Huawei P30 Lite: Inteligentný smartfón so skvelým fotoaparátom

Huawei P30 Lite sa opäť stal bestsellerom. Čínsky výrobca presne vie, čo ľudia potrebujú. Za výhodnú cenu ponúka veľmi slušné parametre, na čele s kvalitným fotoaparátom. Ten sa skladá z trojice snímačov s podporou širokouhlého fotografovania a umelej inteligencie.

Vpredu sa nachádza veľký displej s uhlopriečkou 6,15”, na ktorom sa rozprestiera rozlíšenie 2312 x 1080 pixelov. Vo výreze v tvare kvapky nájdeme selfie fotoaparát s rozlíšením až 24 megapixelov.

Výkon, ktorý zabezpečí hladký chod zariadenia

O výkon sa stará procesor Kirin 710, ktorý poháňa operačný systém Android vo verzii 9.0 Pie. Chýbať, samozrejme, nesmie ani obľúbená používateľská nadstavba EMUI 9.0.1. Svižný procesor je doplnený štvorgigabajtovou operačnou pamäťou, ktorá zaručí bezproblémový multitasking.

Huawei P30 Lite je štedrý aj na kapacitu vnútorného úložiska. K dispozícii je rovno 128 GB, a navyše, rozšíriť ho je možné pomocou pamäťových kariet microSD. Zariadenie ponúka silnú batériu s kapacitou 3340 mAh, ktorá sa dokáže veľmi rýchlo nabiť vďaka technológii QuickCharge. V skratke – Huawei P30 Lite umožní bezproblémové celodenné používanie bez akýchkoľvek obmedzení.

Dizajn, ktorý ťa nenechá chladným

Moderný dizajn sa tu snúbil s poprednými technológiami a vznikol nádherný kus hardvéru a pokračovateľ tradície “odľahčených” modelov série P20 a Mate 20. Huawei P30 Lite sa predáva v troch zaujímavých farebných prevedeniach. Ide pritom o preslávené gradientné farby Huawei, ktoré využívajú špeciálny film na zvýraznenie elegantnej zadnej časti prístroja prostredníctvom farebných efektov.

Umelá inteligencia vo všetkých smeroch

Umelá inteligencia je jednou z vlastností, ktorá robí nový Huawei P30 Lite jedinečným. Vytvorí z neho perfektný prístroj na fotenie, ale aj plnohodnotného člena radu P. Zariadenie sa môže pochváliť kvalitným trojitým fotoaparátom, na čele s hlavným snímačom s rozlíšením až 48 megapixelov. Hodnota svetelnosti je skvelých f/1.8. Umelá inteligencia sa navyše postará o vyváženie svetla či tieňov. Tiež dokáže automaticky rozoznať až 22 kategórií vo viac ako 500 prostrediach.

Aktuálnym trendom je širokouhlý objektív, ktorý, samozrejme, nesmie chýbať ani v novinke od Huawei. Ponúka rozlíšenie 8 megapixelov a clonu f/2.4. Využijete ho napríklad pri fotografovaní budov či krajiniek, keď potrebujete na fotku dostať viac. Vďaka snímaču hĺbky s rozlíšením 2 megapixely nechýba ani prepracovaný efekt rozostrenia pozadia (bokeh).

Predný fotoaparát tiež nemôže zostať bez povšimnutia. Nachádza sa v malom kvapkovitovom výreze v hornej časti displeja. Jeho rozlíšenie je 24 megapixelov a umelá inteligencia má čo povedať aj v tomto prípade. Pomáha pri skrášľovaní selfie portrétov, na čo využíva pokročilý algoritmus, ktorý značne zjednodušuje proces retušovania tváre.

Ukážkové zábery, ktoré vznikli počas ciest po Slovensku sú dôkazom, že ide o fotografického šampióna vo svojej kategórii:

Umelá inteligencia v každodennom živote

Vďaka technológii HiVision sa smartfón dokáže premeniť napríklad na nákupného asistenta. Na základe obrazu, ktorý nasníma fotoaparátom, dokáže rozoznať objekty a vyhľadať ich v prepojených internetových obchodoch. Tu ale možnosti nekončia, dokáže napríklad aj skontrolovať či porovnať ceny.

Funkcia dokáže ale omnoho viac. Vďaka nej môžete identifikovať kvety, zvieratá či potraviny a nechať si o nich zobraziť všetky dôležité informácie. Ideálne je využitie napríklad na dovolenke či výlete, kde stačí namieriť napríklad na zaujímavú budovu a ihneď viete, o čo ide.

Ako stvorený na hranie

Revolučná technológia Game Suite 2.0 dokáže inteligentne vyvážiť herný výkon a spotrebu energie. Vďaka tomu si hráči môžu vychutnať plynulý zážitok z hier. Táto funkcia je už síce v smartfónoch od Huawei nejaký čas, no vylepšená NPU (Neural Processing Unit) ju posúva na úplne inú úroveň.

Náš tip
RECENZIA Huawei P30 Lite: Predajný trhák aj napriek nedostatkom

Tento článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Huawei.

Disqus Comments Loading...