Aplikácie pre môj Android: Najlepšie aplikácie pre lyžiarov a zimných turistov (3.časť)

V ďalšej časti seriálu Aplikácie pre môj Android sme sa zamerali na zimu a zimné športy a preto vám prinášame Najlepšie aplikácie pre lyžiarov a milovníkov zimy. V tejto časti nášho seriálu sa budeme venovať aplikáciám, ktoré by mali pomôcť lyžiarom v orientácií, meraní ich aktivity, na získavanie informácií o počasí alebo len na zábavu. Na svoje si prídu aj milovníci zimy, ktorí chcú vedieť, aké je von počasie, či je vhodné ísť na prechádzku alebo či treba odhŕňať sneh spred domu. Aplikácie rozdelíme do jednotlivých kategórii, aby ste sa v článku mohli jednoduchšie orientovať:

  1. Mapy a orientácia
  2. Informačné aplikácie a počasie
  3. Aplikácie na meranie aktivity
  4. Poistenie a zdravotné aplikácie
  5. Zábavné aplikácie a hry

Každá z vyššie uvedených sekcií bude zobrazená v jednej časti tohoto článku. V jednotlivých častiach sa môžete orientovať vždy pomocou lišty pod textom. Poďme sa teda spolu pozrieť na jednotlivé časti:

1. Mapy a orientácia

V tejto sekcii sa budeme venovať aplikáciám, ktoré zobrazujú mapy a jednotlivé informácie na nich. Pomocou týchto aplikácií sa môžete orientovať pri ceste do lyžiarskeho strediska alebo pri prechádzke prírodou. Aplikácie tohoto druhu by vám mali pomôcť aj keď sa zatúlate na miesta, ktoré nepoznáte alebo sa neviete zorientovať v prudkej víchrici.

Ski Map – lyžiarske strediská

Ski Map je aplikácia, na ktorej nájdete mapy lyžiarskych stredísk, zjazdoviek a vlekov. Pomocou tento aplikácie zistíte takisto ceny v týchto strediskách, aké bude v danom stredisku počasie a špeciálne aj snehové spravodajstvo. Priaznivcov kvalitnej lyžovačky takisto poteší aj možnosť vidieť svah cez webkamery, ktoré niektoré lyžiarske strediská ponúkajú. Vývojári mysleli aj na absenciu internetu na svahoch a v horách a preto je možné stiahnuť si informácie a neskôr ich využívať offline. Autori takisto sľubujú mnohé vylepšenia, ako napríklad triedenie zjazdoviek podľa obľúbených, či ubytovanie v okolí svahov, preto sa máte na čo tešiť. A čo je na tom najlepšie? Táto aplikácie je zadarmo!

 

Ski Map – lyžařská střediska
Petr Nohejl
Verzia 0.9.3 (2. 1. 2012)
Veľkosť 673 kB
2.1+

 

Ski & Snow Report

Aplikácia Ski & Snow Report je obdobnou aplikáciou pre vyššie uvedenú aplikáciu Ski Map, takže tu nájdete takisto mnoho informácií o svahoch, počasí či snehových podmienkach. Takisto sú v tejto aplikácii ponúknuté aj webkamery s živým vysielaním, pomocou ktorých môžete vidieť reálnu situáciu na svahu. Počasie vám táto aplikácie predpovie na najbližších 5 dní a lyžiarske stredisko si môžete pridať aj medzi obľúbené. Toto a ešte omnoho viac získate, ak si nainštalujete túto, takisto, bezplatnú aplikáciu z Android Marketu, pokojne aj pomocou nášho widgetu nižšie.

Ski & Snow Report
SkiReport.com
Verzia 1.2.2 (22. 12. 2011)
Veľkosť 482 kB
2.1+

iSKI

Aplikácia, ktorá je takisto bezplatne dostupná na Android Markete, sľubuje živé informácie o lyžiarskych strediskách v danej krajine. iSKI má aplikáciu pre každú krajinu, takže dokáže v jednej aplikácii zhromaždiť oveľa viac informácií, než konkurenčné projekty. Táto aplikácia ponúka pomerne rovnaké informácie ako predošlé, nájdete tu otvorené zjazdovky, počasie, webkamery, panoramatické mapy stredísk či snehovú situáciu na danom svahu. Mladých určite poteší aj možnosť nájsť funparky po celej krajine. Nižšie nájdete widget na iSKI pre najbližšie krajiny, vrátane Slovenska.

iSKI Slovakia
intermaps
Verzia 1.2 (23. 12. 2011)
Veľkosť 1,1 MB
2.2+

iSKI Czech
intermaps
Verzia 1.2 (23. 12. 2011)
Veľkosť 1,1 MB
2.2+

iSKI Austria
intermaps
Verzia 1.5 (22. 12. 2011)
Veľkosť 1,2 MB
2.2+

 

MôjAndroid.sk TIP na článok: iSKI Slovakia: Snehové spravodajstvo zo zimných destinácií v mojom Androide

Ski TrailMaps

Ďalšia aplikácia, ktorá združuje viac ako 1,000 turistických máp lyžiarskych stredísk po celom svete, s informáciami o stave snehu, živými webkamerami či inými informáciami o stave daného svahu. Nájdete tu aj predpoveď počasia na najbližšie 3 dni.

Ski TrailMaps
Todd Schmalhurst
Verzia 1.2.3 (15. 1. 2012)
Veľkosť 1,7 MB
1.1+

 

Ďalšie aplikácie, ktoré by ste mohli využiť pri zobrazení máp či orientácii:

Mapy Google
Google Inc.
Verzia Závisí od zariadenia (10. 1. 2012)
Veľkosť Závisí od zariadenia

Compass
Catch.com
Verzia 2.1.1 (8. 6. 2011)
Veľkosť 677 kB
1.5+

Maverick
Code Sector
Verzia 1.95 (18. 8. 2011)
Veľkosť 1,1 MB
1.6+

BackCountry Navigator DEMO
CritterMap Software
Verzia 4.3.5 (12. 1. 2012)
Veľkosť 2,6 MB
1.5+

Trimble Outdoors Navigator
Trimble Outdoors
Verzia 5.0.8 (12. 12. 2011)
Veľkosť 9,3 MB
2.1+

Ski Info CZ/SK
uLikeIT
Verzia 1.0.1 (21. 12. 2011)
Veľkosť 396 kB
2.1+

SmartMaps Navigator
Mapy.cz
Verzia 1.5.8 (9. 11. 2011)
Veľkosť 1,7 MB
1.6+

Locus Free
menion.asamm
Verzia 1.16.1 (12. 1. 2012)
Veľkosť 5,5 MB
2.1+

MôjAndroid.sk TIP na článok: Android aplikácia: Locus Free – mapa kdekoľvek a offline (česká Android aplikácia)

Mapy.cz
Seznam.cz, a.s.
Verzia 1.1.2 (13. 1. 2012)
Veľkosť 1,5 MB
1.6+

2. Informačné aplikácie a počasie

Hoci mnoho predošlých aplikácii obsahovalo v sebe aj informácie o počasí, rozhodli sme sa aplikácie na počasie oddeliť do vlastnej témy, nakoľko si myslíme, že počasie je jeden z najdôležitejších činiteľov pri rozhodovaní sa, či sa vôbec v zime vyberiete von alebo niekde na lyžovačku. Do tejto sekcie zahrnieme aj aplikácie s menším obsahom informácií, ktoré informujú napríklad len o stave snehu na určitom mieste.

Meteoservis

Aplikácia Meteoservis je určená špeciálne pre Čechov a Slovákov. Zobrazuje detailnú predpoveď počasia a aktuálne informácie o zrážkach a oblačnosti. Okrem naozaj detailných informácii táto aplikácia sľubuje aj nízky dátový tok, takže načítanie nového počasie spotrebuje naozaj len pár KB. Predpoveď teploty sa mení v trojhodinových intervaloch, dostupné sú aj radarové snímky či grafy teplôt. Proste počasie, ako sa patrí. A špeciálne pre nás. Sťahujte nižšie pomocou nášho widgetu, zadarmo.

Meteoservis
Radim Fryč
Verzia 1.20 (6. 7. 2011)
Veľkosť 2,9 MB
2.1+

 

MôjAndroid.sk TIP na článok: Meteoservis: predpoveď počasia pre Slovensko a Česko

AccuWeather for Android

AccuWeather je jeden z najobľúbenejších zdrojov predpovedí počasia. Je priamou konkurenciou pre predpoveď od spoločnosti Google a v niektorých zariadeniach nájdete AccuWeather ako voliteľný zdroj informácií o počasí. Aplikácia ponúka 23 jazykov, alarmy na prudkú zmenu počasia, farebné témy, zobrazenie mapy či mediálne správy o počasí. Samozrejme, že táto aplikácia neponúka len toto, hlavnou prednosťou je naozaj detailná predpoveď počasia, ktorá v sebe zahŕňa presnú predpoveď teploty, reálnej teploty, vlhkosti, viditeľnosti, indexu UV žiarení, východu a západu Slnka či rýchlosť vetra. Takisto zadarmo.

AccuWeather for Android
Accuweather.com
Verzia 2.0.10 (7. 12. 2011)
Veľkosť 9,1 MB
1.6+

 

Wetter.com

Ďalšia zaujímavá aplikácia zobrazujúca podrobnú predpoveď počasia. Wetter.com ponúka 7 dennú predpoveď, aktuálne počasie, widget, vyhľadávanie aktuálneho miesta (aj pomocou GPS) či počasie na videu. Zobrazuje aj mapu s aktuálnym počasím, všetko zabalené v pekne dizajnovo spracovanej aplikácii, takisto bezplatnej.

wetter.com
wetter.com AG
Verzia 1.3.1 (20. 9. 2011)
Veľkosť 4,2 MB
1.6+

 

Ďalšie aplikácie zobrazujúce predpoveď počasia či potrebné informácie:

Meteor – meteoradar ČHMÚ
Androworks
Verzia 2.4.2 (1. 1. 2012)
Veľkosť 189 kB
1.5+

 

Sněhové zpravodajství
Androworks
Verzia 1.4.5 (16. 12. 2010)
Veľkosť 60 kB
1.5+

 

Weather Services
Weather Services Group
Verzia 1.8 (4. 1. 2012)
Veľkosť 3,4 MB
1.6+

 

Snow Level
NuttigePlaats
Verzia 1.0.0 (26. 9. 2011)
Veľkosť 215 kB
1.6+

 

Weather, Radar, Alerts, Quakes
Elecont software
Verzia 3.7.9 (29. 12. 2011)
Veľkosť 5,5 MB
1.6+

 

PeakFinder Alps
Fabio Soldati
Verzia 1.1.2 (9. 9. 2011)
Veľkosť 514 kB
1.6+

3. Aplikácie na meranie aktivity

V 3.časti tohoto článku sa budeme venovať aplikáciám, ktoré merajú vašu telesnú aktivitu, nielen pri lyžovaní, ale aj pri behaní či turistike. Tieto aplikácie majú, vo väčšine prípadov, schopnosť namerané údaje aj vyhodnotiť a poprípade aj zaradiť do zoznamu s ostatnými užívateľmi, čím sa môže vytvoriť aj konkurencia či motivácia pre používateľov. Poďme sa na ne spoločne pozrieť…

MôjAndroid.sk TIP na článok: Ako som zvládol 160km na bicykli s Androidom

iMap My Fitness +

iMapMyFITNESS je plnohodnotná aplikácia na meranie vašej telesnej aktivity, ktorá sleduje informácie o trase, rýchlosti, čase, vzdialenosti, tempe a kalóriách v reálnom čase pomocou GPS. Vaše výsledky sa synchronizujú na webovú stránku www.MapMyFitness.com, kde ich môžete plnohodnotne spracovávať či porovnávať s ostatnými výsledkami používateľov tejto aplikácie. Táto aplikácia je vhodná pre behanie, cyklistiku, lyžovanie, korčuľovanie, ale aj pre počítanie spálených kalórií či pri chudnutí. Neváhajte a nainštalujte si ju, taktiež zdarma.

iMapMyFITNESS + Fitness App
MapMyFitness, Inc.
Verzia 2.3.4 (16. 12. 2011)
Veľkosť 5,4 MB
2.1+

 

Endomondo Sports Tracker

Ďalšou aplikáciou, ktorá zbiera informácie o vašej telesnej aktivite v reálnom čase je Endomondo Sports Tracker. Táto aplikácie premení vaše mobilné zariadenia na plnohodnotného osobného trénera, ktorý dokáže zaznamenať čas, vzdialenosť, rýchlosť a kalórie, ktoré spálite počas vašej aktivity. Medzi ďalšie zaujímavé vlastnosti tejto bezplatnej aplikácie patrí zvukové upozornenie každý km/míľu, zobrazenie aktivity na mape, vlastné playlisty hudby popri činnosti, možnosť súboja medzi vami a vašim priateľom a nechýba ani integrácia sociálnej siete Facebook. Navyše si po novom môžete po každej jednej aktivite pozrieť jej sumár na jednej obrazovke. Toto všetko a oveľa viac si môžee stiahnuť pomocou odkazu nižšie.

Endomondo Sports Tracker
Endomondo
Verzia Závisí od zariadenia (12. 1. 2012)
Veľkosť Závisí od zariadenia

 

adidas miCoach

Aj adidas miCoach prináša zaujímavú aplikáciu do tejto kategórie. Aj táto aplikácia získava údaje o vašej aktivite v reálnom čase pomocou technológie GPS. Poteší možnosť vytvorenia si svojho “cvičebného” plánu vopred, synchronizácia údajov s miCoach.com, meranie času, vzdialenosti, tempa či spálených kalórií. Ak radi popri svojej telesnej aktivite počúvate aj hudbu, tak vás určite poteší fakt, že sa k nej pomocou tejto aplikácie dostanete veľmi ľahko a pokojne ju môžte popri činnosti počúvať. Poteší aj možnosť zvukového upozornenia po prejdení 1 km.

adidas miCoach
adidas
Verzia 1.3.7530 (16. 8. 2011)
Veľkosť 2,5 MB
2.1+

 

Ďalšie aplikácie podobného typu:

AllSport GPS FREE
Trimble Outdoors
Verzia 4.2.31 (25. 8. 2011)
Veľkosť 4,1 MB
2.1+

 

RunKeeper
FitnessKeeper, Inc.
Verzia 2.10.1.0 (29. 12. 2011)
Veľkosť 3,0 MB
2.0+

 

MôjAndroid.sk TIP na článok:

RunKeeper: ako sa zvýšil počet stiahnutí po zaradení medzi doporučené aplikácie

Android Market: RunKeeper Pro zadarmo do konca januára (2011)

Sports Tracker
Sports Tracking Technologies Ltd
Verzia 1.8.5 (11. 1. 2012)
Veľkosť 4,2 MB
2.1+

 

Skimble GPS Sports Tracker
Skimble Inc.
Verzia 1.0.4 (10. 10. 2010)
Veľkosť 1,7 MB
1.5+

 

SportsTracker (by STL)
sportstracklive.com
Verzia 2.75 (28. 9. 2011)
Veľkosť 2,3 MB
1.5+

 

Calorie Counter – MyFitnessPal
MyFitnessPal, LLC
Verzia 2.1.1.001 (30. 11. 2011)
Veľkosť 2,4 MB
1.5+

 

MôjAndroid.sk TIP na článok: MôjAndroid.sk TIP: Android aplikácie, ktoré vám pomôžu schudnúť!



 

4. Poistenie a zdravotné aplikácie

Určite viete, že pri športovej činnosti, nielen počas zimného obdobia, vznikajú častokrát nepríjemné zranenia či nehody, ktoré majú na svedomí nejakú zdravotnú ujmu. V tejto časti nášho článku sa preto budeme venovať aplikáciám, ktoré sú spojené so zdravím alebo poistením.

First Aid

First Aid je aplikáciou, ktorá by mala byť nainštalovaná v každom zariadení, no nikdy nepoužitá. Ide o aplikáciu, ktorá sprístupňuje problematiku podávania prvej pomoci pri akomkoľvek zranení, no táto aplikácia slúži hlavne na preopakovanie si postupu pri podávaní prvej pomoci. Aplikácia spracováva prvú pomoc pri viacerých typoch zranenia, ktoré sú prehľadne rozdelené v menu. Veľmi nám tu však chýba slovenčina, ktorá by bola vhodná najmä pri odbornejších výrazoch v postupe prvej pomoci. Kto však vie anglicky, nebude mať žiadny problém.

First Aid
Health Team
Verzia 2.0.1 (5. 1. 2012)
Veľkosť 3,3 MB
1.5+

 

HealthTap Express MD

Ďalšou aplikáciou v tejto časti nášho článku je HealthTap Express MD. Ide o veľmi zaujímavú aplikáciu, ktorá je založená na princípe otázky a odpovede. Ak má niekto nejakú otázku ohľadom zdravia, napíše ju do tejto aplikácie a odpoveď dostane od jedného z viac ako 7,500 amerických licencovaných doktorov takmer okamžite. Nevýhodou je fakt, že sa musíte pýtať anglicky a odpoveď dostanete v rovnakom jazyku. Výhody však nájdeme v tom, že ide o bezplatnú aplikáciu, odpoveď na svoju otázku dostanete takmer okamžite a nemusíte prehľadávať obrovské množstvo aplikácií, aby ste zistili informáciu, ktorú práve potrebujete.

HealthTap Express MD
HealthTap
Verzia 1.0.16.03 (7. 1. 2012)
Veľkosť 1,8 MB
2.2+

 

Union mobilné poistenie

Pre tých, ktorí sú poistení v Union zdravotnej poisťovni tu máme jednu veľmi zaujímavú aplikáciu. Union mobilné poistenie poskytuje svojim používateľom pohodlný spôsob uzatvorenia si SMS poistenia priamo vo vašom Android zariadení. Cez SMS si môžete uzatvoriť poistenie liečebných nákladov pri ceste do zahraničia, poistenie nákladov na zásah HZS na Slovensku alebo krátkodobé úrazové poistenie do celého sveta. SMS poistenie je platné už o dve hodiny od jeho potvrdenia a navyše nie je potrebné dodatočne nič platiť! Aplikácia ponúka aj užitočnú službu Adresár, vďaka ktorej nemusíte vypisovať údaje o poistených osobách stále odznova. V sekcii Dôležité info zasa nájdete všetky dôležité dokumenty (napr. poistné podmienky) a užitočné kontakty pre prípad poistnej udalosti. Výhodou je aj automatické upozornenie na končiacu sa platnosť poistenia.

Union mobilné poistenie
Union poisťovňa, a.s.
Verzia 1.0.2 (20. 6. 2011)
Veľkosť 733 kB
2.1+

MôjAndroid.sk TIP na článok:Slovenská Android aplikácia – Union mobilné poistenie

Ďalšie aplikácie o zdraví a poistení:

Poistné udalosti – Allianz-SP
Inlogic Software s.r.o.
Verzia 1.0.10 (12. 12. 2011)
Veľkosť 2,1 MB
2.1+

 

Keby niečo
eMan s.r.o
Verzia 1.0 (24. 10. 2011)
Veľkosť 2,3 MB
2.1+

 

MôjAndroid.sk TIP na článok: Slovenská Android aplikácia – Keby niečo

Horská služba
eMan s.r.o
Verzia 1.1 (20. 12. 2011)
Veľkosť 1,6 MB
2.1+

 

Medscape
WebMD, LLC
Verzia 1.05 (23. 6. 2011)
Veľkosť 2,2 MB
1.6+

 

WebMD for Android
WebMD, LLC
Verzia 3.1 (22. 12. 2011)
Veľkosť 8,5 MB
2.1+

 

5. Zábavné aplikácie a hry

Ako je všetkým známe, v zime je dlhšia noc ako deň. Keď už nie je denné svetlo, ktoré by nám svietilo pri športových aktivitách, väčšinou sa utiahneme domov k teplému čaju a krbu, kde je čas vytiahnuť svoje Android zariadenie. Práve vtedy by ste mali spustiť jednu z aplikácií, ktoré si teraz predstavíme, aby ste zahnali nudnú chvíľku či pobavili seba alebo svojich známych. Tu je niekoľko našich tipov:

Talking Santa

Talking Santa je jedna z vydarených aplikácii od vývojára Outfit 7. Každý z vás už určite aspoň počul o aplikáciách Talking Tom Cat či Talking Ben the Dog. Ide o veľmi podarenú sériu aplikácií, ktorá pracuje s vašim hlasom a ponúka veľmi peknú grafiku a zábavu na celé hodiny. Talking Santa vznikol pri príležitosti Vianoc, no sme si istí, že ním nepohrdnete ani teraz, v čase plnom snehu a zimnej nálady. Stiahnuť si môžete aj aplikáciu Talking Santa meets Ginger, v ktorej robí Santa Clausovi parťáčku hrdzavá mačička, ktorá bude takisto imitovať váš hlas.

Talking Santa meets Ginger
Outfit 7
Verzia 1.0.3 (22. 12. 2011)
Veľkosť 8,9 MB
2.1+

 

Talking Santa meets Ginger
Outfit 7
Verzia 1.0.3 (22. 12. 2011)
Veľkosť 8,9 MB
2.1+

 

MôjAndroid.sk TIP na článok: MôjAndroid.sk TIP na víkend: Talking Ben the Dog

Hockey Nations: Shoot-out

Pre milovníkov hokeja tu máme jednu zaujímavú hokejovú hru, v ktorej je vašou úlohou prebojovať sa cez 4 úrovne šampionátu, v ktorom sa snažíte premeniť samostatné nájazdy na brankára. Ide o bezplatnú verziu (časť) hry Hockey Nations 2010, ktorá poskytuje veľmi peknú grafiku a dobre spracované ovládanie hry. Ukážte priateľom, akí ste dobrí vo vedení puku na bránu a premeňte čo najviac nájazdov v bezplatnej 3D hre, ktorá vám určite nepríde nevhodná ani na leto.

Hockey Nations: Shoot-out
Distinctive Wireless Inc.
Verzia 1.2 (21. 5. 2010)
Veľkosť 13 MB
1.6+

 

MôjAndroid.sk TIP na článok: Hra: MS v ľadovom hokeji na Androide

Summit X Snowboarding

Pre priaznivcov snowboardingu tu máme takisto veľmi dobre prepracovanú hru, ktorá nesie názov Summit X Snowboarding. Táto super 3D hra ponúka vysoko kvalitne spracovanú grafiku, nápadité ovládanie a mnoho hodín zábavy. Skáčte cez skoky, robte triky, dostávajte za ne Cold Cashes a odomykajte si nimi nové triky, dosky či dizajn. Plná verzia tejto hry ($4.99 pomocou in-game nákupu) ponúka až 36 levelov dokopy na 6 kopcoch, 6 nastaviteľných snowboardov s obrovským množstvom dizajnových návrhov, možnosť zvoliť si chalana či babu, 20 rockových sountrackov od renomovaných kapiel a omnoho viac! Nečakaj a aspoň skús túto výbornú 3D zimnú hru!

 

SummitX Snowboarding
Com2uS
Verzia 1.0.3 (22. 12. 2011)
Veľkosť 50 MB
2.0.1+

 

Ďalšie zaujímavé zábavné aplikácie a hry so zimnou tematikou:

Ski Challenge 12 Lite
Greentube Internet Entertainment Solutions GmbH
Verzia 1.0 (6. 12. 2011)
Veľkosť 18 MB
2.1+

Hockey World Cup Free&Full
bitand
Verzia 1.1.8 (7. 1. 2012)
Veľkosť 4,8 MB
2.1+

Hockey Fight Lite
Ratrod Studio Inc.
Verzia 1.4.1 (19. 12. 2011)
Veľkosť 28 MB
2.0.1+

Penguin Baseball
Penguin Games
Verzia 1.2.2 (5. 1. 2012)
Veľkosť 958 kB
1.5+

Curling
HexWave SSI
Verzia 1.8 (6. 2. 2011)
Veľkosť 1,1 MB
1.6+

Fireplace and Campfires FREE
monorider
Verzia 2.3 (11. 1. 2012)
Veľkosť 9,7 MB
2.2+

Winter Sport 2011/12 Calendar
Introweb
Verzia 1.0 (12. 11. 2011)
Veľkosť 427 kB
2.0+

Ski Jump 2010 (320×480)
Connect2Media
Verzia 1.2.0 (10. 3. 2010)
Veľkosť 1,0 MB
1.0+

Playman Winter Games
GameHouse
Verzia 1.6.8 (25. 2. 2011)
Veľkosť 16 MB
2.0+

Dúfame, že sme v našom zozname zimných aplikácií pre lyžiarov a milovníkov tohto obdobia trafili aspoň jednu aplikáciu či hru, ktorá sa vám páčila. Pokiaľ poznáte nejakú aplikáciu, ktorá by sa mala nachádzať v našom článku, pokojne uverejnite jej názov v komentári a my ju do článku pridáme.

Nezabudnite si pozrieť:

Aplikácie pre môj Android: vyberáme alternatívne Android klávesnice (1. časť)

Aplikácie pre môj Android: vyberáme najlepšie hudobné aplikácie (2.časť)

Zdroj loga: DeadZebra.com

Disqus Comments Loading...