CAT S41: Novinka z výstavy IFA 2017 je už na Slovensku

Ako sme už písali počas výstavy IFA 2017, spoločnosť CAT v Berlíne uviedla ďalšieho “tvrďasa” do svojho portfólia. Ide o smartfón CAT S41, ktorého najväčšou prednosťou je hlavne poriadna batéria. Tá má kapacitu až 5 000 mAh a jej zaujímavou vlastnosťou je rohodne to, že zvládne dobíjanie aj iných zariadení vďaka funkcii Zdieľanie batérie. Výrobca píše, že telefón na jedno nabitie vydrží 44 dní v pohotovostnom režime, alebo 38 hodín hovorov v 3G sieti. Tento smartfón nám zástupcovia značky na Slovensku predviedli včera na netradičnej tlačovej konferencii v “outdoorových podmienkach”.

Slušná výbava aj odolnosť

Ako sme si už pri smartfónoch CAT zvykli, sú charakteristické zvýšenou odolnosťou. CAT S41 obsahuje certifikát IP68, vďaka ktorej je telefón odolný voči vode a prachu. Štandard MIL SPEC 810G sa stará o odolnosť voči extrémnemu zaobchádzaniu či počasiu, ale aj pádu z výšky do 1,8 metra. 5″ displej má Full HD rozlíšenie a je chránený odolným sklom Gorilla Glass 5. Je pomerne dobre čitateľný aj na priamom slnku.

CAT nenechal v úzadí ani vnútornú výbavu smartfónu, a tak sa o chod systému stará osemjadrový procesor MediaTek s taktom 2.3GHz, 3 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäte, ktorú je možné rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet. Zariadenie beží na OS Android verzie 7.0 Nougat. Nechýba 13MP zadný fotoaparát s LED bleskom, 8MP predný fotoaparát, pričom oba je možné použiť aj pod vodou so špeciálnym módom.

CAT S41: Cena a dostupnosť

Smartfón CAT S41 bude dostupný v slovenských obchodoch a u operátora O2 už v priebehu septembra za odporúčanú maloobchodnú cenu 449 EUR.

Galéria:

Disqus Comments Loading...