Google chce kúpiť video službu Hulu

Noviny Los Angeles Times zverejnili správu, že Google začal rokovania ohľadom odkúpenia populárnej služby pre streamovanie videa – Hulu. Google však nie je jedinou spoločnosťou, ktorá sa snaží Hulu získať. V hre je údajne aj Microsoft a Yahoo!

Existujúca Hulu aplikácia pre Android je obmedzená iba na niektoré zariadenia, a vyžaduje, aby jej používateľ mal zaplatené predplatné Hulu Plus. V tejto fáze rokovaní sa nedá povedať čo by odkúpenie služby Hulu Googlom znamenalo pre Android.

Ale myslím, že sa zhodneme na tom, že by atraktivitu Android telefónov určite zdvihol prístup k aktuálnym častiam obľúbených televíznych seriálov bez nutnosti platenia za služby Hulu. Táto možnosť je celkom reálna vzhľadom na množstvo príjmov z reklamy, ktorú dokázalo Hulu získať (do dnešného dňa sa o reklamu uchádzalo vyše 600 záujemcov). A keby to nevyšlo, tak by z toho mohla nejakým spôsobom ťažiť Google TV, ktorá je veľmi často kritizovaná práve pre nedostatok kvalitného obsahu.

Máte nejaké iné nápady ako by Google mohol využiť službu Hulu? Čo by to mohlo znamenať práve pre vás? Podeľte sa so svojimi postrehmi s ostatnými v komentároch pod článkom.

Zdroje: Android and MeL.A. Times website.

Disqus Comments Loading...