Acer predstavil nový Chromebook 14 a smartfón Liquid Zest Plus s 5000 mAh batériou

Spoločnosť Acer má práve teraz tlačovú konferenciu, na ktorej predstavuje novinky v segmente mobilných zariadení, notebookov a herných počítačov. Medzi najväčšie novinky, ktoré dnes táto spoločnosť predstavila, patrí rozhodne nový Chromebook 14 a smartfón Liquid Zest Plus, ktorý dopĺňa portfólio smartfónových noviniek z tohto roka. Od konkurencie ho odlišuje najmä veľká, 5000 mAh batéria.

Nový Chromebook 14 už nie je klasickým Chromebookom, ktorý výrobcovia odporúčajú najmä študentom. Acer hovorí o jeho cielení na biznis segment, a to nielen vďaka špecifikáciám a softvéru, ale aj odolnej konštrukcii. Tá ponúka klávesnicu odolnú voči poliatiu a šasi, ktoré ponúka vojenskú certifikáciu MIL-STND 810G. Nový Chromebook 14 tak prežije aj pád zo stola na zem. Okrem toho ide o prvý Chromebook s podporou programu Chrome for Work od Google. Zo špecifikácií je známe, že Chromebook 14 ponúka nový procesor Intel Core (nevieme presný typ), 4 GB RAM a displej s odolným sklom Vibrant Gorilla Glass. Jeho cena je iba 299 dolárov! Nuž, uvidíme, či sa Aceru podarí prehovoriť firmy na takéto “alternatívne” vybavenie pre svojich zamestnancov.

Okrem nového Chromebooku sme dnes na predstavení Aceru spoznali aj nový smartfón Acer Liquid Zest Plus. Jeho najväčšou prednosťou je obrovská batéria s 5000 mAh kapacitou, no určite nesklame ani ďalšími parametrami. Displej ponúka 5,5″ uhlopriečku s HD rozlíšením, predný fotoaparát má 5 Mpix rozlíšenie a zadná kamera ponúka 13 Mpix. V čom je hlavný fotoaparát výnimočný, je systém zaostrovania – ten totižto kombinuje všetky 3 najčastejšie používané zaostrovacie technológie – fázové zaostrovanie, laserové zaostrovanie aj detekciu kontrastu. A čím priláka tento smartfón zákazníkov? Najskôr zrejme cenou, ktorá má byť nižšia ako $250. Sme zvedaví na ďalšie parametre tohto cenovo dostupného zariadenia…

Zdroj: AndroidCentral, (2)

Disqus Comments Loading...