MojAndroid

Zdá sa, že Huawei konečne pochopil, čo ľudia chcú najviac. Použitie najnovších technológií a solídnu výdrž batérie. Po tom, čo predstavil Huawei Ascend Mate so 4050 mAh batériou totižto uviedol na svetlo sveta ďalšie zaujímavé zariadenie – Huawei Ascend D2. Ten ponúka 5-palcový FullHD displej a rovnako solídnu batériu s kapacitou 3000 mAh.

Huawei Ascend D2 ponúka výbornú hardvérovú výbavu. Tá okrem spomínaného displeja a batérie obsahuje aj 4-jadrový procesor K3V2 a 2 GB pamäte RAM. Dostupná je aj zadná kamera s rozlíšením 13 MPix, ktoré je rovnako ako pri Ascende Mate prispôsobená na snímanie HDR fotografií vo vysokej kvalite. Ascend D2 bude poháňaný Androidom vo verzii 4.1 Jelly Bean. Rám tela je vyrobený z kovu a kvalita spracovania by mala byť porovnateľná s konkurenčným iPhone 5. Huawei Ascend D2 bude dokonca aj vode a prachu-odolný.

Určite najzaujímavejšou súčasťou tohto smartfónu je 3000 mAh batéria. Tá sľubuje až 2-dňovú výdrž pri maximálnom výkone, čomu má dopomôcť aj systém Automated Discontinuous Reception (ADRX), ktorý sľubuje až 30% úsporu energie. Výbornou správou je aj to, že batéria bude podporovať ultra-rýchle nabíjanie, aké ponúka aj Sony vo svojich výkonnejších modeloch. Zaujímavým je určite aj stereo nahrávanie zvuku vo videu. Rovnako ako pri Ascende Mate, ani pri tomto modeli Huawei nespomenul dátum uvedenia na trh a koncovú cenu.

Zdroj: PhoneArena

8.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+