Huawei P20, P20 Pro a Mate 10 Pro dostávajú Android 9.0 Pie [DOPLNENÉ: MATE 10 PRO AJ NA SLOVENSKU]

Aktualizované 12. februára o 14:50:

Na Slovensko konečne dorazila aj aktualizácia pre bývalú vlajkovú loď Huawei Mate 20 Pro. Obdržali sme ju aj my na našom redakčnom zariadení. Aj v tomto prípade ide o objemný update s veľkosťou takmer 4 GB, takže pri jeho inštalácii vám rozhodne odporúčame telefón poriadne nabiť alebo pripojiť k nabíjačke a pripojiť sa k rýchlej a stabilnej Wi-Fi sieti.

Aktualizované 23. januára o 19:00:

Spoločnosť Huawei potvrdila, že aktualizáciu dostáva smartfón Huawei P20 aj na Slovensku, a to hneď s viacerými novinkami. Jednou z nich je inteligentné nakupovanie s umelou inteligenciou, ktoré umožňuje nasmerovať fotoaparát na produkt a okamžite získať odkazy na najlepšie e-shopy.

Novinkou je aj Trezor hesiel, vďaka ktorému budú vaše prihlasovacie údaje v bezpečí – ukladá totiž všetky heslá na jedno miesto, do ktorého sa dá vstúpiť iba pomocou zosnímania odtlačku prsta, odomknutím pomocou snímania tváre alebo zamykacím kódom. Inovovaný je tiež režim bezdrôtového premietania, ktorý umožňuje jednoducho prezentovať nápady na veľkej obrazovke, ale aj písať poznámky či vytvárať screenshoty. Používateľov môže zaujať aj možnosť ovládania systému gestami, ktorú prináša Android 9 Pie. 

Pôvodný článok:

Čínska spoločnosť Huawei plní v posledných týždňoch titulky médií hlavne v súvislosti s kritizovanou bezpečnosťou jej produktov a možným poskytovaním osobných dát ich používateľov čínskej vláde. Teraz prichádza jedna z pozitívnejších správ okolo tejto spoločnosti. Smartfóny Huawei už nejakú dobu dostavajú betaverzie systému Android 9.0 Pie a tri z nich sa teraz prehupli z beta programu do finálnej stabilnej verzie. Jedná sa modely Huawei P20, Huawei P20 Pro a Huawei Mate 10 Pro, ktoré sú na našom európskom kontinente aktualizované na verziu Android 9.0 Pie aj s nadstavbou EMUI 9.

Aktualizácia prináša viacero vylepšení ako nové navigačné gesta, nový dizajn rýchleho nastavenia a iné zmeny v používateľskom rozhraní. Pre používateľa bude asi najpodstatnejším vylepšením podpora adaptívneho manažmentu batérie, čo je jedna z hlavných nových funkcií v Android 9.0 Pie. To, že sa o tri menované smartfóny Huawei poctivo stará, nie je až tak prekvapivé. Huawei Mate 10 Pro svojou výbornou výbavou a kvalitným prevedením minulý rok odštartoval úspech spoločnosti a modely P20/P20 Pro tento rok dostali čínskeho výrobcu na 2. miesto v predaji smartfónov. Pokiaľ ste majiteľom jedného z nich, tak si skontrolujte dostupnosť aktualizácie v nastaveniach a podeľte sa v diskusii o svoje prvé dojmy.

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...