MojAndroid

Slovenský operátor Telekom má za sebou veľmi dobré obdobie. V uplynulom mesiaci sa s verejnosťou podelil o hospodárske výsledky, ktoré naznačujú rast v mnohých kľúčových smeroch. Hoci niektoré ukazovatele poklesli, spoločnosti sa stále darí naberať nových zákazníkov a zvýšil sa aj zisk. Okrem toho operátor predstavil svoju vianočnú ponuku, na ktorú určite čakali mnohí zákazníci.

Hospodárske výsledky za prvých 9 mesiacov roku 2016

Skupina Slovak Telekom zaregistrovala výnosy za tri kvartály na úrovni 564 miliónov eur, čo je ale pokles o asi jedno percento oproti minulému roku. Stúpol počet TV zákazníkov na 517 000 a počet mobilných zákazníkov narástol medziročne o 21 000. Spoločnosť sa tak môže tešiť z relatívne úspešného finančného obdobia. Prvé tri štvrťroky sú však často zatienené tým posledným, kedy prichádza na rad vianočná ponuka. Operátori sa na ňu pripravujú a inak to nie je ani v prípade Telekomu.

tk_telekom_oktobrove_novinky21

Vianočná ponuka Telekom 2016

Zákazníci sa tento rok môžu tešiť na obľúbenú kampaň Dve zariadenia za cenu jedného. Ak si kúpite smartfón Huawei P9 lite, dostanete model Huawei Y5 II ako darček. Ak si zadovážite notebook Lenovo Ideapad 100S, získate smartfón Lenovo C2. Treťou možnosťou je, že si zaobstaráte konzolu Xobx One S v Minecraft edícii, ku ktorej dostanete ako darček smartfón CoolPad Porto S. Táto špeciálna akcia ale platí iba pre prvých 1000 zákazníkov.

tk_telekom_oktobrove_novinky44

Získať tiež môžete externú batériu úplne zadarmo. Stačí, keď si aktivujete alebo predĺžite program. Externú batériu potom môžete kedykoľvek vymeniť za nabitú v predajni Telekomu.

Telekom poteší aj zákazníkov pevnej linky a televízie. Služba Paralelné zvonenie umožní vyzváňanie pevnej linky aj mobilného telefónu pri prichádzajúcom hovore na ktorúkoľvek linku a zákazník si môže vybrať, kde hovor prevezme. Spoločnosť tiež predstavila nový Magio Go Box s aplikáciou Magio Go, ktorý umožní sledovať internetovú televíziu Magio Go aj na ďalšom zariadení.

Nové pokrytie 4G

Telekom pokrýva so sieťou 4G presne 85,1% populácie, expanduje aj pokrytie LTE-A, čiže rýchleho internetu do výšky až 300 Mbps. V priebehu posledných mesiacov operátor pokryl 33 nových lokalít, medzi ktorými sú tieto: Čáb, Čáry, Čiližská Radvaň, Čimhová, Drieňov, Gbelce, Horná Mariková, Horné Chlebany, Iža, Košúty, Lednica, Lehnica, Lehota, Lodno, Modra-Harmónia, Nálepkovo, Nedožery-Brezany, Nitrianske Rudno, Petrova Ves, Popudinské Močidlany, Radvaň nad Dunajom, Smrdáky, Štefanov, Tvrdošovce, Veľká Tŕňa, Veľké Dvorany, Veľké Kršteňany, Vikartovce, Vysoká Nad Kysucou, Zábiedovo, Zliechov, Zubák, Žabokreky nad Nitrou.

Zároveň v uplynulých týždňoch expandovalo aj pokrytie siete LTE-Advanced (4G+) a po novom môžu mať zákazníci rýchlosti do 225 Mbps v Senci a ďalších častiach Bratislavy (Staré Mesto a Ružinov).

Magenta 1: Čím viac, tým viac

Telekom v novembri predstavil aj vylepšenú ponuku v rámci programu Magenta 1. Ten je možné vytvoriť z piatich mobilných programov a troch pevných služieb, pričom pribudla možnosť kombinovať iba mobilné služby. Čím viac služieb si vyberiete, tým lepšiu zľavu dostanete. Do skupiny môžete vstúpiť aj počas viazanosti a získate aj viac SIM kariet oproti pôvodnej Magenta 1. Dokonca je teraz možné kombinovať služby IČO aj rezidenčných zákazníkov. Samozrejme, keďže ide o komplexnú službu, presný výpočet platieb závisí od konkrétnej kombinácie produktov a ďalších faktorov, ktoré hrajú rolu pri výpočte celkovej ceny.

25.11.2016

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+