OnePlus 6T dostáva aktualizáciu na OxygenOS 9.0.5

Je to len pár dní, čo sa na svetlo sveta dostal nový model OnePlus 6T. Veľký pokrok sa oproti OnePlus 6 nekonal, ale jemná zmena priniesla pár inovatívnych riešení. Okrem hardvérovej časti prešla zmenou aj tá softvérová a dočkali sme sa nadstavby OxygenOS vo verzii 9.0 inšpirovanej Androidom 9.0 Pie. Prekvapivo je už ale jej prvá aktualizácia na verziu 9.0.5 hotová a dostupná.

Postupne aj pre ostatné telefóny OnePlus

OxygenOS je jednou z najľahších nadstavieb, aké sa na trhu smartfónov objavujú. Aj preto sa prostredie telefónov OnePlus veľmi podobá na čistý Android. Keď teda vyšiel Android 9.0 Pie, vo OnePluse už pilne pracovali na aktualizácii pre ich nadstavbu. Tá by mala byť postupne dostupná aj pre modely OnePlus 6, OnePlus 5 a 5T, OnePlus 3 aj 3T.

Samotná nadstavba sa vo verzii 9.0 podobá práve na najnovší operačný systém Android. Mala však svoje muchy, vrátane občasných zásekov a iných neduhov. Poslaním verzie 9.0.5 je odstránenie chýb a navyše aj pribalí niečo naviac.

OxygenOS 9.0.5 odstráni niektoré chyby a záseky, navyše zlepší gestá a ich používanie

Gestá sa postupne zlepšujú

Niečo, čo výrobca oficiálne nespomenul, ale používatelia postrehli, je zlepšenie gest. Ich používanie referovali na sociálnych sieťach ako “jemnejšie a rýchlejšie, než predtým”. Za toto si pracovníci  v Šen-čene v Číne zaslúžia pochvalu. Softvér všetkých zariadení sa totiž uberá cestou ovládania pomocou gest a OnePlus je v tomto už momentálne zbehlý, keďže ich do svojich smartfónov zakomponoval ako jeden z prvých.

Ak aj vy patríte medzi šťastlivcov, ku ktorým sa už nový model s písmenkom “T” dostal, môžete si OxygenOS vo verzii 9.0 stiahnuť z tohto odkazu. Inak sa dá aj počkať, kým vám aktualizáciu pošle priamo výrobca.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
OnePlus 6T prichádza v novej farbe Thunder Purple. Má to však háčik

Náš tip
OnePlus 6T so snímačom odtlačkov v displeji oficiálne predstavený

Náš tip
AKCIA: Kúpte si výhodne OnePlus 6 alebo Xiaomi Mi A2 na GearBeste!
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...