Výber aplikácií, ktoré vám pomôžu s triedením odpadu

Čím je ľudstvo vyspelejšie, tým viac odpadu vyprodukuje. Je hlavne na jednotlivcoch, ako sa k tomuto problému postavia. Ochrana životného prostredia je dôležitá súčasť našich životov a minimálne kvôli nasledujúcim generáciám by sme sa mali zamyslieť. Triediť odpad už môže naozaj každý, od malých detí až po dospelých či starších ľudí. Nie je to ani nič zložité. V tomto článku sa dozviete o aplikáciách, ktoré by vám s triedením odpadu mohli pomôcť.

TrashOut – World Cleanup Day partner

TrashOut je environmentálny projekt, ktorého cieľom je nahlásiť a monitorovať všetky čierne skládky na svete a informovať o nich lokálne neziskové organizácie a autority prostredníctvom pravidelných notifikácií. Našou víziou je čistá a udržateľná planéta pre všetkých.

S aplikáciou TrashOut môžete:

  • nahlásiť nelegálnu skládku vo vašom okolí
  • čítať články a novinky environmentálneho zamerania
  • nájsť najbližší zberný dvor alebo kôš podľa typu odpadu
  • pripojiť sa k čistiacej akcii
  • sledovať štatistiky vo vašej krajine
  • prehľadávať skládky na svete cez zoznamy a prehľadné mapy
  • získavať zelené body a úrovne za aktivity
  • vidieť vašu históriu hlásení a aktualizácií
  • sledovať nové aktivity na skládkach, ktoré vás zaujímajú

Pre koho je aplikácia určená:

  • občanov, ktorí nechcú mať vo svojom okolí nelegálne skládky
  • pre ľudí, ktorí sa chcú zbaviť odpadu, ale nevedia ako
  • neziskové organizácie a hocikoho, kto chce usporiadať čistiace podujatie
  • firmy, ktoré sa chcú zapojiť do aktivít v oblasti životného prostredia

Verzia: 3.3.6
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.3.6
Aktuálna cena: Zdarma

Odkaz pre starostu

Síce sa nejedná priamo o environmentálnu aplikáciu, no v mnohých prípadoch môže pomôcť. Môžete do nej pridávať svoje podnety o čistote vo vašej obci a podobne. Slúži na nahlasovanie problémov vo vašom okolí. Problémy sú komunikované priamo so zodpovednou samosprávou a ich riešenie je možné sledovať prostredníctvom aplikácie, ako aj na portáli www.odkazprestarostu.sk.

Okrem stavu riešenia podnetov vás samospráva môže v aplikácií pomocou notifikácií informovať aj o aktuálnom dianí a novinkách v meste či obci. Aplikáciu môžete využívať vo viac ako 100 samosprávach po celom Slovensku. Ak vaše mesto či obec nie je do portálu zapojené/á, skúste sa s požiadavkou na zapojenie obrátiť na vášho starostu/starostku.

Verzia: 1.0.8
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.8
Aktuálna cena: Zdarma

Bezodpadová výzva podle Czech Zero Waste

Cesta k životu bez odpadu sa skladá z mnohých menších rozhodnutí a zmien v našich návykoch. Práve táto aplikácia vás nimi prevedie. Každý deň aplikácia príde s novou výzvou, ktorú sa snažíte dodržať. Plnenie týchto úloh je možné aj fotograficky zdokumentovať a následne zdieľať na sociálnych sieťach.

Verzia: 1.0.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.1
Aktuálna cena: Zdarma

Recycle Coach

Aplikácia, ktorá vás “naučí” recyklovať. Ukáže vám, čo je recyklovateľné a čo nie, pripomenie vám, kedy máte ísť vysypať smeti a podobne. Získate v nej aj zaujímavé informácie o novinkách v komunite. Nechýba ani množstvo tipov a trikov ako správne recyklovať.

Verzia: 9.3.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 9.3.2
Aktuálna cena: Zdarma

Recycle Tracker

Aplikácia, do ktorej si môžete zaznamenávať vašu históriu recyklovania. Následne si to môžete zobraziť prehľadne v grafoch a ihneď uvidíte, koľko ste čoho zrecyklovali. Pomôže vám častejšie a správne recyklovať nielen v domácnosti, ale aj vo firmách. Na základe vašich záznamov môžete nájsť oblasti, v ktorých ste slabší a môžete sa v nich zlepšovať.

Verzia: 2.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.2
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...