Xiaomi 11 Lite 5G NE dostáva nadstavbu MIUI 12.5 Enhanced Edition

Zdroj: Tomáš Kanálik

Nadstavba MIUI 12.5 Enhanced Edition prichádza na ďalší smartfón spoločnosti Xiaomi. Podľa portálu GizmoChina sa jej dočkal cenovo dostupný 5G model Xiaomi 11 Lite 5G NE.

Aktualizácia je zatiaľ dostupná mimo Európy

Smartfón Xiaomi 11 Lite 5G NE prišiel na trh v októbri so systémom Android 11 a nadstavbou MIUI 12. Zatiaľ čo na systém Android 12 si bude musieť ešte chvíľu počkať, tak s novej verzie nadstavby sa jeho majitelia môžu tešiť už dnes. Aktualizácia s ňou je zatiaľ dostupná v Indii a Turecku pod číselným označením V12.5.4.0.RKOINXM respektíve V12.5.4.0.RKOTRXM.

Xiaomi 11 Lite 5G NE | Zdroj: Tomáš Kanálik

Najnovšia verzia MIUI 12.5 Enhanced Edition by mala modelu Xiaomi 11 Lite 5G NE priniesť lepší výkon s dlhšou výdržou na jedno nabitie a efektívnejšiu správu pamäte. Taktiež nové algoritmy, ktoré dynamicky alokujú systémové prostriedky na základe špecifických scenárov využitia. Xiaomi 11 Lite 5G NE by mal mať záruku 3 rokov systémových aktualizácií a 4 rokov bezpečnostných aktualizácií.

Aktualizácia je distribuovaná formou OTA, takže by vám jej dostupnosť mal systém oznámiť automaticky. Môžete si ju tiež overiť aj manuálne v sekcii Nastavenia -> Moje zariadenie -> Verzia MIUI -> Skontrolovať aktualizácie. Pred inštaláciou sa radšej ubezpečte, že máte batériu smartfónu nabitú aspoň na 70 % jej kapacity.

Ako je na tom konkurencia?

Aktualizácie pre svoje smartfóny prináša aj konkurencia. Spoločnosť Samsung koncom novembra aktualizovala starší smartfón strednej triedy Samsung Galaxy A50. Nedávno bol tiež spustený beta program Androidu 12 pre modely série OnePlus 8.

Náš tip
4ka Android Code: Toto sú najlepšie slovenské aplikácie z kategórie Spravodajstvo a médiá za rok 2021
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...