Apple má v nových iPhonoch konečne použiť USB C konektor

Podľa najnovších správ z The Wall Street Journal, prejde ďalší iPhone od používania vlastného Lightning konektoru k štandardizovanému USB C. Ten sa vo veľkom začal používať minulý rok aj v Android smartfónoch. Zdá sa, že Apple bude tento trend nasledovať.

Prechod na USB C spoločnosťou Apple zatiaľ nie je na 100% isté. Otázne totiž je, prečo by to robil, keď doteraz išiel tak povediac proti prúdu a používal vlastný typ konektora. Na druhej strane, cupertínska spoločnosť si USB C adoptovala na počítačoch Macbook, tak prečo nie aj na iPhonoch.

Do úvahy pripadá aj to, že WSJ si informáciu o USB C konektore zle vyložil a Apple ho nakoniec nepoužije priamo v telefónoch, ale v nabíjačkách. To by majiteľom produktov Apple umožnilo nabíjať iPhony a iPady aj prostredníctvom adaptérov určených pre Macbooky.

Ak by sa ale Apple konektor rozhodol použiť tak je otázne, aká by bola reakcia zákazníkov. Príslušenstvo pre iPhony je častokrát drahou záležitosťou a prechod na USB C by spôsobil, že fanúšikovia by opäť museli investovať do nových zariadení. Na druhej strane, už v minulosti sa ukázalo, že Apple s týmto problém nemá. Navyše, prechod na USB C by pre majiteľov Apple produktov mal aj svoje výhody.

Zdroj: theverge

Disqus Comments Loading...