Motorola moto edge x30 sa ukazuje na prvej živej fotografii

Motorola edge x30 | Zdroj: GSMArena.com

Smartfón Motorola edge x30 už bol oficiálne predstavený. Všetky informácie nájdete v článku Motorola edge X30 oficiálne: Brutálny výkon a 50 MP selfie snímač pod displejom.

Už čoskoro by sme mali dočkať prvých vlajkových smartfónov s novým čipsetom Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Jedným z nich bude aj Motorola moto edge x30, ktorej živá fotografia sa teraz podľa portálu GSMArena objavila na internete.

Displej s obnovovacou frekvenciou 144 Hz a 60-megapixelový selfie fotoaparát

Fotografia sa objavila na čínskej sociálnej sieti Weibo. Je na nej vidieť, že novinka bude mať displej s minimálnymi okrajmi a dierou pre selfie fotoaparát. Kovové boky smartfónu by mali byť mierne zaoblené, aby lepšie držali v ruke. Na ľavom boku je vidieť aj fyzické tlačidlo, ktoré bude pravdepodobne slúžiť ako tlačidlo napájania.

Motorola moto edge x30 | Zdroj: GSMArena.com

To však nie je všetko, čo sa na čínskej sociálnej sieti Weibo objavilo. Oficiálny účet Motoroly tam zverejnil krátke reklamné video, ktoré prezrádza špecifikácie displeja novej vlajkovej lode. Mal by mať obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, certifikáciu HDR10+ a podporu zobrazenia miliardy farieb. Podľa predošlých únikov by jeho uhlopriečka mala byť 6,67 palcov a rozlíšenie FullHD+.

Zadný fotoaparát má mať tri snímače –  50-megapixelový primárny s OIS, 50-megapixelový ultraširokouhlý a 2-megapixelový hĺbkový. Zaujímavejší je selfie fotoaparát, ktorý má rozlíšenie 60 megapixelov a podporu 4K videa. Vďaka tomu bude smartfón vhodný pre vlogerov v situáciách, keď nebudú mať po ruke profesionálnejší fotoaparát.

Predstavenie pre čínsky trh bude už budúci týždeň

Predstavenie Motoroly moto edge x30 by sa malo udiať už 9 decembra, čo bude tri dni pred predstavením modelu Xiaomi 12 s rovnakým čipsetom Snapdragon 8 Gen 1. Pôjde však len o verziu určenú pre čínsky trh. Kedy bude predstavená verzia určená pre globálny trh nie je známe. Údajne by však mala mať označenie Motorola edge 30 ultra.

Náš tip
Huawei predstaví véčko s ohybným displejom. Údajne už v decembri

 

 

 

 

 

 

 

Disqus Comments Loading...