iRobot: Toto je budúcnosť robotického vysávania a servisovania

Spoločnosť iRobot tento rok oslavuje okrúhle tridsiate výročie. Je lídrom na trhu v oblasti vývoja a technológií robotických vysávačov a na Slovensku funguje už 11 rokov. Počas svojej existencie získala spoločnosť stovky rôznych patentov a pravidelne prináša nové pokročilé technológie. Na konte má už 30 miliónov predaných kusov robotických vysávačov.

Keď potrebujete povysávať aj vymopovať

Funkcia Imprint link spája robotické vysávače Roomba série 900, i a s s robotickým mopom Braava jet m6. Aplikácia sa používateľa vždy opýta či chce po tom, ako vysávač dokončí svoju prácu, aj mopovať. 

Roboty samozrejme naraz nemôžu vysávať aj mopovať jednu miestnosť. Avšak ak potrebujete napríklad povysávať kuchyňu a vymopovať obývačku, to nie je žiadny problém.

Najlepší robotický mop na trhu – Braava jet m6

Dnes už viacero robotických vysávačov ponúka aj funkciu mopovania. Avšak nie je to dokonalé. Problémom sú priestory pozdĺž stien a nábytku miestností a aj celková kvalita mopovania.

iRobot Braava jet m6 je iná a plne prispôsobená len na mopovanie. Výsledkom je dokonale čistá podlaha, aj v kútoch. Mopovanie je navyše príjemne tiché, takže neruší napríklad ani pri pozeraní televízie.

K dispozícii je suché aj mokré mopovanie. Zaujímavosťou je napríklad aj to, že v si môžete zvoliť intenzitu mopovania a aj množstvo použitej vody. Braava jet m6 tiež podporuje všetky nové inteligentné funkcie aplikácie popísané vyššie.

Braava jet m6 je navrhnutý tak, aby sa vyhýbal kobercom. To znamená, že neprejde ani cez prahy. Avšak toto sa dá obísť. Stačí si v konte iRobot nastaviť oblasť na USA a získate prístup k testovacím funkciám. Jednou z nich je aj možnosť prechádzať cez prahy. Kompletný postup nájdete na stránkach iRobot.

Budúcnosť servisovania robotických vysávačov

Už dnes značka iRobot ponúka na Slovensku prémiový servis pre všetky svoje modely. Z pohodlia vášho domova vám kuriér robota vyzdvihne a do 5 pracovných dní opäť doručí na vašu adresu. A to všetko v rámci jeho 2-ročnej záruky. 

iRobot má aj ďalšie veľké plány týkajúce sa servisovania. Ak sa na robote prejaví závada, ktorú je možné vyriešiť aj z pohodlia domova, zákazníkovi príde na adresu náhradný diel s návodom, ako ho vymeniť. 

On pritom vôbec nemusí tušiť, že s robotom nie je niečo v poriadku. Celý proces prebehne automaticky. O chybe zistí až vtedy, keď fyzicky dorazí náhradný diel s návodom na jeho výmenu. Testovanie tejto služby by malo začať onedlho v USA. Ak sa osvedčí, budeme sa tešiť, keď služba dorazí aj k nám.

Bezpečnosť na prvom mieste

Spoločnosť iRobot ručí zákazníkom za to, že poskytuje najvyššie štandardy ochrany súkromia a dbá na to, aby sa ich osobné údaje zostali dokonale zabezpečené. Použité budú výhradne na zlepšenie používateľských skúseností a výkonu robotov.

Taktiež kamery, ktoré sú umiestnené na zariadeniach, tam nie sú kvôli tomu, aby špehovali členov domácnosti, prípadne odosielali nejaké fotografie na vzdialené servery. Využívajú sa výlučne na orientáciu robota po miestnosti. Dokonca nevidia v celom farebnom spektre, ale iba kontrastné body na stenách. Napríklad rozdiel medzi stenou a zárubňou, TV a podobne. Tieto body využívajú ako lokalizačné body v inteligentnej mape.

Tento článok vznikol v spolupráci s iRobot.

Disqus Comments Loading...