Cotton Candy: USB kľúč s dvojjadrovým procesorom a Androidom

Kto by povedal, že do zariadenia vo veľkosti obyčajného USB kľúča sa zmestí tak veľa. To čo môžete vidieť na obrázku nižšie je nové zariadenie od spoločnosti FXI Technologies, ktoré funguje s operačným systémom Android 2.3 Gingerbread a disponuje výkonným hardvérom.

Konkrétne máme na mysli dvojjadrový procesor od Samsungu, Exynos s architektúrou ARM Cortex A9 s taktom 1,2GHz, (rovnaký procesor  ako poháňa dobre známy Galaxy S II), bezdrátové pripojenie prostredníctvom WiFi 802.11 b/g/n a Bluetooth, slot pre microSD karty a štandardný USB port pre pripojenie k počítaču a napájanie. Cotton Candy je tiež vybavený HDMI konektorom, vďaka ktorému môžete Android používať na ktoromkoľvek zariadení s HDMI vstupom. Z vášho televízora sa tak razom môže stať Android TV so širokou paletou funkcií, ktoré Android ponúka, s prístupom k aplikáciam na Android Markete alebo možnosťou pripojiť externé zariadenia (myš, klávesnicu) prostredníctvom Bluetooth. Navyše, pri takto výkonnom hardvéri je zaručená aj podpora prehrávania Full-HD videí a výnimkou by nemala byť ani možnosť hrať 3D hry.

Cena Cotton Candy by nemala presiahnuť 200$ a na trhu by mal byť dostupný niekedy v polovici budúceho roka. Dovtedy by sa mohol objaviť aj Android Ice Cream Sandwich. Aké využitie by ste si pre toto zariadenie vedeli predstaviť vy?

Zdroj: androidpolice.com, verge

Disqus Comments Loading...