Ako fotí smartfón Asus ROG Phone? | FOTOmánia

Asus ROG Phone je prístroj, ktorý je primárne určený na hranie a veci s tým súvisiace. Zariadenie za vyše 900 eur by však malo zvládať aj fotografovanie. To ide novému ROG Phone veľmi dobre. Na tých najlepších mu síce stále kúsok chýba, no zábery sú veľmi pekné, kontrastné, ostré a ponúkajú dostatok detailov. Aj v horších svetelných podmienkach.

Základné parametre

Na zadnej strane sa nachádzajú dva objektívy. Jeden štandardný a druhý širokouhlý. Ten hlavný disponuje rozlíšením 12 MP, nechýba optická stabilizácia obrazu a rýchle zaostrovanie. Snímač ponúkne clonové číslo f/1.8. Širokouhlý snímač ponúka 8 megapixelové rozlíšenie a clonu f/2.0. Zaostrovať však nedokáže. Odporúčam ho využívať hlavne v lepších svetelných podmienkach, v tých horších sa viac oplatí prepnúť na hlavný snímač, ktorý predsalen ponúka kvalitnejšie fotografie.

Aplikácia fotoaparátu

Aplikácia fotoaparátu je prepracovaná a ponúka všetky dôležité funkcie. Oceňujem jej rýchlosť a optimalizáciu, páči sa mi aj jej dizajn. Prepínanie medzi štandardným a širokouhlým snímačom uskutočníte len jedným klikom. Fotografovať môžete v pomeroch strán 1:1, 4:3, 16:9 a 18:9. V tomto smere by sa mohli mnohí výrobcovia učiť. Samotný snímač ponúka maximálne rozlíšenie 12 MP len v pomere strán 4:3. Jednoduchým gestom sa dostanete do výberu filtrov, prípadne do nastavení fotoaparátu. Tu nájdete aj profesionálny režim, v ktorom si môžete manuálne nastaviť hodnotu ISO, expozíciu, zaostrovanie a mnoho iného. Fotoaparát dokonca dokáže vytvárať aj GIF animácie. Fotoaparátu nechýba ani momentálne veľmi obľúbený portrétový režim, ktorý dokáže efektne rozmazať pozadie.

Fotografie za dobrých svetelných podmienok

Ak sú podmienky dobré, aj lacnejšie zariadenia vedia vykúzliť slušné fotografie. ROG Phone však medzi lacné smartfóny nepatrí a okrem výkonu je toho dôkazom aj kvalita fotografií. Za dobrých svetelných podmienok sa môžete tešiť na dobré podanie farieb, pekné detaily a dostatočnú ostrosť. Jedná sa o smartfón, ktorý určite svojím fotoaparátom v takýchto podmienkach nesklame.

Zhoršené svetelné podmienky

Tu sa väčšinou láme chlieb. Za zhoršených svetelných podmienok nemôžeme očakávať tak kvalitné fotky, ako za tých ideálnych. S ubúdajúcim svetlom ide ruka v ruke dole aj kvalita fotografií. ROG Phone sa síce za nočné zábery hanbiť nemusí, no tu sa prejavil fakt, že sa nejedná o úplnú špičku na poli mobilnej fotografie.

Portrétový režim

Portrétový režim zapnete jednoducho priamo v aplikácii fotoaparátu, stačí vám na to len jedno kliknutie. V ňom si už môžete nastavovať hĺbku ostrosti, ktorá vám najviac vyhovuje – od nej závisí intenzita rozostrenia pozadia. Odporúčam nastavenie niekde v strede, kedy je rozostrenie celkom výrazné, no smartfón stále nerozmaže niektoré objekty, ktoré by mali byť ostré. Ak rozmazanie nastavíte na maximum, efekt síce bude výraznejší, no pripravte sa aj na rozostrenie napríklad vlasov.

Selfie fotoaparát

V tomto prípade tiež platí, že čím viac svetla, tým lepšie fotografie. Selfie fotoaparát Asusu ROG Phone ponúka rozlíšenie 8 megapixelov a clonu f/2.0. Fotografie sú celkom pekné a určite neurazia. Nepatria síce medzi tie úplne najlepšie, no na druhú stranu sú celkom kvalitné.

Pridajte svoje fotografie do FOTOmánie

Vlastníte aj vy tento smartfón? Podeľte sa s fotografiami, zhotovenými vaším smartfónom vo FOTOmánii a ukážte svetu vaše výtvory. Okrem toho takýmto spôsobom môžete pomôcť každému, kto uvažuje o kúpe telefónu, no ešte predtým si chce overiť ako telefón fotí za bežných podmienok. Nie ste majiteľom Asusu ROG Phone? Nevadí, aj tak sa môžete podeliť o fotografie z vášho telefónu a pomôcť tak ostatným používateľom pri výbere nového smartfónu. Prejdite na stránku FOTOmánia a pridajte fotky priamo z vášho mobilu.

Disqus Comments Loading...