Chatboti už dávno nie sú len nudné konverzačné stromy

Chatboti sú dnes hitom. Využívajú sa vo veľkom, napríklad v customer supporte, v ktorom má chatbot neporovnateľnú výhodu – na otázky používateľov odpovedá okamžite a aj menšie spoločnosti tak majú možnosť využívať jednoduché typy messenger botov na zodpovedanie FAQ. Využívanie chatbotov len na riešenie customer supportu by bolo však neuveriteľné mrhanie ich potenciálu. Niektorí vývojári sa rozhodli využiť ich na skutočne netradičné aktivity.

Dadbot

Vývojár botov, James Vlahos sa rozhodol vysporiadať sa so smrťou svojho otca svojsky. Vytvoril Dadbota. Je to chatbot, ktorý komunikuje podobne ako jeho zosnulý otec.

Ide o interaktívneho bota schopného reagovať na Jamesove otázky veľmi podobne ako by to robil jeho otec samotný. Stále ide len o komplexnejší konverzačný strom s prednastavenými odpoveďami, napriek tomu Jamesovi dáva útechu v ťažkých chvíľach.

Foxsy – bot, ktorý ti nájde lásku a kamarátov

Je to chatbot – dohadzovač. Tento lišiacky chatbot sľubuje, že používateľa postrčí tam, kam jeho odvaha nestačí.

Foxsy nefunguje ako generická aplikácia na randenie. Sám si vytvára profil o používateľovi jednoduchými otázkami počas konverzácie. Na základe profilu následne používateľovi odporučí osobu, ktorej preferencie sa zhodujú s jeho vlastnými.

Botograf – tvoj dvorný fotograf na každej párty

Agentúra Elite Solutions sa tiež rozhodla vystúpiť z davu a vyťažiť z technológie chatbotov čo najviac. Vytvorili chatbota, ktorý oživí každý večierok.

Ak je Botograf dostupný na párty, návštevníci mu môžu napísať, Botograf s nimi vedie plynulú konverzáciu, vtipne odpovedá správami či GIFmi a zabáva používateľa. Jadro jeho funkcionality je okamžité vyhotovenie fotografie s nastaviteľným obrandovaním z akéhokoľvek obrázku, ktorý mu používateľ zašle. Návštevníci si tak odnesú offline spomienku na nezabudnuteľný večer.

Ak by ste mali záujem o Botografa, viac nájdete na http://www.botograf.sk.

Disqus Comments Loading...