MojAndroid

V minulom čísle Android Magazínu sme začali s novým miniseriálom, v rámci ktorého vám chceme predstavovať redakciu nášho portálu, teda ľudí, ktorí preň píšu všetky články, správy, recenzie a celkovo sa starajú o chod portálu. Robíme to hlavne z dôvodu, že vám chceme priblížiť pozadie redakcie, aby ste o nás, redaktoroch, okrem mena v záhlaví článku vedeli aj čosi viac. Naším cieľom je vybudovanie užšieho kontaktu medzi redaktormi a vami čitateľmi, ktorý sa okrem iného snažíme zdokonaliť aj tým, že sa zaujímame o vaše názory, ktoré prezentujete pod článkami a reagujeme na ne.

Minulý mesiac sme predstavovanie redakcie odštartovali úvodným dielom, v ktorom sme sa porozprávali so zástupcom šéfredaktora Ferom Chovaňákom. Dnes budeme pokračovať ďalším členom redakcie, ktorým je Ondrej Ličko. Na pretras príde nielen Ondrov pracovný život, jeho názory na Android a celý mobilný svet, ale zameriame sa aj na jeho osobný život, záľuby a záujmy.

Ondrej je známy ako priaznivec japonského výrobcu Sony a pri práci používa notebook i smartfón tejto známej značky. Okrem toho je však veľký nadšenec pre informačné technológie ako celok, zaujíma sa o dianie v mobilnom svete a vždy mal blízko aj k písaniu. O svoje postrehy a názory sa ešte pred nástupom do redakcie MojAndroid.sk delil prostredníctvom blogov a skúsenosti, ktoré tu získal, mu pomohli rýchlo sa etablovať na pozícii redaktora. Jeho prehľad je skutočne markantný a opakovane sa mi stalo, že jeho nenápadná poznámka v rozhovore, prípadne nejaká informácia, ktorú mi poskytol, ma pri spracovávaní článku posunula o výrazný krok ďalej, ušetrila mi náročné hľadanie a zisťovanie faktov, prípadne mi pomohla nájsť iný pohľad na problematiku. Táto Ondrova schopnosť sa ťažko slovami vysvetľuje, naozaj to treba zažiť, ubezpečujem vás však, že je skutočná a nejedná sa len o moju fabuláciu.

Ondrej Ličko

Okrem tohto daru obdivujem na Ondrovi ešte ďalšiu danosť – jeho schopnosť skĺbiť pracovné povinnosti so štúdiom náročného vysokoškolského odboru. Ja osobne mám niekedy pri návale tém a zaujímavostí problém stíhať všetko spracovať v rámci hlavného pracovného pomeru a Ondrej stíha popri štúdiu ešte písať recenzie, články a ďalšie príspevky na našu stránku a do časopisu Android Magazín. Skrátka, v manažovaní času (čo je termín, ktorý nám náš šéfredaktor Michal často prízvukuje:-) je Ondrej naozaj dobrý a neraz sa čudujem, ako to všetko stíha.

O Ondrejovi by sa dalo rozprávať ešte dlhšie, najlepšie však bude, ak nám o sebe a svojom súkromí povie niečo on sám. Podobne ako pre Fera, aj pre Ondra sme si prichystali sériu otázok, prostredníctvom ktorých sme o ňom chceli zistiť čosi viac.

Rozhovor s Ondrejom Ličkom a jeho názory na Android a mobilné technológie si môžete prečítať v aktuálnom čísle Android Magazínu, v ktorom však nájdete ešte oveľa viac zaujímavých tém, článkov a rozhovorov. Článok nájdete v decembrovom čísle časopisu Android Magazín na 22. strane.

>> Stiahnite si PDF-Android Magazín December 2013  <<

Internetový časopis Android Magazín je už k dispozícii aj prostredníctvom aplikácie Android Magazín (lite). Je určená pre smartfóny a nájdete ju v obchode Google Play po kliknutí na widget nižšie.

Ak chcete Android Magazín čítať na tablete, môžete použiť aplikáciu Android Magazín

 

20.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+