Právo na opravu: Xiaomi chystá niečo veľké

jp.ifixit.com

V dnešnej dobe je rozoberanie spotrebiteľskej elektroniky bez jej poškodenia takmer nemožné. V mnohých prípadoch sa stáva, že si zákazníci chcú poškodenú elektroniku opraviť sami, no technológia, ktorou sú jednotlivé súčiastky a zariadenia zmontované to neumožňuje. Práve preto Európska Únia a jednotlivý výrobcovia pristúpili na spoločnú dohodu, ktorá umožní používateľom jednoduchší prístup do elektronických zariadení a ich častí.

Takým to spôsobom sa spoločnosti snažia zmenšiť množstvo elektrického odpadu. Podľa portálu GSMArena plánuje v najbližších týždňoch, poprípade mesiacoch pristúpiť k zmluve o práve na opravu pre používateľov a známa spoločnosť Xiaomi.

Ako sa Xiaomi vyjadrilo k zjednodušeniu prístupu do zariadení?

Pred niekoľkými dňami pridala spoločnosť na platforme Twitter cez profil Xiaomi India zaujímavý príspevok. V ňom sa Xiaomi vyjadrilo, že sa ešte viac plánuje zamerať na spokojnosť zákazníkov. Zvýraznenými a často použitými slovami “You” a “care” sa snaží poukázať, ako veľmi výrobcovi elektroniky záleží na spokojnosti kupujúcich. Dokonca sa v príspevku píše, že týmto krokom sa spoločnosť plánuje posunúť ešte o stupeň vyššie.

Čínsky gigant doposiaľ nezverejnil žiadne konkrétne zmeny, ktoré má v pláne zrealizovať. Niekoľko hodín po zverejnení tweetu sa však hovorca spoločnosti vyjadril:

“Ďalším posilnením záväzku voči našim fanúšikom a spotrebiteľom je pripravovaný projekt s názvom Xiaomi Cares. Ten bude komplexným riešením pre všetky potreby zákazníckej podpory a služieb. Xiaomi Cares je zameraný práve na pohodlnú a bezproblémovú službu pre všetkých našich zákazníkov.”

Toto vyjadrenie je doposiaľ jediným náznakom toho, aké zmeny a vylepšenia môžu spotrebitelia produktov Xiaomi očakávať. Dúfame, že sa spoločnosť čoskoro vyjadrí a rozoberie pripravované projekty do detailov.

Xiaomi Mi 11i | Zdroj: Miroslav Mudroň


Ak by ste mali záujem dozvedieť sa o práve na opravu dopodrobna, môžete si prečítať naše články o zriaďovaní práva na opravu elektroniky pre používateľa v EÚ alebo v článku o začiatku jeho platnosti.

Konkurencia z Ameriky, spoločnosť Apple, pred nedávnom ohlásila podobné opatrenia ohľadom rozoberateľnosti a jednoduchej opravy svojich najnovších produktov. Bližšie informácie ohľadom americkej spoločnosti sa dočítate v článku na ich oficiálnej webovej stránke.

Náš tip
Vyhrajte robotický vysávač iRobot Roomba J7+ | NAY Android Roka 2021
Disqus Comments Loading...