HTC Desire 600: Štvorjadrový procesor, BoomSound či podpora Dual SIM

HTC predstavilo nový Android smartfón Desire 600, ktorý je označovaný ako zariadenie strednej triedy. Novinka poteší prítomnosťou viacerých funkcií vlajkovej lode HTC One. Disponuje stereoreproduktormi BoomSound a operačným systémom Android 4.1.2 Jelly Bean s nadstavbou Sense 5.0. Tej nechýba live stream informácií BlinkFeed a galéria s video prezentáciou udalostí. HTC však v tlačovej správe nespomína ZOE, čo sú krátke trojsekundové útržky videa, pri ktorých sa vytvorí aj ďalších 20 fotografií.

HTC v tomto smartfóne nepoužilo svoj nový ultrapixelový fotoaparát, namiesto neho sa ho rozhodlo osadiť klasickým 8Mpix BSI snímačom a optikou so svetelnosťou f/2.0. Predná kamera má rozlíšenie 1,6 Mpix. Desire 600 je poháňaný štvorjadrovým procesorom Snapdragon 200, ktorému sekunduje 1GB RAM. Tento nebude podávať tak vysoký výkon ako v prípade HTC One so Snapdragonom 600, pre plynulý chod a reakcie OS by mal však maximálne postačovať. Nový Desire má vnútornú pamäť s kapacitou 8GB rozšíriteľnú prostredníctvom micro SD a 1860 mAh batériu.

Vo výbave nájdete ešte 4,5 palcový qHD (540 x 960 px) displej, podporu Dual SIM, Bluetooth 4.0 s aptX, Wi-Fi b/g/n, NFC a 3G dátových prenosov vo frekvenčnom pásme 900/2100MHz s rýchlosťou 7,2Mbps. Samozrejmosťou je aj možnosť lokalizácie pomocou GPS, ktoré môže byť v Európe a v Rusku doplnené o systém GLONASS.

HTC Desire 600 sa začne predávať už budúci mesiac a hoci má byť dostupný v celosvetovom merítku, najskôr sa objaví v Rusku, Ukrajine a na Blízkom východe. Cena zatiaľ ostáva neznáma.

Zdroj: gsmarena

Disqus Comments Loading...