Android 5.0 by mal byť optimalizovaný pre prácu na notebookoch

Jednou zo zásadných noviniek, ktoré ma priniesť nový Android 5.0 je aj optimalizácia pre prácu na notebookoch. Hoci operačný systém ešte nie je pripravený a dátum jeho predstavenia sa posunul až ku koncu roka, tak výrobcovia majú s Androidom na notebookoch vlastné plány. Zdá sa, že Samsung a spolu s ním aj ďalšie spoločnosti vrátane Lenova, HP, Toshiby a Asusu, tak predstavia prvé Android notebooky ešte pred jeho dokončením.

Nasvedčujú tomu aj nedávne vyjadrenia Paula Otelliniho, CEO spoločnosti Intel, ktorý informoval o dotykových počítačoch, ktorých cena nepresiahne 200 dolárov. Dadi Perlmutter, výkonný viceprezident a generálny riaditeľ skupiny Intel Architecture Group potvrdil, že tieto zariadenia budú disponovať operačným systémom Android a poháňané budú procesorom Intel Atom a možno aj novým čipom z radu Silvermont. Samsung pravdepodobne použije vlastné riešenie v podobe procesorov Exynos.

Prvé Android notebooky by sa podľa posledných správ mohli objaviť o 3-4 mesiace. Informuje o tom Mingchi Kuo, analytik v KGI Securities. Na trh sa tak pravdepodobne dostanú notebooky s neoptimalizovaným operačným systémom. Našťastie, ak tomu aj dôjde, predstavenie Androidu 5.0 by sa malo konať niekedy v októbri alebo novembri. Výrobcovia by tak mohli svoje zariadenia dostatočne rýchlo aktualizovať na novšiu optimalizovanú verziu.

Zdroj: BGR

Disqus Comments Loading...