Aplikácia Shazam na rozpoznávanie hudby dostáva tmavý režim

Na mobilných zariadeniach existuje niekoľko aplikácií, ktoré sú doslova ikonické a vďaka svojej originalite definovali svoju vlastnú kategóriu. Jednou z nich je aj aplikácia Shazam, ktorá slúži na rozpoznávanie hudby pomocou mikrofónu smartfónu a online databázy pesničiek s rozpoznávacím algoritmom. Podľa serveru AndroidPolice teraz v novej aktualizácii dostala podporu populárneho tmavého režimu.

Tmavý režim nájdete v nastaveniach

Aplikácia Shazam sa po prvýkrát objavila ešte v roku 2008 na iPhonoch spoločnosti Apple. Neskôr bola portovaná aj na ďalšie platformy vrátane Androidu. V roku 2017 ju americký gigant Apple odkúpil za sumu 400 miliónov dolárov. Aplikácia má dlhé roky tradičné svetlomodré rozhranie. Po najnovšej aktualizácii ale používatelia nájdu v nastaveniach aj novú položku Témy (Themes). V nej je možné nastaviť svetlé, tmavé alebo systémové rozhranie. Tmavé rozhranie je šetrnejšie pre oči pri slabšom osvetlení a pre batériu pri OLED displejoch smartfónov.

Náš tip
Dark Mode: TOP Android aplikácie s tmavým režimom. Pribudli ďalšie

Ako funguje Shazam a aké sú jeho alternatívy?

V prípade tmavého režimu vystrieda svetlomodrú farbu čierna a šedá vrátane tradičného tlačidla s logom. To v aplikácii slúži na spustenie rozpoznávania hrajúcej hudby. Po rozpoznaní sa používateľovi nezobrazí len názov interpreta a pesničky, ale aj odkazy na YouTube alebo službu Spotify. V nich si môže následne pesničku prehrať celú. Alternatívou k Shazamu je napríklad SoundHound. Streamovacia hudobná služba Deezer, ktorá je u slovenského operátora Telekom v 50 % zľave pri 12-mesačnej viazanosti, má rovnakú rozpoznávaciu funkciu dokonca integrovanú vo svojej aplikácii.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...