Agent: Inteligentné hodinky inšpirované Pebble

Nové inteligentné hodinky, ktoré vznikli v spolupráci spoločností Secret Labs  a House of Horology nesú názov Agent. Po veľkom úspechu hodiniek Pebble, sa o podporu komunity uchádzajú na najväčšej platforme pre začínajúce projekty Kickstarter. Projekt má zatiaľ veľký úspech a za menej ako 12 hodín dosiahol cieľovú čiastku vo výške 100,000 dolárov. V čase písania článku ho podporilo viac ako 1000 ľudí a vyzbieralo sa už 180 tisíc dolárov.  Za zvýhodnenú cenu si ich môžete predobjednať teraz aj vy!

Hodinky Agent sú podľa ich vývojárov “najinteligentnejšie hodinky na svete”. Spoločnosť Secret Labs sa spojila s výrobcom hodiniek House of Horology, aby vytvorili zariadenie, ktoré nezaujme len svojimi funkciami, ale aj vzhľadom. Aj preto je možné ramienka na hodinkách vymeniť za niekoľko iných, v rôznych farebných prevedeniach. Podobne ako Pebble, aj Agent sa k smartfónu pripája prostredníctvom technológie Bluetooth, vďaka ktorej môžete ovládať napríklad hudobný prehrávač. Samozrejmosťou sú ďalšie aplikácie, ktoré sú vytvorené špeciálne pre hodinky. Tie navyše zobrazujú prichádzajúce hovory a notifikácie. Strata spojenia so smartfónom je signalizovaná vibrovaním.

Aplikácie môžu vďaka Bluetooth Classic + 4.0 LE komunikovať nielen so smartfónmi, ale aj inými zariadeniami, ako napríklad meračmi srdcového pulzu alebo zámkami dverí. V Agente sa nachádzajú aj pohybové a svetelné senzory pre úpravu jasu displeja. Celá konštrukcia je navyše vodotesná a vyrobená z hliníka.

Hodinky sú poháňané energeticky nenáročným procesorom ARM Cortex-M4, ktorého spotreba je v režime spánku len 33 μA. Navyše, vo výbave sa nachádza ešte druhý čip, ktorý ma v úspornom režime odber len 0,1 μA. Hodinku disponujú tiež energeticky úsporným displejom, ktorý kombinuje vlastnosti e-ink displejov a klasických LCD. Nový typ zobrazovacieho panelu sa volá Sharp Memory Display, má veľkosť 1,28″ a rozlíšenie 128 x 128 px. Je charakteristický malou spotrebou (~20uA), rýchlou odozvou a výbornou čitateľnosťou na priamom slnku.

Aby sa všetko ešte viac zjednodušilo, hodinky nepotrebujú k svojmu nabíjaniu žiadne káble. Podporujú totižto štandard bezdrôtového nabíjania Qi, vďaka ktorému stačí hodinky položiť na kompatibilnú nabíjačku. Výrobca udáva výdrž na úrovni 7 dní pri zapnutom Bluetooth a 30 dní v režime “watchface”, pri ktorom sa zobrazuje len aktuálny čas.

Cena hodiniek začína na Kickstarteri už na 129$, za ktoré získate hodinky Agent bez nabíjačky (vypredané). Za 179$ získate hodinky už aj nabíjačkou, pričom prvé kusy by sa mali začať rozposielať majiteľov už koncom tohto roka. Bežná cena hodiniek s nabíjačkou, má mimo Kickstarteru dosiahnuť takmer 300$.

Zdroj: kickstarter

Disqus Comments Loading...