Acer predstavil kompaktný tablet Iconia A1, zaujme priaznivou cenou

V poslednej dobe získavajú čoraz väčšiu popularitu malé tablety s uhlopriečkou displeja okolo 7 až 8 palcov a nové modely tejto veľkosti pribúdajú ako na bežiacom páse. Bokom nechce zostať ani spoločnosť Acer, ktorá aktuálne predstavila svoj nový model Iconia A1.

Výrobca ho charakterizuje ako „plne vybavený tablet, ovládateľný jednou rukou a určený pre každého“. Z technických parametrov sa na prvom mieste patrí uviesť 7,9 palcový IPS displej s LED podsvietením, pomerom strán 4:3 a rozlíšením 1024 x 768 bodov. O výkon sa postará štvorjadrový procesor MediaTek s taktom 1,2 GHz a doplnený 1 GB pamäte RAM. Fotografie sa budú dať vyhotoviť s 5 MPix fotoaparátom a vnútorné úložisko bude mať veľkosť 8 alebo 16 GB. Chýbať nebude ani slot na pamäťovú kartu do veľkosti 32 GB. To všetko bude obsiahnuté v plastovom tele, hrubom 11,1 milimetra a vážiacom 408 gramov.

Ako operačný systém poslúži Android 4.2 Jelly Bean a okrem wi-fi verzie by nová Iconia A1 mala prísť aj s 3G konektivitou. Tablet by sa na trh mal dostať v júni, cena bola stanovená na 199 dolárov za 16 GB verziu a 169 dolárov za 8 GB verziu (v prepočte približne 152 a 129 eur).

Zdroj: androidauthority, cnet

Disqus Comments Loading...