4ka má nový dátový balík 4G GIGA PLUS. Umožňuje surfovať po celom území Slovenska

4ka dnes predstavila nový dátový balík, ktorý má uspokojiť dopyt po mobilnom internete na celom území Slovenska. Doteraz bolo totižto možné v predplatenom balíku 4G GIGA za 1 euro prenášať dáta len v sieti operátora. V národnom roamingu sa prenesené dáta spoplatňovali podľa platného cenníka sumou 4 centy za 1 MB. Mohlo sa tak stať, že aj keď ste mali zaplatený 1 GB balík, tak ste zaplatili viac ako by ste chceli. Tomu sa však 4ka rozhodla zabrániť ponukou nového dátového balíka, s ktorým môžete bez obáv surfovať po celom území Slovenska. Od decembra totižto 4ka ponúka produkt s prívlastkom plus, kde už zákazník nemusí riešiť, v ktorej sieti sa nachádza, pretože umožňuje výhodný prenos dát aj v národnom roamingu. Stojí však už 4 eurá.

„Je to reakcia na veľký dopyt našich zákazníkov po dátach. Len za uplynulý mesiac stúpol počet tých, ktorí dátujú o 40%. Nový balík 4G GIGA PLUS ponúka zvýšený komfort tým, ktorí sa veľa pohybujú a nemusia tak riešiť, v akej sieti sa nachádzajú,“ uviedol riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb Swanu Peter Helexa.

Nový dátový balík si môžu zákazníci zakúpiť a aktivovať na viac ako 1500 pobočkách Slovenskej pošty alebo aj z pohodlia domova prostredníctvom e-shopu, či zaslaním SMS správy na číslo 950. Po vypršaní dát si ho vedia rovnakým spôsobom aktivovať.

4ka aktívne posilňuje svoju sieť a už dnes ňou pokrýva takmer polovicu populácie Slovenska. Celkovo jej služby už využíva viac ako 70-tisíc zákazníkov.

„Záväzok pokryť 50% obyvateľstva do konca roka nielen stihneme, ale určite aj prekročíme. V skutočnosti tak už nie sme štvorka, ale trojka v LTE pokrytí,“ tvrdí P. Helexa s odkazom na zverejnené údaje ostatných operátorov, podľa ktorých O2 nedosahuje v pokrytí 4G vysokorýchlostným internetom ani polovicu toho, čo nováčik na trhu.

V skutočnosti je však v ponuke operátora jeden háčik. Hoci vo vlastnej sieti surfujete plnou rýchlosťou na úrovni 50 Mbps, v národnom roamingu je možné pripojiť sa len prostredníctvom 2G siete, ktorej maximálna teoretická prenosová rýchlosť sa pohybuje na úrovni 260/120 Kbit/s.

Zdroj: 4ka

Disqus Comments Loading...