Huawei Mate 10 Pro prežil štyri hodiny v mrazničke. V nádobe s vodou

Väčšina vlajkových lodí súčasnosti disponuje aspoň nejakým stupňom odolnosti voči vode. V praxi to často znamená, že nemusíte hneď robiť paniku keď sa váš telefón ocitne vo vode alebo keď vám zmokne. Už viackrát sa ale ukázalo, že hoci telefón ponúka určitý stupeň overenej odolnosti, môže toho vydržať oveľa viac. Huawei Mate 10 Pro bol teraz podrobený skutočne extrémnemu testu, keď sa štyri hodiny nachádzal v mrazničke. A nie len tak sám, ale v nádobe s postupne mrznúcou vodou.

-24°C počas štyroch hodín – žiaden problém

Možno to znie neuveriteľne, no aj po štyroch hodinách telefón ďalej fungoval a prehrával video, ktoré bolo spustené na začiatku. A to aj napriek tomu, že vrstva vody nad telefónom bola už extrémne zamrznutá a detaily na displeji tak nebolo vôbec možné rozoznať.

Doma to neskúšajte

Huawei Mate 10 Pro pritom nepatrí medzi telefóny, ktorých odolnosť by bola ich najväčšou výhodou. Práve naopak, konštrukcia zo skla a kovu skôr naznačuje náchylnosť telefónu na drobné či väčšie “úrazy”. Ako sa ale teraz ukázalo, Mate 10 Pro je oveľa odolnejší ako sa na prvý pohľad môže zdať. Určite vám neodporúčame robiť podobné testy s vašim telefónom, no na druhej strane aspoň nemusíte váš smartfón úplne odpísať ak ho pár hodín necháte v extrémnom mraze v aute či niekde na terase.

Náš tip
Huawei Mate 10 Pro: Krôčik od dokonalosti | RECENZIA
Po dvoch hodinách bola voda ešte priezračná.
Po štyroch hodinách je už Huawei Mate 10 Pro sotva možné rozoznať, no napriek tomu stále prehráva video.

Zdroj: mobile.zol.com.cn via GizmoChina

Disqus Comments Loading...