APLIKÁCIE | Vyskúšajte Firefox OS na takmer každom Androide

Operačný systém Firefox OS je v mobilnom svete v porovnaní s ostatnými riešeniami zatiaľ len nováčik a na trhu sa doposiaľ veľmi nepresadil. Jedným z dôvodov je napríklad to, že zatiaľ figuruje len v lacných zariadeniach, ktoré majú zaujať hlavne nenáročných používateľov. Firefox OS tak mnoho ľudí zatiaľ ani reálne nevidelo na vlastné oči a nemohli si ho vyskúšať. To sa však mení experimentálnym launcherom, ktorý priniesol vývojár b2gdroid na fórach XDA developers. Aspoň z časti si tak môžete Firefox OS vyskúšať na takmer každom Android smartfóne s čipmi ARM.

Na nainštalovanie spomínaného lauchera nie je nutné žiadne flashovanie alebo ROOT zariadení, stačí ak si stiahnete približne 70 MB aplikáciu a spustíte ju na svojich smartfónoch. Launcher okrem vzhľadu prináša aj vlastný set aplikácií, ako je e-mailový klient, kalendár, galéria, nastavenia a ďalšie. Dostupná je aj natívny obchod s aplikáciami, ktorý umožní stiahnuť ďalšie aplikácie.

Pred inštaláciou je potrebné upozorniť, že aplikácia nie je zatiaľ v štádiu pre každodenné používanie, launcher je totižto veľmi spomalený a vznikajú konflikty so systémom Android. Aplikáciu si môžete stiahnuť na tomto odkaze.

Zdroj: phonearena

Disqus Comments Loading...