MojAndroid

Samsung Galaxy S6 je další top model, ktorý sa ocitol v našej redakcii. Nie každý z výrobcov predstaví viacero high-end zariadení ročne. Pri Samsungu sme si ale zvykli na to, že ich je pomerne dosť. Okrem série Note smartfónov patria do kategórie TOP Android zariadení rozhodne aj vlajkové lode označené písmenom S. Tento rok nás Samsung poctil hneď dvomi verziami Galaxy S6-tky a okrem tej flatovej predstavil aj zahnutú verziu označenú ako Edge. Tú sme pre vás už otestovali, a tak padol rad na klasickú verziu Samsung Galaxy S6.

Náš tip
RECENZIA | Samsung Galaxy S6 Edge – keď vyhrá forma nad funkciou

OBSAH BALENIA | Žiadne prekvapenie

Rovnako ako v prípade Samsungu Galaxy S6 Edge, aj v balení klasickej S6-tky sme okrem nabíjačky, USB ↔ microUSB kábla a nových slúchadiel našli iba brožúry a nástroj na vyberanie SIM karty. Nepamätáme si však, že by niekedy Samsung do zariadenia pribalil nejaké púzdro alebo ochrannú fóliu, takže ho za jednoduchý obsah balenia nehaníme. Pozrite si aj unboxing video, ktoré sme si pre vás pripravili.

KONŠTRUKCIA | Príjemné rozmery a hmotnosť

Samsung Galaxy S6 sa od svojho ohnutého súrodenca odlišuje len v niekoľkých parametroch. Je to napríklad hmotnosť, ktorá je o 6 gramov väčšia (138 g) a rozmery, ktoré predstavujú 143,4 x 70,5 x 6,8 mm. Displej sa rozprestiera v prednej časti na približne 70% plochy, čo je pri smartfónoch v tejto kategórii bežné. V prednej časti mu robia spoločnosť senzory, LED dióda, reproduktor pre hovory v hornej časti a trojica tlačidiel, ktorá sa nachádza pod ním. Ide o klasickú kombináciu 1+2, teda jedno hardvérové a dve softvérové tlačidlá. Ich odozva je dobrá, menším nedostatkom je prílišné podsvietenie dotykových tlačidiel, čo spozorujete najmä pri používaní v tme.

samsung-galaxy-s6-recenzia-7

Zadná strana sa od tej, ktorú nájdete v Galaxy S6 Edge, vôbec nelíši. Nachádza sa tu vypuklá šošovka 16 Mpix fotoaparátu, ktorej robí spoločnosť aj LED blesk spojený s meračom tepu. Nechýba samozrejme ani logotyp spoločnosti, no okrem neho už na zadnom kryte nenájdete nič. Ochranou fotoaparátu je okrem odolného sklíčka aj mierne vystupujúca kovová konštrukcia, ktorá by ho mala teoreticky ochrániť pred mechanickým poškodením pri položení na zadný kryt.

samsung-galaxy-s6-recenzia-9

Hliníková konštrukcia je na bokoch zaoblená a v rukách sa drží naozaj výborne – lepšie ako Samsung Galaxy S6 Edge. V pravom boku sa nachádza tlačidlo vypínania a slot na nanoSIM, vľavo zas dve tlačidlá na ovládanie hlasitosti. Vrch obsadil infračervený port a mikrofón, dolu nájdete druhý mikrofón, hlasný reproduktor a microUSB slot na nabíjanie. Celkovo treba rozloženie ovládacích prvkov pochváliť, rovnako ako aj ich odozvu na stlačenie (v prípade tlačidiel).

samsung-galaxy-s6-recenzia-6 samsung-galaxy-s6-recenzia-2

Prednú i zadnú časť chráni odolné sklo Corning Gorilla Glass 4, ktoré má slávnych predchodcov. Naše vysoké očakávania sa po niekoľkých dňoch potvrdili, sklo je naozaj odolné a odolá aj hrubšiemu zaobchádzaniu so zariadením. Samozrejme, všetko v rámci možností. Samsung Galaxy S6 je jeden z najlepšie vyzerajúcich Android zariadení na trhu, kombinácia bielej alebo tmavomodrej farby s kovom pôsobí veľmi decentne a elegantne. Aj pri Samsungu Galaxy S6 ale musím negatívne hodnotiť občasné šmýkanie v ruke. Na to sa ale dá zvyknúť, prípadne to vyriešite aplikovaním dodatočnej fólie alebo ochranného púzdra. Pozitívne však treba ohodnotiť zachytávanie odtlačkov, ktoré sa na bielej verzii tohto smartfónu objavili iba na vypnutom displeji.

samsung-galaxy-s6-recenzia-4

DISPLEJ | Bez zakrivenia, no aj tak úžasný

Samsung Galaxy S6 ponúka rovnako veľký displej ako jeho predchodca, ale aj jeho zakrivené dvojča. SuperAMOLED jednotka má uhlopriečku 5,1 palca a rozlíšenie 1440 x 2560 pixelov, čo predstavuje viac než dostačujúcu hustotu zobrazovacích bodov 577 PPI. Pýchou displeja sú rozhodne pozorovacieho uhly a jeho extrémny jas, ktorý sa zapne pri používaní na priamom slnku. Pochváliť ale musíme aj farebné podanie, ktoré je síce trochu presaturované, no jedno z najlepších, aké dnes smartfóny ponúkajú. Komu sa sýte farby nepozdávajú, môže si ich upraviť v špeciálnom menu, ktoré sa nachádza v nastaveniach.

samsung-galaxy-s6-recenzia-8

Jas displeja si môžete nechať upraviť automaticky senzorom nachádzajúcim sa nad displejom, prípadne si jeho hodnotu nastaviť manuálne v nastaveniach alebo priamo v notifikačnej lište. Počas nášho testovania sme používali automatickú reguláciu podsvietenia a tá fungovala viac než dobre. Chválime tiež veľmi nízky jas displeja, ktorý sa aktivuje v úplnej tme. Samsung Galaxy S6 tak môžete používať aj v posteli bez toho, aby vám displej ťahal oči.

VÝKON A PAMÄŤ

To, že je Samsung Galaxy S6 jedným z najlepších Android zariadení tohto roka, dokazuje aj jeho výkon. Ten zabezpečuje procesor Exynos 7420, ktorý ponúka dvojicu 4-jadrových čipov (1,5 GHz Cortex-A53 & 2,1 GHz Cortex-A57) a 3 GB operačnej pamäte RAM. Grafickým čipom je v tomto prípade Mali-T760MP8 a o jeho kvalitách sme sa presvedčili v hneď niekoľkých náročných Android hrách. Bezproblémovo zvládol napríklad hru Modern Combat 5. Tento smartfón sme samozrejme otestovali aj v niekoľkých benchmarkových aplikáciách. Výsledky našich testov nájdete nižšie.

Počas používania zariadenia sme ani pri vyššom zaťažení nepocítili väčšie prehrievanie či spomalenie systému. Samsung svoj mobilný čip odladil veľmi dobre a v kombinácii s kovovo-sklenenou konštrukciou zabezpečil jeho plynulý chod bez väčšieho zahrievania. Veľmi sa nám páči, že sa Samsung tento rok rozhodol zapracovať aj na rýchlosti prostredia TouchWiz. Upravil jeho prechody, odstránil nepotrebné funkcie a po novom vám dovoľuje dokonca vypnúť či odinštalovať predinštalované aplikácie. Výsledkom tejto “odtučňovacej” kúry je rýchly a výborne vyladený systém, ktorý vám umožní spustiť napríklad fotoaparát za 0,7 sekundy.

samsung-galaxy-s6-recenzia-11

Aj v prípade Samsungu Galaxy S6 ale hodnotíme negatívne napevno pripevnený zadný kryt a absenciu slotu na microSD kartu, ktorou sa doteraz dala rozšíriť vnútorná pamäť vlajkových lodí tohto výrobcu. Smartfóny si síce môžete zakúpiť vo viacerých pamäťových verziách, no ich ceny sa odlišujú pomerne veľkými sumami. Nami testované zariadenie v 32 GB verzii ponúka pre používateľa o niečo menej ako 25 GB, čo pre ľudí zakladajúcich si na kvalitných multimédiách môže byť hraničná hodnota.

MULTIMÉDIÁ

Hlasný reproduktor umiestnený v spodnej časti zariadenia prináša opäť o niečo vyššiu kvalitu než v prípade Samsungu Galaxy S5 a hrá dostatočne hlasno aj čisto. Samozrejme, basové zložky zvuku sú potlačené, no tie nikto na reproduktore týchto rozmerov ani neočakáva. Oveľa sýtejší zvuk a hudobný zážitok ponúka výstup na slúchadlá. Ten si svoje miesto našiel rovnako v spodnej časti zariadenia, zatiaľ čo v Samsungu Galaxy S5 bol umiestnený hore. Na menšiu zmenu si budete zvykať niekoľko dní, no neprináša so sebou žiadne vážnejšie negatíva. Menším nedostatkom je umiestnenie v blízkosti slotu microUSB, čo môže pri nabíjaní a zároveň počúvaní hudby cez slúchadlá spôsobiť občasné zamotanie káblov.

samsung-galaxy-s6-recenzia-2

Na prezeranie filmov a seriálov, napríklad počas cestovania, je Samsung Galaxy S6 ako stvorený. Jeho vysoké rozlíšenie, dobré podanie farieb a výborná čitateľnosť aj na priamom slnku uspokoja aj náročnejších používateľov. Problematickou však môže byť batéria, ktorá na jedno nabitie zvládne prehrať jeden 2 a pol hodinový film (s tým, že cez deň so smartfónom ešte potrebujete aspoň telefonovať a posielať správy).

FOTOAPARÁT | Vítané vylepšenia

16 Mpix fotoaparát má po novom optickú stabilizáciu obrazu, a tak s ňou môžete nahrávať nielen kvalitnejšie video, ale robiť aj ostrejšie snímky za zhoršených svetelných podmienok. Veľkou novinkou je tiež rýchlosť fotoaparátu, ktorý sa spustí do 0,7 sekundy z akéhokoľvek miesta v systéme. Zlepšila sa aj kvalita fotografií nasnímaných v noci. Samotná aplikácia fotoaparátu sa zmenila iba minimálne – ponúka hlavné tlačidlo spúšte, ktorú však môžete nahradiť aj niektorým z tlačidiel hlasitosti, rýchle tlačidlo pre prepnutie snímacieho režimu (kamera/fotoaparát), prepínanie prednej kamery a niekoľko rýchlych nastavení parametrov fotoaparátu. Zaujímavým je tlačidlo Režim, ktorým môžete zmeniť scénický mód fotoaparátu. Natívne sú dostupné režimy Profesionálny, Selektívne zaostrenie, Panoráma, Pomalý pohyb, Rýchly pohyb a Virtuálna snímka pre zadný fotoaparát, a Selfie, Široké selfie, Virtuálna snímka a Viacnásobná selfie pre predný fotoaparát. Niektoré z režimov popíšeme aj detailnejšie:

  • Profesionálny režim – umožňuje vám meniť vyváženie bielej, ISO, zaostrenie, filter či citlivosť na svetlo. Ide o manuálny režim pre váš fotoaparát.
  • Selektívne zaostrenie – umožňuje vám nasnímať objekt vo vzdialenosti približne 50 cm, pričom nasníma aj predmety v popredí a pozadí. Následne môžete v Galérii meniť, na aký objekt má byť fotografia zaostrená.
  • Virtuálna snímka – umožňuje vybrať objekt napr. v strede miestnosti a nafotiť ho z niekoľkých uhlov tým, že okolo neho prejdete v smere kruhu. Potom si môžete objekt pozrieť zo všetkých strán, akoby vo virtuálnej realite.

samsung-galaxy-s6-recenzia-12

Veľkou výhodou fotoaparátu je snímanie 16 Mpix snímok v pomere 16:9. To nám chýba napríklad pri zariadeniach od Sony, ktoré v maximálnom rozlíšení dokážu snímať iba zábery v pomere 4:3. Svoju prácu si dobre robí aj LED blesk umiestnený vedľa fotoaparátu. Samozrejmosťou je aj dostupnosť funkcií ako HDR, časovač, zaznamenanie polohy, či hlasové ovládanie, ktorým si urobíte rodinnú fotografiu bez toho, aby niekto musel držať mobil v ruke. Výsledná kvalita snímok je na veľmi vysokej úrovni a dovolíme si tvrdiť, že Samsung Galaxy S6 a Samsung Galaxy S6 Edge majú na terajšom mobilnom trhu s Android zariadeniami najlepší fotoaparát. Rovnako kvalitnou je aj 5 Mpix predná kamera, ktorá dokáže nahrávať Full HD video.

Pri kamere ponúka Samsung Galaxy S6 obdobné vlastnosti. Maximálne rozlíšenie videozáznamu je 4K, teda 3840 x 2160 pixelov pri 30 FPS, no nahrávať môžete aj v QHD rozlíšení (2560 x 1440p) či Full HD (1080p pri 60 FPS). Zaujímavým je režim HD 720p videa, ktorý dokáže vytvoriť za sekundu až 120 snímok (120 FPS). Po kvalitatívnej stránke chválime aj nahrávanie videa, ktorému pomohla najmä prítomnosť optickej stabilizácie. Menším šumom disponujú zábery v noci, no určite sú kvalitnejšie ako v prípade Galaxy S5. Veľmi sa nám páči aj objektív so svetelnosťou f1.9, ktorý dodáva fotografiám pekný bokeh a má na svedomí aj vyššiu kvalitu snímok pri slabšom svetle.

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

OPERAČNÝ SYSTÉM | Prešiel odtučňovacou kúrou

Samsung ešte pred predstavením nových vlajkových lodí avizoval, že systém zbaví zbytočností a prinesie nadstavbu, ktorá bude veľmi jednoduchá a rýchla. Presne to sa aj stalo a nad systémom Android 5.0.2 Lollipop pracuje nová verzia nadstavby TouchWiz, ktorá prináša niekoľko zmien. Medzi najväčšie z nich patrí napríklad možnosť odinštalovať vopred predinštalované aplikácie či nový, pekne spracovaný dizajn. TouchWiz je veľmi svižný, jednoduchý a ponúka niekoľko grafických noviniek, ktoré sú vítanou zmenou. Voči Samsungu Galaxy S6 Edge sa prostredie systému odlišuje iba absenciou menu pre bočný displej.

galaxy-s6-9 galaxy-s6-10

Novinkou sú témy systému, ktorými môžete zmeniť vzhľad pozadia, ikon či zmeniť napríklad zvuky a zvonenia v prostredí. Na výber máte niekoľko tém, pričom ďalšie si môžete stiahnuť z obchodu Galaxy Apps. Samsung si na svojom vlastnom obchode pre aplikácie, hry a doplnky systému dáva veľmi záležať a niektoré tituly, napríklad doplňujúce módy pre fotoaparát, stiahnete iba tu.

galaxy-s6-1 galaxy-s6-2 galaxy-s6-13

Odtučňovacia kúra systému si vyžiadala svoje obete aj v niekoľkých funkciách a gestách, na ktoré ste možno boli zvyknutí. Zo systému zmizli funkcie ako Air Gesture, Samsung však na oplátku prináša praktickejšie vlastnosti a služby, napríklad Multiwindow či Smart Stay. Screenshot obrazovky môžete aj v novom Samsungu Galaxy S6 vytvoriť potiahnutím dlane po displeji. Zmenou prešla tiež natívna klávesnica, ktorá je presnejšia ako v Galaxy S5 a prináša aj lepšiu predikciu slov, najmä v angličtine, ale aj v našom materinskom jazyku. Dialer už klasicky ponúka výbornú prácu s kontaktmi a inteligentné vyhľadávanie podľa mena alebo čísla. Jeho vzhľad sa prispôsobil Material dizajnu.

Z preindštalovaných aplikácií sú po novom dostupné tituly Peel Smart Remote (diaľkový ovládač), Moje súbory (správca súborov v zariadení), S Health, S Voice či Inteligentný správca. V ňom sa dozviete všetko o spotrebe batérie, aktuálnom zostatku v internej pamäti či využití procesora, pričom svoje zariadenie si priamo v tejto aplikácii môžete od nepotrebných súborov a služieb aj dočasne vyčistiť. Služba je založená na známom titule Clean Master. Funguje však veľmi dobre a jej prítomnosť si pochvaľujeme.

Zmenou prešla tiež zamknutá obrazovka, ktorá ponúka okrem hodín a informácií o počasí aj skratku pre spustenie fotoaparátu a dialera. Samozrejme, na výber máte opäť niekoľko typov zabezpečenia, pričom my sme počas celej doby testovania používali zabezpečenie odtlačkom prstu. Ten totižto konečne netreba po tlačidle Domov potiahnuť, ale prst či palec stačí priložiť. Reakcie snímača odtlačkov sú veľmi rýchle a presné, ani raz sme na odomknutie zariadenia nemuseli použiť alternatívne heslo. Menšie výhrady máme k notifikačnej lište, ktorá po novom neumožňuje zobraziť viacero skratiek pre funkcie. Vystačiť si budete musieť iba s 10 ikonami, ktoré si môžete usporiadať do dvoch pätíc. Menu na pridávanie widgetov a prvkov obrazovky sa zmenilo iba minimálne, avšak k lepšiemu. Je prehľadné a pracuje sa s ním veľmi dobre. Nová verzia TouchWizu vám umožňuje zmeniť napríklad aj mriežku ikon na domácej obrazovke.

galaxy-s6-16

Systém v Samsungu Galaxy S6 je veľmi rýchly a na jeho spomalenie natrafíte naozaj len málokedy. Pozitívne hodnotíme všetky zmeny, ktoré Samsung urobil a na rovinu môžeme povedať, že TouchWiz kvalitatívne konečne dohnal svojich najväčších konkurentov. Samozrejme, že sa nájdu aj odporcovia tejto nadstavby, no my sme po prvýkrát mohli používať Samsung zariadenie bez akéhokoľvek nutkania na inštalovanie alternatívneho launchera.

PRIPOJENIA | Nechýba mu naozaj nič

Samsung Galaxy S6 je ako zástupca high-end triedy vybavený naozaj každým typom pripojenia, aký potrebujete. Okrem Wi-Fi (s podporou 5 GHz sietí), Bluetooth pripojenia a NFC v ňom nájdete aj rýchle LTE siete 6. kategórie s teoretickými rýchlosťami na úrovni 300/50 Mbps. Počas testovania sme vyskúšali aj navigovanie pomocou GPS (s podporou pre Beidou a GLONASS) a nezistili sme pri tom žiadne nedostatky. Výborne fungovalo aj pripojenie cez mobilné siete, telefónne hovory a SMS správy, ktoré môžete písať na novej Samsung klávesnici s vylepšenou odozvou aj inteligentným návrhom slov. Detaily o pripojeniach nájdete v našom Android katalógu.

samsung-galaxy-s6-recenzia-1

Smartfón Samsung Galaxy S6 chválime aj za pripojenie cez kábel. To môžete uskutočniť pomocou microUSB v2.0 slotu v spodnej časti zariadenia a okrem pripojenia k PC môžete tento konektor využiť aj na nabíjanie, prípadne pripojenie zariadenia cez rozhranie USB Host. To znamená, že si cez špeciálnu redukciu ku Galaxy S6 môžete pripojiť váš USB kľúč alebo klávesnicu s myšou. Každého používteľa tiež poteší infračervený port v hornej časti zariadenia, ktorým môžete ovládať spotrebiče vo vašej domácnosti.

BATÉRIA

Hoci nemá Samsung Galaxy S6 zakrivený displej a teoreticky sa v jeho útrobách nachádza viac miesta pre všetky komponenty, výrobca do neho umiestnil o 50 mAh menšiu batériu. Tá má v tomto prípade kapacitu 2550 mAh, no výdrž to nejako zásadne neovplyvnilo. Na jedno nabitie dokážete s týmto smartfónom bežne pracovať po celý deň. Počas nášho testovania sa používanie smartfónu denne pohybovalo na úrovni 28-32 hodín, počas ktorých svietil displej v priemere 2 až 3 hodiny. To je na batériu s touto kapacitou slušná výdrž.

2015-04-12 12.18.42 2015-04-12 12.18.48 2015-04-12 12.18.55

Počas dňa sme sa na internet pripájali cez Wi-Fi aj 3G/LTE sieť, zhruba v pomere 1:1. Zariadenie sme využívali najmä na komunikáciu formou e-mailov (synchronizácia 2 e-mailových kont), telefonovanie (20-30 minút denne) a na prácu s aplikáciami a hrami (1,5 hodiny denne). Okrem toho sme denne vytvorili aj 10 fotografií a aspoň 1 video v 4K rozlíšení o dĺžke približne 1 minúta. Ak je váš deň ešte náročnejší ako náš, tak zariadenie budete musieť nabíjať každý večer, my sme na jedno nabitie dokázali fungovať aj 1,5 až dva dni (najmä počas víkendu).

2015-04-09 20.59.58 2015-04-09 21.00.04

Výhodou je podpora bezdrôtového nabíjania (štandard Qi) a podpora rýchleho nabíjania Qualcomm QuickCharge 2.0. Tie zaručia, že počas dňa môžete svojmu zariadeniu dodať niekoľko desiatok percent batérie rýchlo a pohodlne, čo vám zaručí ďalšie hodiny jeho používania. Výbornými funkciami sú aj šetriace režimy, ktoré Samsung v tomto smartfóne ponúka. S extrémnym šetrením batérie dokážete chod zariadenie predĺžiť o 1 deň len so spotrebou 10% batérie.

HODNOTENIE

Hoci sme mali možnosť testovať Samsung Galaxy S6 len niekoľko dní, sme si istí jeho pozitívami a negatívami. Od svojho zakriveného súrodenca sa totižto odlišuje iba absenciou zahnutého displeja, niekoľkými drobnosťami v systéme a o 50 mAh menšou batériou. Aj napriek tomu by sme si ale pri rozhodovaní vybrali práve flat (či ako kolegyňa Harry hovorí: “ne-edge”) verziu tohto smartfónu, ktorá sa podľa nás drží lepšie v ruke a má niekoľko výhod. Tie sú opakom toho, čo sme vyčítali zakrivenému displeju na Galaxy S6 Edge. Ide jednoducho o telefón s “tradičnou” konštrukciou, ktorý ponúka výbornú kvalitu, a to nielen po konštrukčnej, ale aj softvérovej stránke. Viacerí by po porovnaní Galaxy S6 s jej predchodcom povedali, že ho ani nevyrobil Samsung.

samsung-galaxy-s6-recenzia-10

Veľkým pozitívom tohto zariadenia je podľa nás displej s QHD rozlíšením, odľahčený TouchWiz, ktorý ponúka množstvo praktických funkcií, ale aj výborný fotoaparát, ktorý má optickú stabilizáciu. Menším nedostatkom je napevno vložená batéria a absencia slotu microSD karty, na ktorú boli všetci majitelia doterajších vlajkových lodí od Samsungu zvyknutí. Je to ale trend, rovnako ako zväčšovanie displejov, a my to zrejme nijako neovplyvníme.

samsung-galaxy-s6-22

Ak by sme mali opísať Samsung Galaxy S6 všeobecnými slovami, povieme, že ide o prémiový smartfón, ktorý nemá väčšie nedostatky. Slovo prémiový ale v sebe ukrýva aj cenovku, ktorá sa v prípade tohto zariadenia začína na sume 699 EUR (32 GB verzia) a končí až na 899 EUR (128 GB verzia). Kto ale hľadá zariadenie s výbornou konštrukciou, kvalitným fotoaparátom a rýchlym systémom, nemá nad čím váhať.

Plusy

+ nový TouchWiz

+ konštrukcia

+ fotoaparát

+ podpora bezdrôtového nabíjania

+ displej s QHD rozlíšením

Mínusy

– napevno pripevnený zadný kryt (subjektívne)

– chýbajúci slot na microSD (subjektívne)

Samsung Galaxy S6

Android 5.0.2 Lollipop5,1"
Exynos 7420, 8-jadrový (4+4 jadrá), Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A571440 x 2560 pixelov
3 GB16 Mpix
32/64/128 GB2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps

14.4.2015

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

  • Peter

    Pekná recenzia :)
    Pre mňa je S6ka prvý Samsung, do ktorého by som išiel… uvidíme kam klesne cena za pár mesiacov

    • Jaro Pažítka

      Recenzia je len dobre napísaná reklama. Skus sa poobzerať za rozumnejšie peniaze lepšie alebo rovnaké ako je s6. Ja len dúfam že trh ukáže, že sú úplne mimo. Zlatá S2 kvalita a cena. Od vtedy ide pomer cena a kvalita len dole vodou. Za tie peniažky si viem predstaviť kvalitnejší telefón a hneď dva.

      • koso

        Sa pozri na sekciu root asi ta neprekvapu ze je tam sami clanok o tamtungu

        • kri

          To mas tak, niektore mobily “pytaju” root este pred vybalenim z krabice. S6 nie je vynimkou. Ten mobil potrebuje root ako sol, aby sa z neho dal vytrieskat aspon 5 hodinovy SOT. Inak je ten mobil nepouzitelny. Je nepredatavitelne, aby som mobil nabijal 3x denne z nuly na 100.

          • koso

            Mno a to mas za to zaplatit okolo 1000…. Mno ale vies ale ked sa ideme bavit o nejakej nestrannosti tak to pekne na p.. Vyzera ked tam vidis samy tamtung mali by to vyvazit sak tych znaciek je hromada clanok o tom ako rootnut nejake sony alebo htc alebo akukolvek inu znacku

  • kri

    Nejde to spravnym smerom. Hlavne co sa tej vydrze baterie tyka. Ked ja mam 3 hodinovy SOT tak mam este 60% baterie k dispozicii. Povedzme situacia teraz. Mobil uz dupe takmer 18 hodin, SOT 3,5 hodiny. Stav baterie 55%. Ten SOT samsungu S6 je na urovni vlajkovych lodi z roku 2011. Toto nie je pokrok. Opicia sa po vsetkom, co je na iphone zle.

    • fgtm

      čo máš za telefón?

      • kri

        LG G2

    • Tomas JuaNex Grman

      Aj môj Galaxy S4 s originálnou 1,5 ročnou batériou vydrží omnoho dlhšie ako tento S6, čo ma štve, lebo keby to bolo porovnateľné tak o ňom uvažujem.

  • Dano3266

    Nevidím dôvod dať za takéto zariadenie absurdných 700 €. A dorazili to slabou baterkou, takisto ako nexus 5. Ináč je celkom pekný :)

    • koso

      Za 700 evri so mozes vies co a nie kupit s6

    • Počkaj počkaj počkaj; ja som Nexus 5 mával a nemôžem povedať že by bola baterka zlá. Ten telefón vydržal fungovať hodiny až dni, a to som bol pripojený v kuse na internete (LTE/3G), surfoval po internete (takže displej skoro v kuse on) a synchronizoval cca 3 e-mailové účty.

      • Dano3266

        minulý rok som zvažoval jeho kúpu lebo sa mi páčil dizajn a čistý android. No v recenziách sa sťažovali na baterku tak som siahol po LG G2 32 GB za 350€ a neľutujem ani jediné euro.

  • Ján

    No z recenzie mám taký pocit ako keby redaktor vyzdvihoval Samsung, v celom článku som nenašiel nejaké porovnanie s iným výrobcom(okrem vyzdvihovania formátu fotiek oproti Sony), napríklad hodnotenie reproduktoru, žiadne porovnanie s HTC BoomSound.. atď.. Sem tam by sa hodilo nejaké porovnanie.

    • Sofikou

      Môj otec si vo Francúzsku kúpil edge za 1000€. Otvoril a telefón bol celý doskrkany… Okamžite vymenil za HTC ONE

      • onelok

        Aha, cize to bola vada telefonu, ze bol cely doskrkany a preto bol vymeneny za inu znacku?:D soundsreal.jpeg

      • mirectek

        Balia to ľudia, bohužiaľ medzi ktorými sa nachádzajú menej zodpovednejší,
        Je to nepríjemná skúsenosť ale to nieje dôvod aby si hneď utekal kupiť iný foun.

    • darg

      samozrejme ze to pisal samsungfil lebo kebyze to pise nejaky odporca samsungu niekto kto je napriklad za sony, htc, lenovo, alebo cokolvek ine tak by takyto blud nenapisal :)

    • Tomas JuaNex Grman

      Ako môžeš porovnávať ten reproduktor s reproduktormi v M9?

  • R9

    Dobre je sa pozriet po Note 4. Priznavam ze S6 je best vo vsetkom takom ale na Note 4 mate skvelu vydrz, odnimatelny kryt, slot na microSD a vsrtko mozne… a S pen a cena 500 euro. Urcite mu nic nechyba. Lepsia alternativa.

    • Sofikou

      Nikdy by som si nekúpil taku obludu

      • Patrislaw

        No mozno ty Rada note je najlepsia

      • Matúš Livora

        Nekúpil by som si telefón pod 5,5″

        • Sofikou

          Každému čo chce preto mame na výber.

    • s1kora

      Som hrdý vlastník Note Edge a aktívnym používaním som s výdržou teda veľmi prekvapený. Bočný dispay paráda a S-pen bezkonkurenčný. A tá veľkosť? Akurát:)

  • robo

    displej s QHD nie je “subjektivne” plus? nakolko na vyssie rozlisenie treba lepsiu baterku, vyssi procesor a ludske oko to aj tak nerozpozna?

    • Michal Sihelský

      keď inovovať, tak poriadne, nech vidno, že sa niečo pohlo vpred. Bez ohľadu na to či je inovácia pre užívateľa alebo pre predávajúceho.

      Na pevno baterka, však prečo nie, nezaplatíme len za baterku ale aj výmenu, keby mohli, pítajú ešte aj za vstup do predajne.

      No a to bezdrôtové nabíjanie? Fakt super vec, na chvíľku, len aby som dobil pár percent, urobím tak viackrát do dňa, však baterku potrebujem, no potom sa čudujem prečo po necelom roku vymieňam baterku? jaaaj no predsa cykly..

      • Tomas JuaNex Grman

        Nejako divne rátaš tie cykly… Jeden cyklus je nabitie z 0% na 100% bez ohľadu na to či na jeden krát, alebo po častiach. Navyše je pre lítiovú batériu šetrnejšie ju nabíjať 10x po častiach nie do plna, ako jeden krát na 100%.

        • koso

          Toto pocujem prvy krat vies to aj niecim podlozit?

          • Tomas JuaNex Grman

            Veď aj tu bývajú o tom články pravidelne asi každý druhý mesiac. Naposledy asi pred týždňom alebo dvomi…

            • koso

              Hod link ak mas po ruke taky clanok

        • Michal Sihelský

          čiže mám to chápať tak, že ak si nabijem baterku napr. 100x ale len po 20 alebo 30% čiže si ju nikdy nedobijem na 100% ani nevybijem na 0%, nestratím cyklus? Nezdá sa mi to moc reálne

          • Tomas JuaNex Grman

            Nie, zase zle. Cyklus je ratany ako jedno plne nabitie (0% – 100%). Keby ho napriklad hockedy nabijes o 20, 40, 10 a podobne a da to sucet 100% tak to je jeden cyklus. Je to proste “doba” na nabijacke.

            Ale druha vec je ze 100% je pre baterku skodlivsie ako napriklad ciastocne nabitie na 80%. Preto sa baterky ani nemaju skladovat plne nabite.

  • Pebo

    Je to lepšia verzia in my opinion než S6 edge so zakrivenými displejmi. Výkon super, hlavne Geekbench 3. 3DMark ma trochu prekvapil, Mali-T760MP8 by mohla dať ešte viac tak o tisícku, tých 20 780 bodov je na úrovni Intel Z3580 s PowerVR G6430MP4, čo je napr. v tom top modeli Zenfone 2. Samozrejme aj to je výkon na rozdávanie.

    Inak to nie je smartfón zrovna pre mňa. Nie som na “superprémiové” veci, nepotrebujem 2K v 5,1″ displeji a pod. Navyše zrejme idú sčasti podla vzoru iPhone čím strácajú na jedinečnosti

    • Tomas JuaNex Grman

      Za ten grafický výkon bude zodpovedný displej.

    • Ak ti pri telefónoch ide o benchmark čísla, tak potom ti nikdy nebude žiadny telefón dobrý.

      • Pebo

        Netáraj nezmysly, že vraj o čo mi ide a čo z toho vyplýva :-D

      • Pebo

        btw vyberám si – jeden mobil mi je dobrý a druhý nie

  • Lukas

    Už je predobednaný v piatok si idem prenho do Centralu, S-seriu som vlastnil a S6 je top smartphone na svete.Viem cena je trosku vyzsia ale buhuzial to je dan za vyvoj a kvalitne materialy,ved jediny vyrobca co dokaze inovovat je Samsung.

    • Matúš Livora

      teraz skús ďalší, ktorý bude aj vtipný

      • lOl

        čo na tom nieje pravda blbeček ?

        • Matúš Livora

          Samsung to je mi teda inovátor :D aj v oblasti pýtania nehoráznych peňazí za zariadenia ho predbehli … konkrétne Apple

          • koso

            Uz aj ZTE so Z9 sa pridava dalo zahnuty display a hned liter pitaju

    • Jaro Pažítka

      Nechcem oponovať ale Samsung zaspal dobu. Žiadna inovácia. Dobieha konkurenciu. Mam od S2 a skončil som na S4 . Koniec. Samsung hlavne nevie co je aktualizácia. Nikdy to nevedel a nikdy to ani nezmení. Inovacu treba hľadať inde. Odborníci nehovoria o páde Samsungu len tak. Realita ale príde. Len dúfam, že neskončia ako Nokia.

      • Tomas JuaNex Grman

        Podla mňa sú zase všetci výrobcovia závislý od Samsungu a jeho vývoja a výroby komponentov. Ťažko môže dobiehať konkurenciu, keď jediný v súčasnosti používa HW o ktorom konkurencia žiaľ môže iba snívať. Navyše vyriešili aj svoj TW čo ho posúva ešte ďalej. Ja vidím jediné negatívum len výdrž na nabitie.

        • kri

          Toto je len otazka buducnosti. Ked taky intel zoberie utokom (a ze vezme, tak to je tutovka) mobilny segment tak komedianti typu snapdragon, samsung skoncili. Rovnako to je aj u vyrobcov ram. Vsetkych sa mi ich menovat nechce.

          • jojo

            prečo tak už davno neurobil…???

            • kri

              Mozno ma pravdu Tomas v reakcii na mna vyssie a mozno to je strategia odborne nazyvana ramcovanie trhu. Sem spada niekolko strategii, ramcovanie cenou, ramcovanie ponukou, ramcovanie geografiou, ramcovanie politikou atd.
              V kazdom pripade je to skor otazka pre nich, nie pre mna. Ich strategovia a analytici rozhoduju aj o tom co som prave napisal.
              Ty ako spotrebitel mas ale moznost ich trochu postrcit. Kupou mobilu s CPU od intelu :-)

          • Tomas JuaNex Grman

            Intel na to momentalne nema prostriedky. Ano je to spicka v navrhovani a vyrobe procesorov pre PC, ale v mobilnom priemysle zatial nema take skusenosti a ani dostatocne prostriedky. Ale tiez verim ze raz dozenie aj tento priemysel, lenze to je otazka buducnosti. V sucasnosti kraluje v efektivite Samsung a Qualcomm sa ho snazi len dohnat.

  • Guru

    Zabudli ste dodať, že batéria sa nedá meniť bez zásahu servisu. To je dosť veľký nedostatok.

    • lOl

      lebo baterku meniš denne :)

  • koso

    Nechapem tuto histeriu okolo tamtungu s6 a uz vonkoncom by som ho nekupil za 1000 evri ja mam stary z1c teraz pribudol aj zultra za 250 eur a neda sa povedat ze by som mal problem ci uz s nejakou appku alebo hrou alebo s cimkolvek inym….inak neviem je to mozno len moj dojem ale venujete tamtungu s6 a jej enge verzii nejako vela clankov aspon mne sa zda ze dostal podstatne
    viac priestoru ako ostatne znacky

    • darg

      tak to mas uplnu pravdu. Ja mam z3c a je to dokonaly mobil, okrem toho ze ma mensi displej (pre mna vyhodnejsie) je minimalne 100-krat lepsi ako s6 a aj ja si myslis ze poondiatej s6 davate az moc clankov

      • Patrislaw

        Z3c lepsi ako s6 ? No tu naozaj neni o com :D keby sme zostavili rebricek TOP telefonov tak z3c nie je ani ja 20 mieste :D

      • koso

        Ja som tiez hladal nieco co by som dokazal aj jednou rukou ovladat… Vykonovo je bohuzial S6 lepsia ale za aku cenu? Dat o 50 percent viac za vykonny telefon ktory nedokazem vyuzit co je to za sprostost uz vykon na z ultre nedokazem vyuzit a to je 2 roky stary fon ale paci sa mi ze dostal lolipop dnes som ho nahodil na z1c a krasa

  • Janci

    velka skoda tej tazko vymenitelnej baterie a absencie microSD slotu :(
    Ta vymenitelna bateria je pre mna klucovy parameter. Vzdy jednu nahradnu so sebou mam, a nemusim sa preto nikdy obavat ze kde a kedy budem musiet dobijat. Mam Note 4

  • peter_BB

    Zdravim Vas.
    Ako si tu citam tie nazory ludi tak mi az vlasy dupkom stavaju ze samsung nieje inovator ??? prosim vas kto ma v mobiloch 8 jadrove cipi a vytvorene 14nm technologiou kto vytvoril nove ram pamäte a take ze samsung zasobuje takmer vsetkych co pouzivaju pametove cipi??? Samsung je priekopnik technologii ci sa vam to paci alebo nie !!! tak tiez ma vyborne mobili ja som od samsung galaxy wave presiel az po galaxy S4 a nikdy nechcem ineho vyrobcu ani raz som nemal problemi a teraz som si zaupil galaxy tab s a som s neho nadseny parada genialne zariadenie. a tak isto S6 krasny desing spicove materialy a technologia nieje o com jedine co ma mrzi co je chyba absencia SD slotuostatne mi nic nevadi. a Janci ak si tak zavysli na baterii staci si dokupit solarnu nabijacku s nejakou 12000mA bateriou a mozes nabijat mobil co ti srdce raci dokym slnko neexploduje ;-D Takze podla mna S6 je jednoznacny krok vpred a ostatny maju co dohanat ;-)

    • darg

      no takto: mame tu dalsieho samsungfila.
      1. naco ti je v mobile 8-jadrovy procesor???? pre boha co na tom chces pocitat miliony polygonov a particlov v 3D programoch ci co?? jedine k comu je to dobre tak to akurat zerie baterku
      2. 2K displej dalsia genialna novinak – netvrdim ze je to zle ale zober si ze 2K na mobil s displejom 5,1″ tak by si si nevsimol kebyze je to len 1080p ten rozdiel sa proste neda vsimnut (teda samozrejme ak sa nenajde nejaky idiot co pozera do mobilu cez lupu)
      3. touchwizz bol, je a aj vzdy bude sr*cka! pokial sa to nezmeni tak sa samsung nebude dat nikdy pouzivat
      4. dizajn: sklo na zadnej strane totalne skopirovane od sony (uz daaavno malo sony sklo v zadu) a celkovy dizajn totalne okopirovany od apple i6 – aj ten fotak ma tak isto vystrceny
      5. fotak nic nove okrem toho ze ma dobru clonu tak nic nove – 4k natacanie uz ma xperia z3, z2 aj z1; 1080p 60fps taktiez a 720p na 120 fps taktiez takze aaabsolutne nic nove
      6. kryt napevno ked nema vodotesnost je na nic aj ked s tym okopirovanym sklom to pochopim ale absencia microSD?? really?? tak to uz je ciste zdieractvo zdierat pouzivatelov aby sa za vacsi priestor kupili drahsi mobil tak to neh si s nim vytru r*t!
      7. cenova politiky to je dalsi geialny krok – dalsi kopirak od apple ked i6 stala 1000€ tak preco by nemohol samsung tiez?! jezisi kriste dat za krala kopirakov ktory nieje nicim originalny, bateria nic moc, fotak nic nove a software stojaci za ho*no?? NIKDY!!

      Na zaver len taktu: ak niekto chce spravit objektivnu kritiku tak by ju nemal robit niekto kto ma ten mobil rad pretoze na nom nikdy neuvidi to zle. Ja by som taktiez nemohol spravit objektivnu kritiku na z3 compact kedze pre mna je to top mobil no tiez za to netlacim ludom do hlavy blbosti.

      • logo

        Ďalšia Sony ovečka…….

        • koso

          Zeby dalsi tamtungfill

          • logo

            len si kup sony……
            a mozes ticho zavidiet, ked niekto bude mat s6……

            • koso

              Isteee skor sa budem smiat a pozastavovat sa na uvazovanim ako mohol byt taky sprosty a vycalovat za to tolke prachy len aby bol IN…..ale vidno ze si typický slovak podla seba sudis mna a hned ze budem zavidiet pekne si sa nam tu ukazal….bezkaj setrit na tamtung aby si mohol tyzden frajerit pre ostatnymi tamtung ofcami ktorym sa este nepodarilo nasetrit…

              • logo

                fotil som s z3 a skoro som sa dogrcal…..
                to snad nejdes zrovnavat so Samsungom, nevies vôbec co pises…..
                sony sa moze len ucit, alebo polozit celu ich mobilnu diviziu…..
                displej ani radsej nehovorim…….))))

                • koso

                  jasne fotak ktory nepotrebujem mi je absolutne ukradnuty ked si chcem spravit kvalitne foto beriem zrkadlovku a na to obacne cvaknutie dokumentu nepotrebujem 20Mpix kludne staci vsetko nad 5 Mpix inak tiez rozum ocakavat od mobilneho fotaku ultra kvalitu….. a display zbytocne velke rozlisenie volnym okom nerozpoznas pixel od pixelu ani na z1c a nie na S6 … hlavne aby si blbeckovia tvojho typu mohli honit ego …

                  • logo

                    nemyslel som rozlisenie displeja, ale celkove podanie obrazu…..
                    takze sam uznas, ze sony ma co dobiehat…….
                    a radsej si budem honit ego s6, ako akymkolvek sony, asi tak……

                    • koso

                      Celkove podanie obrazu wtf to je nejaky novy odborny termín u tamtungfillov. Sony jedine co musi alebo aspon by malo doladit je kvalita fotaku….ale aspon ze si priznal ze si nad nim honis ego vies nie kazdy ie taky tupý aby podlahol marketingovym tahom… Mas dojem ze si honim ego na sony keby to bola pravda nemam z1c ale z3 mne ie v podstate jedno ci mam sony oneplusone alebo aku kolvek inu znacku vies ja ked si vyberam zariadenie pozeram skor na pomer vykon/cena kde mi najlepsie vyslo sony konkretne z1c a teraz mi zas vychadza z ultra z tochto porovnania ale poial odbornici tvojho typu podlahnu marketingovym tahom aka tamtung tak sa ani nedivim ze hodili cenu tak vysoko ved preco by nie tamtung ofce to velmi radi zaplatia

                    • logo

                      tak potom ludia s gsmareny a display mate a podobných su chu……., ked im vzdy prave tamtung vyjde naj v testoch….
                      este som tam necital o z3….
                      ale maj si mobil, aky sa ti paci a kolko mas na to penazi….
                      uz ked mam dat za nieco prachy, tak nech to aj stoji za nieco a tym je tamtung….
                      ale ved to hovori za vsetko, ze Samsung je v predaji niekde inde ako sony, ktore sa ledva drzi…..

                    • koso

                      nechapem preco by som sa mal riadit GSM arenou alebo nejakou inou strankou ked si vyberam mob tak si ho vyberam pre seba O_o max si tak pozrem fora ake su s tym telefonom problemy a to je asi tak vsetko…. isto im S6 vysla ako naj volba v pomere vykon cena to si ma zas pobavil ti poviem tie tvoje rozpravky na dobru noc

                    • logo

                      tak potom je vsetko v poriadku….))))
                      mas svoj strop, co sa tyka dokonalosti, kazdy je individualny….
                      tak potom nemozes odsudzovat s6 a vôbec samsungy, na tu uroven este len prides, cez xperie a im podobne….

                    • Michal Sihelský

                      Zdravím, trošku sa k tomu vyjadrím. Sú fandovia pre značky, niekto kupuje podľa real využitia, parametrov a pod. Ako môže niekto napísať, že samsung s6 je super, lebo má svoje vnútornosti? Je to všetko pekné ale robia to preto, aby na ňom viac zarobili. Asi prečo si to sami vyrábajú a nekúpia si to z iného zdroja? No a fakt treba rozlišovať čo je užitočné alebo len marketing, no ovečka kúpi všetko a samsung to dobre vie, preto si môže dovoliť také ceny, nie preto, že si všetko sám vyrába. No ako som napísal záleží od preferencii. Ak milujem samsung kúpim si ich predražený mobil, to platí aj o apple. Však ich stredná trieda alebo základné modeli sú predražené len kvôli značke. Ak by to nebolo inak, nemohli by si iné značky dovoliť vyrobiť zariadenie za nižšiu cenu a to si dokonca ani nič sami nevyrábajú. Proste niekto chce mobil aj na dobré fotenie, niekto sa naháňa za parametrami, niekto chce byť iba in, niekto ide po cene a porovnáva reálne využitie a pod. Ja mám napr. lacnú čínu od Lenovo predávané v tesku, no nevadí mi to, lebo nejdem po značke ale ide mi o reál využitie. Ja som nevidiaci a preto mi je jedno ako fotí, hlavne, že s tým odfotím dokument a rozpozná mi to text. Je mi jedno aký je tam displej, procák v poho zvláda všetko čo potrebujem, výdrž je v poho a neviem na čo som ešte zabudol. No ak by som mal iné preferencie mohol som skončiť aj u samsungu a jeho touchwize, ktorý je dosť neprístupný s talkbackom, preto ako som napísal, záleží od preferencii, takže sa tu človek bude zbytočne dobiehať. Podľa mňa na to aký je samsung veľký a vyrába si všetko sám, by to mohol viac stlačiť dole a tým valcovať konkurenciu, ktorá si to sama vyrobiť nevie, no na druhej strane prečo by to robil, keď má tak širokú základňu a fakt má aj veľa ovečiek ako každá iná hodnotná značka.

                    • koso

                      Ze strop dokonalosti od dokonalosti maju vsetky telefony hooooooooooooooodne daleko hlavne co sa vydrze baterky tyka ze Samsung je ina uroven ty co fetujes ked pokladas tamtung za vyrobcu inej urovne? Ale vies co as pravdu je to ina uroven ale len cenotvorby ako okaslat svoje ofce o co najviac prachov. Drbni ten tvoj tamtung pod sprchu a potom mozes premyslat o dokonalosti toho telefonu

      • S6

        1. Procesor, ktory ma Samsung je 14nm, takze je ovela setrnejsi ako napr. Snapdragon 810. Takze nie, nežerie baterku.
        2.QuadHD displej je možno blbosť, to áno, ale je to marketingový ťah a tiež je to nejaký posun dopredu.
        3. Touchwizz možno bol (pred troma rokmi), ale už v s4 išiel vpohode. V s6 ho už ho uplne vyladili. Skúšal si ju, že môžeš povedať, že stále seká?
        4. To už nemôžu dať sklo v zadu, lebo ho predtým dala xperia z1? Toto je logika. A ja si myslim, že mali ten dizajn spravený už pred predstavením iPhonu. Veď vývin trvá dlhšie ako pol roka.. ale to nemôžem vedieť ani ja. Mne sa ten teleón páči.
        5. Čo by si chcel od foťáku? Aby nahrával v 16k? Veď teraz priniesli to, čo mobilným foťákom chýbalo-dobré fotky v zlom svetle. 16mpix bohato stačí, 4k tak isto. Navyše ten foťák je omnoho lepší ako ten na xperii. A aj Note 3 už nahrával v 4k, nie len tie tvoje xperie.
        6. Absencia microsd je si myslím preto, lebo sú pomalé a Samsung vyvinul rýchle pamäte, ktoré sú oproti všetkým telefónom rýchle. Tak isto ako ramky. Tiež priniesol nové, rýchle ramky.
        7. Cenonová politika-ako vidíš, Samsung asi vie, čo robí, keďže sa táto vlajková loď predáva naozaj brutálne a asi to pre ostatných ľudí nie je taký problém, ako na Slovensku. Kopirák, ktorý nie je ničím originálny. Hlavne, že sa odpojil od Snapdragonu, ktorý ma každá vlajková loď (vrátane xperie). To mi je ale originalita. Nové ramky, rýchlejšie pamäte, zabudované bezdrátové nabíjanie, najrýchlejšie nabíjanie, najlepší displej na svete, vylepšený touchwizz, vnútornosti sú proste komplet od nich. Ale takí obmedzenci ako ty, považujú už len to, keď niekto použije ten istý materiál ako niekto iný za kopírovanie. Foťák nič nové, čo také priniesla xperia za posledné tri roky? 20,7 mpx, ktoré nevyužiješ? Ktorý aj tak fotí nahovno? Software ako som povedal je vylepšený, čo by si chcel? Baterka by mohla byť lepšia, to uznávam, ale máš tu powerbanky..

        • kri

          1. V realnom vyuziti sa ta uspora ale neprejavuje. A ak ma pamat neklame, tak 14nm vyrobny proces uz pouzil prv apple, takze nejde o inovaciu.
          2. To iste plati pre displej. Samsung nebol 1. kto pouzil QHD, cize znova iba kopirovanie.
          3. TW sa zlepsil, ale v porovnani s konkurenciou je stale pomaly. To ak vidis ako lietas v menu htc, sony, alebo opo, tak mozes iba horko zaplakat.
          4. V kazdom pripade to inovacia nie je. Predavaju mobil so sklom vzadu o cca 300 eur drahsie. Pridana hodnota? 0 centov!
          5. Sony foti fakt otrasne, ale sony nie je jediny android vyrobca. O par dni uvidime realne fotky z LG G4 a potom sa mozeme bavit na temu skutocnej inovacie.
          6. Nie su pomale, len pomalsie. Ale aj na toto prisli v samsungu ako posledni. Znova teda len kopirovanie, ziadna inovacia.
          7. Kopec toho co si vymenoval tu uz davno je.

          • Takže? Čo má teraz robiť Samsung? Odrieť uši a na ďalší deň sa dočítať v novinách že rušia celú spoločnosť lebo niekto mal niečo o pár dni skôr?

            • darg

              to nie ale strasne ospevuju s6 aky je inovativny no dokopy absolutne nic nove nepriniesol

              PS: ten kto sa tu mieni ohradzovat “rychlejsou” RAm a ich procesorom sa moze ist rovno niekam strcit a zostat tam kym mu nedojde za za to tamtung akurat tak pyta nehorazne prachy

            • kri

              To ja nikde netvrdim. Ja len v diskusii nabadam na to, ze ak je nieco okopirovane, tak to nie je inovacia, ani vtedy ked to povie steve jobs.

          • s6

            1. Naozaj sa mylis, Samsung je prvy, kto použil 14nm proces. Apple má 20nm.
            2. Nepovedal som, že sú prví, kto má QHD displej. To, že použijú QHD displej je kopírovanie? To si majú vymyslieť vlastné rozlíšenie? Displej má s6 najlepší na svete, tu nie je o čom.
            3. Mne sa touchwizz páči, má funkcie aké chcem a už som v ňom zvyknutý. Nevymenil by som (vec názoru).
            4. Nikto to nepradáva drahšie kvôli sklu, Note 4 stal pre predstavení tak isto, aj s5. Tak isto HTC One M9. Uvidíme koľko bude stáť Z4.
            5. O pár dní možno uvidíme, ale momentálne vidíme, že Samsung spravil krok dopredu. Jeho foťák je perfektný, opäť neni o čom.
            6. Kto povedal, že nato prišli ako poslední? Spravili to pre marketing, ale aj kvôli tomu, že ponúkajú najrýchlejšiu pamäť na svete, nikto nemá rýchlejšiu.
            7. Čo z toho tu už dávno je? Menuj. DDR4 pamäte? Nie. Tak rýchlu pamäť? Nie. Tak rýchle nabíjanie? Pochybujem. Tak dobre čitateľný a krásny displej? Nemyslím si. Ja by som len chcel vedieť, čo nové priniesol do sveta sony. Lebo od prvého z-tka mi to všetko príde ako cez kopirák.

            • darg

              A co akoze ma samsung 14nm procesory. To ze su uspornejsie (a to vobec nie su inovativny akurat tak oprot isvojim starsim modelokm kedze vydrzi tak maximalne den – z3c taham uz 3 den bez nabijania a to kazdy den pouzivat 4G net + doma mam takmer stale zapatu wifi + takmer kazdy den na nom pozeram Youtube tak cca pol hodinu a to mi este stale ostava 20% baterky) totalne neguje QHD displej, ktory totalne zerie baterku. Realne, ty pozeras na mobil cez lupu alebo pod mikroskopom? Na co je komu 2K ked ani HD nie je rozoznatelne a ked uz tak sa 1080p. Netvrdim ze je to vylozene zle ale totalne zbytocne a len tamtung ovecky sa na to chytia (zase len marketig – to je cele o com je debilny samsung). A zeby s tim co priniesol bol inovativny… vsetko co priniesol tu uz davno je. Nepriniesol okrem vykonnejsieho procesuro (totalne zbytocne) ktory zerie baterku absolutne nic nove! Dizajn – nic nove (apple + sony) (netvrdim ze hned kopiruju ale nepriniesli nic nove oproti ostatnym vyrobcom – teda zlepsenie je len oproti ich starsim modelom S5,… za co im mozem dat + ked sa konecne zbavili tych otrasnych zahnutych rohov prechadzajucich do nerovneho vrchu a spodku). Priniesli zbytocny vykon na ukor baterie. Nikdy nikto ten vykon nevyuzije. Kebyze k nemu daju aspon patricnu bateriu ale oni nie. Fotak – netvrdim ze sony ma bohvieco fotak v to ma sony navrch (hardware) ale software uz je dnes standardom pre vlajkove lode takze ich akurat tak len dobehli. Kebyze chco byt inovativny tak by tam dali napriklad aspon to 4K v 60fps alebo aj viac ked uz tam narvali 8-jadrovy procesor a ich “rychle” pamäte. Absencia SD karty je opät krok spet. radsej si kupim Sd kartu ako o x€ drahsi mobil a vobec ma netrapi ze je pomalsia.

              Avsak sa treba zamysliet nad objektivnostou celej tejto diskusie. Je to hodnotenie mobilu ktore bude VZDY subjektivne. Vzdy sa najde niekto kto bude zsástancom a kto bude odporcom. Treba si vsak vybrat od zastancov klady a od odporcov negativa. Nikdy by si nemovedal ze s6 je zla lebo sa ti proste paci no mne nie. Ty na nej nenajdes ziadne zapory no ja ano tak isto je to so sony ked pre mna je to dokonaly mobil a zase tebe sa nepaci. Cele toto treba brat s nadhladom.

              No jedno treba uznat. Autor tohto clanku az prehnane ospevoval s6. Pre ludi ktorim sa samsung paci a aj celkovo pre samsung je s6 krom vpred. No pre nas ostatnych, co samsung moc nemusime to nieje ziadna novinka. Nic bohvieakeho nepriniesol a to musite uznat aj samsungfilovia. Akurat tak prehnane vysoku cenu a zbytocny vykon ktory nikto nikdy nebude dokazat vyuzit (jedine ak ich TW ktory aby ako tak fungoval ten vykon potrebuje – ale opet hovorim len subjektivne).

              Je zbytocne sa tu hadat o kladoch a zaporoch s6. Vsetci za zhodneme len na jednom: ze sa nikdy nezhodneme. :)

              • prodousier

                preboha…

            • kri

              1. Ok, ziadny problem, ale ako som napisal vyssie, v reale sa to neprejavuje. Dokonca niektore recenzie pisu o neprijemnom prehrievani. Tu o tom nie je ani slovo.
              2. Apple dokazal pouzit “nestandardne” rozlisenie. Ale bavime sa predsa o inovaciach. Ak ja s niecim pridem ako prvy a ma to zlepseny vyznam, kvalitu pre zakaznika, tak sa mozeme bavit o inovacii. Momentalne ma najlepsi displej lg flex 2. Ale nema cenu to tu velmi rozoberat. Z mnohych by tu ubudlo ak by to mali priznat.
              3. Mne sa nepaci nadstavba ziadneho vyrobcu. Takze debata so mnou na tuto temu je zrejme tazka. Jedno viem ale isto, samsung prostredie nie je najintuitivnejsie spomedzi android zariadeni.
              4. V kazdom pripade nejde o inovaciu.
              6. Budem sa opakovat, v reale sa to neprejavuje. Dokonca v niektorych benchmarkoch je moja G2 lepsia ako toto cudo za 900 eur. Napr. bench vellamo pre prehliadace. Toto “delo” ma 3400 bodov, moja G2 ma v tom teste viac ako 4700 bodov.
              7. Ja moj mobil nabijem z nuly na 100 za 1h40m. Ak som v robote prestavim nastavenia kernela, poziciam od kolegu 2A samsung nabijacku :-D a mam to pomaly za 1h20m. Ty za ten cas nenabijes mensiu bateriu S6 a to v samsungu mozu nazvat to ich rychlonabijanie honostne ako chcu.
              Dalej, neposobi prilis vabne ani to, co predviedli v tejto recenzii. Z 3GB RAM zapratanych cca 2,4GB to nie je tiez nic pre mna.
              K citatelnosti displeja som uz co to naznacil vyssie. Flex 2 od lg je aj v tomto smere na tom lepsie a nie je to presaturovane s nerealistickymi farbami. Ale pokojne budme slepi, ked sa nam to hodi.

              • Peťo Štarke

                Ospravedlnujem sa za “oneskoreny” comment ale toto mi neda… napisal si ze g flex 2 ma presnejsi displej… ale napr. Lg g2 ma posunutu kalibraciu zobrazenia farieb do vyssich co znamena ze dochadza k silnemu presaturovaniu (napr. zelena s intenzitou 50% sa zobrazuje ako 70%). To znamena ze ak to iste urobili aj s g flex 2 tak ten displej nema presne farby ani nahodou. Amoledy vyzeraju presaturovane ale len vyzeraju… farby su velmi presne zobrazene ale koli tomu ze amoledy su schopne zobrazit viac farieb (sirsie spektrum viditelne ludskym okom) tak pre niektorych vyzeraju presaturovane. Vela vyrobcou takto upravuje zobrazenie (aj nastavenie gama napr. htc one). Tolko k tvojmu vyjadreniu… na zaver len dodam ze to co som pisal je zalozene na realnych meraniach…

  • Tomas JuaNex Grman

    Keby mal výdrž aspoň porovnateľnú s Galaxy S4…
    V mojom S4 mám originálnu barériu ktorá má 1,5 roku a screen time mám ďaleko pred S6.

    • jano

      To sa nedá takto porovnávať. Je tam strašne veľa vecí, ktoré majú na to dopad. Máš automatický jas? 4g?, 3g? hráš hry, aké? synchronizuješ účty, gps. atď…. Musel by si ho používať bežne ako svoj a potom to môžeš objektívne porovnať. Myslím, že rozdiel by bol minimálny.

      • Tomas JuaNex Grman

        Osobne mobil vyuzivam na plno. 4G stale zapnute (vidiet to aj v screene), jas na automatike, GPS na vysokej presnosti, synchonizacie a aktualizacie povolene á30min… hry nehravam, na to nieje cas. 90% casu na telefone som na internete bud cez tapatalk, alebo browser, takze screen time dostava zabrat.
        Viem ze kazdy pouzivatel pouziva telefon trochu inak, preto beriem do uvahy screen time s pouzivanymi aplikaciami.

  • Lubo

    700 Eur ? Vám asi hrabe, ten telefon skončí za dva roky na smetisku ako kazdý iný.

    • R9

      Skoro kazdy telefon tak skonci. Kto ale lapa po navacsich vychytavkach a prenosnom pocitaci tak bezna vec. Smutne je to ze sinho kupuju ludia ktori nan ani nemaju a idu na pausal a menia ho kazdy rok (je dost takych ludi).

      • cartmanko

        na pausal sa nemenia telefony kazde dva roky?

  • Jozef

    predné tlačidlá niesú softvérové, su samozrejme hardvérové ale dotykové-kapacitné(hovorím o tlačidlách vedľa stredného home button) odporúčam naštudovať čo je hardvér a čo softvér lebo to píšete zle už v asi 50tej recenzii

  • Milan Beihofner

    Chcel by som sa spýtať či Samsung Galaxi s 6 alebo Lenovo Vibe z 2 pro majú lepší herný výkon ??

  • peter

    To myslite vazne ze prehra iba jeden 2.5 hod film a je po baterke?? Nie je to v skutocnosti viac ako jeden?? Este sa chcem opytat ze ked ma pamet 32GB tak cez OTG mi nacita 64GB kluc??

  • Marek

    Hnoj a shit, nechápem ako to niekto môže kúpiť…

  • Jozef

    Ahoj. Mobil od SAMSUNGU by som už nekúpil. Na SAMSUNGU S6 sa mi cca po 3 1/2 ročnom používaní odliepa sklo na hornej strane prístroja okolo fotoaparátu a pokračuje to okrajmi okolo kovového rámika nekontrolovateľne po ľavej aj pravej pozdľžnej strane. Prístroj nie je mechanicky poškodený. Vždy bol používaný v knižkovom púzdre. Na pohľad je ako nový, okrem popísaného problému. V odlepenom priestore sa usádza prach, ktorý sa nedá odstrániť.

+