APLIKÁCIE | TimePIN zvyšuje zabezpečenie periodickou zmenou hesla

Pre všetkých majiteľov Android zariadení, ktorí neustále hľadajú nové možnosti zabezpečenia a ochrany osobných údajov, máme skvelý tip na aplikáciu TimePIN. Táto vám ponúkne podobnú možnosť periodickej zmeny hesla, akú môžeme vidieť napríklad v niektorých akčných filmoch, v ktorých sa plánuje veľká lúpež banky, kasína či iných peniazmi nabitých budov.

TimePIN totiž mení kód pre odomykanie uzamknutej obrazovky každú jednu minútu a len vlastník smartfónu vie pravidlo, akým sa heslo mení. Základným pravidlom je, že aplikácia zmení kód podľa aktuálneho času. Napríklad, ak je 11:22 váš PIN kód pre prístup do telefónu bude 1122. Ostatné pravidlá sa od toho vyvíjajú a sú popísané nižšie.

  • Reverse – obráti PIN kód. Ak je čas 11:24, váš PIN bude 4211
  • Mirror – zrkadlí PIN kód. Ak je čas 8:34, váš PIN bude 08344380
  • Double – zdvojnásobí PIN kód. Ak je čas 12:34, váš PIN bude 12341234
  • Offset – Aplikuje používateľom vybraný posun. Ak je čas 10:43, a nastavený posun je -121, váš PIN bude 0922.

Použitím aplikácia prakticky získate lepšie zabezpečenie a neustále sa meniace heslo. Iróniou je, že vás prístupový kód bude v podstate vypísaný priamo na obrazovke, no nikto, kto nepozná aplikáciu prípadne váš posun (offset) sa do smartfónu nedostane. Aplikácia je zadarmo dostupná v obchode Google Play a v základe ponúka základné a reverzné pravidlo. Ostatné je možné dokúpiť vo vnútri aplikácie za 1,49 €.

 

Disqus Comments Loading...