Google odstránil Huawei smartfóny zo svojej Android stránky

Kauza Huawei pokračuje. Odkedy sa do sveta dostali informácie o tom, že spoločnosť Google musela prerušiť spoluprácu s čínskym výrobcom, prichádzajú nové a nové správy. Len nedávno sme vás informovali o tom, že smartfón Huawei Mate 20 Pro bol stiahnutý z beta programu Androidu Q, teraz prišla ďalšia, nemenej zaujímavá správa.

Huawei zariadenia sa už nenájdete

Spoločnosť Google aktualizovala aj Android stránku Android.com, na ktorej už nenájdete smartfón Huawei P30 Pro a ani nový skladací Huawei Mate X, ktorý sa ešte ani nepredáva.

Predtým, ako vznikli problémy medzi USA a Huaweiom sa tieto zariadenia nachádzali v zoznamoch na popredných priečkach v dôležitých kategóriách. Mate X bol po boku Samsungu Galaxy S10 5G, LG V50 či Xiaomi Mi Mix 3 5G v kategórii “Latest & Greatest” (najnovšie a najúžasnejšie).

 

Problém s uvedením Huawei Mate X?

Predaj prvého skladacieho smartfónu od Huawei mal byť spustený už v júni, no teraz to už také jasné nie je. Všetko ukáže čas. Ak zariadenie nestihlo prejsť certifikáciou Googlu, môžu ešte nastať problémy s oneskoreným predajom či absenciou služieb Google. Podobne, ako je to v prípade nového Honoru 20 Pro.

Huawei P30 Pro sa zase nachádzal medzi smartfónmi s najlepšími fotoaparátmi – už tam nie je. Značka Huawei sa už nenachádza medzi TOP značkami, ako tomu bolo doposiaľ. Zostali tam len Samsung, Motorola, LG, Google Nokia a Xiaomi.

Pre aktuálne informácie sledujte podstránku Kauza Huawei a USA.

Disqus Comments Loading...