Bullshit Detector: Plugin do Chrome, ktorý upozorní na nedôveryhodné stránky

V posledných mesiacoch svetom zmietajú rôzne nepravdivé informácie, ktoré sa šíria internetom a ovplyvňujú názory ľudí. To sa potom môže prejaviť na výsledkoch voľbách, ale aj na všeobecných názoroch verejnosti. Problémom je, že ľudia často nevedia, že to, čo čítajú, nie je vôbec pravda. WebSupport preto predstavil plugin do Chrome s názvom Bullshit Detector.

Upozorní na pochybné stránky

Príznačný názov v sebe ukrýva veľmi jednoduchý plugin. Ten vás upozorní v prípade, že sa ocitnete na stránke, ktorá je zaradená do databázy nedôveryhodných webov. Plugin vám nezabráni stránku navštíviť či prečítať si článok, no upozorní vás na to, že tento web má pošramotenú reputáciu.

Do databázy pritom môžete pridať nové weby aj vy, a to priamo prostredníctvom rozšírenia. To má za účel upozorňovať na weby, ktoré v minulosti šírili nepravdivé informácie, alebo rôzne konšpiračné teórie, ktoré vydávali za pravdu.

Bullshit Detector: Zabráňte šíreniu fake news

Šírenie tzv. “fake news” je v súčasnosti obrovský svetový problém. Rozšírenie Bullshit Detector ho určite nevyrieši, ale môže aspoň ochrániť opatrných používateľov. Ani skúsenejší používatelia internetu nepoznajú všetky jeho zákutia a môžu sa ľahko ocitnúť na mieste, ktorému by na prvý pohľad dôverovali. Práve na to slúži toto rozšírenie, ktoré nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: WebSupport

Disqus Comments Loading...