MojAndroid

V súvislosti s nedávno predstaveným modelom LG G Pro 2 sme vás informovali o nových softvérových vylepšeniach smartfónu, ktoré by sa mali eventuálne dostať vrámci aktualizácie aj na staršie modely, ako je LG G2. Jednou takouto funkciou je Knock Code, ktorá vychádza zo známeho poklepania na displej pre vypnutie/zapnutie. Novinka však prináša určitú formu zabezpečenia, umožňuje odomknúť zariadenie pomocou zvoleného vzoru. Ako môžete vidieť na videu nižšie, vzor je možné zadať na viacerých miestach na obrazovke a to v rôznych mierkach.

Podľa dostupných informácií, funkcia Knock Code podporuje vzor zložený z 2 až 8 dotykov. Celkovo tak ponúka 86-tisíc rôznych kombinácií a spoločnosť dokonca vyslovila odvážne tvrdenie, že nová funkcia je bezpečnejšia a jednoduchšia na používanie než Touch ID od Applu. Je to hlavne výzva pre hackerov, ktorí sa snažia prelomiť bezpečnostné prvky v mobilných zariadeniach.

Bližšie informácie vám prinesieme z veľtrhu Mobile World Congress 2014, kde má byť LG G Pro 2 dostupný verejnosti. Zatiaľ nie sú dostupné informácie, kedy by sa nových funkcii mohli dočkať aj iné modely smartfónov od LG.

Náš tip
LG G Pro 2 oficiálne predstavený. Ponúka 5,9″ displej a 4K video

Zdroj: androidcentral, zdnet

18.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+