Začíname testovať Samsung Galaxy A9 | UNBOXING

Keď sa na Samsung Galaxy A9 pozriete spredu, ničím vás neprekvapí. Jedná sa o štandardný smartfón s veľkým displejom. Po otočení tohto zariadenia sa vám naskytne pohľad na hlavný fotoaparát, ktorý disponuje až 4 objektívmi. Tento smartfón nám práve dorazil do redakcie a my sme neváhali a urobili sme unboxing.

Samsung Galaxy A9

Je úplne jasné, čo by malo byť hlavným predajným ťahákom tejto novinky. Funkčne sa síce jedná o telefón strednej triedy, ktorý však zaujme až objektívmi hlavného fotoaparátu. Poďme ale pekne postupne. Hlavný snímač disponuje rozlíšením 24 MP a jeho clona je f/1.7. Nasledujú ďalšie tri objektívy, z ktorých je každý iný a každý má svoj účel. Nachádza sa tu teleobjektív s rozlíšením 10 MP, ktorý ponúkne dvojnásobné optické priblíženie, nasleduje širokouhlý 8-megapixelový objektív a počet snímačov uzatvára posledný, ktorý má rozlíšenie 5 MP a poslúži pri portrétových fotografiách na zvýraznenie hĺbky ostrosti.

Fotovýbava:

  • 24 MP, f/1.7
  • 10 MP, f/2.4, teleobjektív
  • 8 MP, f/2.4, širokouhlý objektív
  • 5 MP, f/2.2, objektív slúžiaci na zvýraznenie hĺbky ostrosti

Slušná stredná trieda

Inak sa jedná o zariadenie strednej triedy, ktorému nechýba nič podstatné. Výkon zabezpečuje procesor Qualcomm Snapdragon 660, ktorý spolupracuje so 6 GB operačnej pamäte. Pre dáta používateľov poslúži vnútorné úložisko, ktoré ponúka kapacitu 128 GB. Navyše ho môžete jednoducho rozšíriť pomocou pamäťových kariet microSD až o ďalších 512 GB. Prednej strane prístroja dominuje, samozrejme, Super AMOLED displej, ktorého uhlopriečka je 6,3″ a rozlíšenie 2220 x 1080 pixelov. Na spodnej strane nesmie chýbať USB-C konektor, pomocou ktorého Samsung Galaxy A9 pripojíte k počítaču alebo nabijete.

Rozmery novinky sú 162.5 x 77 x 7.8 mm a hmotnosť sa zastavila na 183 gramoch. Konštrukcia je sklenená, veľmi efektné sú farebné variácie. V našom prípade modrozelené. Podobné farebné prevedenia už poznáme napríklad zo smartfónov Honor či Huawei. Samsung je výrobca, ktorý sa ako jeden z mála stále drží 3,5 mm audio konektora a nám sa to páči. Z konektivity nechýba Wi-Fi, bluetooth v najnovšej verzii 5.0 či NFC. Na svoje si prídu aj fanúšikovia štandardného FM rádia, ktoré je v tomto prípade prítomné. Batéria zariadenia ponúka nadštandardnú kapacitu 3800 mAh a skener odtlačkov prstov si našiel svoje miesto na zadnej strane.

Pýtajte sa!

Ak máte nejaké otázky ohľadom nového Samsungu Galaxy A9, neváhajte a pýtajte sa v komentároch. Odpovieme vám na ne buď priamo tu alebo potom v písanej recenzii, na ktorej už usilovne pracujeme.

Náš tip
Samsung Galaxy A9: Prvý smartfón so 4 fotoaparátmi na zadnej strane
Disqus Comments Loading...