Samsung PowerBot: Robotický vysávač, ktorý aj umyje podlahu

Spoločnosť Samsung prišla na trh s novinkou, robotickým vysávačom PowerBot VR05R5050WK. Tento model nesie v sebe dve funkcie – vysávanie tvrdých podláh, ale aj kobercov a umývanie podlahy, ktoré prebieha súčasne s vysávaním. Možno by ste si povedali, že výrobky 2 v 1 nemôžu vykonávať svoje funkcie dostatočne dobre. Je to však naozaj tak?

Šetrenie vášho času

Nový PowerBot má dve oddelené nádoby, vďaka ktorým je zabezpečené vysávanie aj umývanie v jednom kroku. Nie je teda potrebné čakať ani meniť nádoby počas samotného upratovania. Jedna nádoba je určená na prachové nečistoty, druhá na vodu. Umývanie podlahy je zabezpečené prítomnosťou mikrovláknovej handričky. Do nej je elektronicky dávkovaná voda, čím sa zabraňuje samovoľnému kvapkaniu vody zo zásobníka.

Prach a nečistoty sú zachytávané pomocou rotačnej čistiacej kefy s postrannými metličkami a silným 5 W nasávaním pomocou motora BLDC. Vodná nádržka pre umývanie má elektronické čerpadlo. To keď zistí, že je vložená spomínaná mikrovláknová handrička, automaticky zapne funkciu umývania. Zároveň upravuje aj množstvo vody na samotnom mope.

Čím je ešte výnimočný

Robotický vysávač zachytí nečistoty aj na ťažko dostupných miestach. Oproti iným je vysoký len 85 mm, dostane sa teda aj pod nábytok či postele. Pracuje v štyroch rôznych čistiacich režimoch. Samozrejmosťou je jeho naprogramovanie na konkrétny čas, keď ste napríklad v práci. Sací výkon je tiež možné upraviť na troch rôznych úrovniach. V tom maximálnom dosahuje výkon 5 W, v štandardnom 1,7 W a v režime EKO je to 0,5 W. 3400 mAh batéria zabezpečí plynulé upratovanie až po dobu 150 minút. Nechýbajú senzory, ktoré bránia pádu zo schodov či stretu s prekážkami.

Ovládanie pomocou appky

PowerBot VR05R5050WK pomocou integrovaného ovládania Wi-Fi a aplikácie môžete ovládať na diaľku odkiaľkoľvek. Aplikácia funguje v jazyku, aký máte nastavený vo vašom smartfóne. Vysávač viete teda spustiť alebo zastaviť či nastaviť sací výkon. Zároveň tiež viete ovládať funkciu umývania podlahy, pri ktorej viete zmeniť napríklad aj rýchlosť prietoku vody.

Dostupnosť a cena

Robotický vysávač PowerBot VR05R5050WK je už k dispozícii u všetkých veľkých predajcov elektroniky. Jeho cena je viac ako priaznivá, a to 399 €. Tento model sa postará o čistotu vašich podláh aj keď ste mimo domácnosti.

Disqus Comments Loading...