Airbag pre smartfóny: Už žiadne pavučiny na displeji

Smartfón padá a displej odrazu disponuje “nádhernou” pavučinou a môžeme bežať do servisu a utratiť v niektorých prípadoch aj stovky eur. Takúto situáciu pozná snáď každý. Nemecký inžiniersky študent, Phillip Frenzel, však možno prišiel na riešenie, ktoré ušetrí mnohým používateľom peniaze, čas a nepotrebný stres. Frenzel totižto navrhol a vytvoril tzv. airbag pre smartfóny – puzdro, ktoré na základe snímačov zistí, keď smartfón voľne padá a uvoľní kovové hroty, ktoré ho ochránia pred tvrdým nárazom a následným poškodením.

Frenzel, študent univerzity Aalen v Nemecku, vyhral ocenenie Nemeckej Mechatronickej Spoločnosti za návrh spomínaného airbagu pre smartfóny. Očakáva sa, že v priebehu budúceho mesiaca spustí produkt na Kickstarteri, v spolupráci s ďalším študentom univerzity – Petrom Meyerom.

Ak sa tento produkt – alebo obdobný s vylepšeným dizajnom – skutočne dostane na trh, niet pochýb o tom, že ušetrí mnohým používateľom stovky eur, ktoré by inak skončili utratené za opravy smartfónov (alebo za kúpu nových). Éra pavučín na displejoch možno skončí skôr, ako sme si mysleli.

Disqus Comments Loading...