Samsung prinesie nové skvelé fotoaparáty s vysokým rozlíšením

Samsung zvolil pri testovaní nových funkcií zaujímavú taktiku. Namiesto toho, aby svoje najnovšie technologické vymoženosti predstavil v najdrahších modeloch, vždy ich potichu predstaví v tých slabších. Na to si zvolil renovovaný rad Galaxy A, kde takýmto spôsobom predstavil napríklad bokeh video (Galaxy A80). To sme neskôr videli aj v najnovšom Galaxy Note 10+. Vďaka novej uniknutej tabuľke máme prehľad o tom, aké novinky nás čakajú v oblasti fotoaparátov.

108-megapixelový senzor v akcii

Nová tabuľka s kompletnými špecifikáciami unikla na Twitteri, takže sa veľmi rýchlo dostala do sveta. Je na nej vypísané to, aké fotoaparáty prinesú budúcoročné modely radu Galaxy A. Okrem nich sa odhalil aj samotný systém pomenovania nových modelov.

Už na prvý pohľad určite poteší, že všetky modely Galaxy A budú mať okrem tradičného objektívu aj širokouhlý. K tomu sa pridá aj objektív na rozmazanie pozadia, takže všetky budú mať minimálne trojitý zadný fotoaparát. Galaxy A51 a A61 budú mať okrem toho aj teleobjektív s dvojnásobným priblížením. A je isté, že nedávno predstavený 108-megapixelový senzor sa ukáže už čoskoro, a to v modeli Galaxy A91.

Revolúcia pre rad Galaxy S

Bystré oko si určite všimlo v tabuľke aj teleobjektívy. Tie budú k dispozícii od modelu Galaxy A51. Pre Galaxy A81 a A91 to ale bude iné, pretože tie prinesú až 5-násobné optické priblíženie. To doposiaľ priniesol len Huawei P30 Pro, a to v kombinácii s 50-násobným digitálnym zoomom.

Periskopický objektív Huawei P30 Pro priniesol ako prvý 5-násobný optický zoom

Ako sme už načrtli vyššie, Samsung zvykne svoje novinky testovať práve na rade Galaxy A. Nedávno sme vás informovali aj o tom, že Samsung Galaxy S11 čaká veľká zmena v oblasti fotoaparátu. Je tak možné, že práve Galaxy S11 bude prvý prémiový Samsung, ktorý dostane 64-megapixelový, prípadne až 108-megapixelový, senzor. To isté platí pre 5-násobný teleobjektív alebo ToF senzor.

Náš tip
Samsung si patentoval nový skladací smartfón, ohýbať sa bude v dvoch častiach
Disqus Comments Loading...