Ďalšie Samsung zariadenia dostávajú aktualiáciu na Android 10

Po aktualizáciách smartfónov, prišli na rad už aj tablety značky Samsung. Nedávno boli na Android 10 aktualizované tablety Galaxy Tab S4 a Galaxy Tab S5e. Teraz prichádzajú aktualizácie pre ďalšie dva tablety a to Samsung Galaxy Tab A 10.1 a Samsung Galaxy Tab A 8.0.

Opäť len pre LTE verzie Samsung tabletov

Aktualizácia prichádza len pre LTE varianty tabletov s označením SM-T515 a SM-P205, no o niekoľko dní budú aktualizované aj WiFi modely. Galaxy Tab A 10.1 dostáva aktualizáciu s označením T515XXU4BTFK a Galaxy Tab A 8.0 s označením P205DXU5BTFB. Pre oba tablety platí, že dostanú najnovšiu, júlovú bezpečnostnú záplatu a vylepšené One UI. Presnú verziu One UI nebolo zo začiatku možné odhadnúť, keďže ide o dostupnejšie tablety a bolo možné, že miesto verzie One UI 2.1, dostanú len verziu One UI 2.0.

Opak je ale pravdou a podľa užívateľských komentárov na portáli sammobile.com, pôjde o verziu One UI 2.1.Nová verzia používateľského rozhrania prinesie rôzne vylepšenia, ako napríklad tmavý režim, lepšiu optimalizáciu a plynulejšie systémové animácie. Zaujímavosťou je aj navigácia gestami na celej obrazovke či funkcia Quick Share.

Ak máte LTE verzie týchto tabletov a ste zvedaví na aktualizáciu, prejdite do aplikácie Nastavenia, kde nájdete kartu Aktualizácia softvéru. Následne dáte aktualizáciu manuálne vyhľadať.

Ako je na tom konkurencia

Android 10 už dostali zariadenia ako napríklad Motorola moto g7 power a Motorola moto g7 play. Z nového Androidu sa môžu tešiť aj používatelia smartfónov Oneplus 5 a 5T, alebo používatelia Redmi 8.

Náš tip
Samsung: Ktoré modely budú aktualizované na Android 11?
Disqus Comments Loading...