Android začiatočník: zvonenia a notifikácie (4.časť)

Seriál Android začiatočník pokračuje a my vám aj v tejto časti prinášame zopár trikov. Ako si Android vylepšiť aj po zvukovej stránke a urobiť poriadok s nežiaducími volaniami? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Nevyžiadane volania

Existuje niekto taký, s kým vyslovene netúžite telefonovať? Zamierte do zoznamu s kontaktami a pridajte ho do čierneho zoznamu. Záleží od typu telefónu, ale prvý krok by mal byť rovnaký – vyberte meno kontaktu, ktorý chcete zablokovať. V alternatívnych prostrediach akým je napríklad TouchWiz môžete po následnom stlačení tlačidla „Menu a Viac“ vidieť možnosť Blacklist (čierny zoznam alebo blokovať volajúceho). Na HTC Sense telefónoch sa k rovnakému účelu využíva možnosť presmerovania hovorov do hlasovej schránky (Send to voicemail). V poslednom prípade môžete takýto zoznam nechcených čísel pri niektorých telefónoch nájsť aj priamo v nastaveniach v sekcii Volania (Call)

Prideľte kontaktom rôzne zvonenia

Okrem možnosti popísanej vyššie môžete jednotlivým kontaktom priradiť aj vlastné zvonenie, na základe ktorého môžete jasne identifikovať kto volá, bez toho aby ste videli na displej telefónu. Pri každom kontakte tak nájdete možnosť tieto zvonenia priradiť- či už prostredníctvom vyvolaného menu alebo priamo na stránke kontaktu viď. screen z HTC Sense telefónu.

MP3 zvonenia

Pamätajte na to, že Android neponúka iba zvonenia, ktoré sú štandardne dostupné po kúpe priamo v telefóne a okrem možnosti stiahnuť ďalšie napríklad z HTC hub môžete využiť možnosť nahrať si vlastné MP3 skladby. Stačí ak si na svojej micro SD karte vytvoríte adresár ringtones a do neho si nakopírujete všetky svoje MP3 – tieto by sa mali objaviť v ponuke s výberom zvonení.

Vypnite oznámenia o prichode e-mailov

Ak sú pre vás oznámenia o nových e-mailoch menej dôležite ako SMS alebo vám často chodí na e-mail spam, potom je vhodným riešením vypnúť ich notifikácie. Urobíte tak priamo v natívnej aplikácií Gmail po kliknutí na menu tlačidlo –>viac–>nastavenia a odkliknutím políčka Email notifications.

Disqus Comments Loading...