MojAndroid

V týchto dňoch sme vydali aktualizáciu android aplikácie News Selection Newspapers. Ako už bolo písané v recenzii tu ide o aplikáciu poskytujúcu rýchly a jednoduchý prístup k množstvu mobilných novín z viac ako 26 krajín sveta.

Nová verzia s označením 2.4 prichádza so zásadnou zmenou vzhľadu aplikácie pre zjednodušenie navigácie. Pridali sme hornú lištu (nazývanú aj Action Bar), na ktorej sú umiestnené funkčné tlačidlá.

Ako prvé je umiestnené tlačidlo „Home“, vďaka ktorému sa z ktorejkoľvek časti aplikácie viete vrátiť na úvodnú obrazovku. Treba upozorniť, že v tejto verzii prišla aj možnosť konfigurácie úvodnej obrazovky aplikácie priamo používateľom. Ten si môže zvoliť, či chce po spustení aplikácie (ako aj pri stlačení tlačidla „Home“) zobrazovať zoznam krajín, zoznam obľúbených novín alebo zoznam novín pre vybranú krajinu.

Druhé zľava je umiestenné tlačidlo „Vlajky“, ktorým je možné vyvolať zoznam krajín (nakoľko, ako už bolo vyššie spomínané, si užívateľ môže predefinovať úvodnú obrazovku, vďaka tomuto tlačidlu sa ľahko dostane späť ku zoznamu krajín).

Na pravej strane hornej lišty sa nachádzajú ďalšie dve tlačidlá. Pomocou jedného si užívateľ môže nadstaviť už spomínanú úvodnú obrazovku a pomocou druhého (prvé zprava) sa zobrazuje menu prislúchajúce k zobrazenej obrazovke.

Táto horná lišta sa zobrazuje aj pri čítaní mobilných novín, čo môže byť nevýhodou pri mobilných zariadeniach s menšími obrazovkami. Na túto skutočnosť sme mysleli a vymenili sme konfiguračné tlačidlo za tlačidlo umožňujúce túto lištu schovať pri čítaní novín. Po schovaní hornej lišty sa v pravej časti obrazovky zobrazí samostatne stojace tlačidlo pomocou ktorého znova zobrazíte hornú lištu.

V tejto verzii sme taktiež pridali možnosť kliknúť na vlajky zobrazené v zozname obľúbených novín a tak sa prepnúť do zoznamu novín pre príšlušnú krajinu.

Netreba zabudnúť, že sa snažíme v každej verzii pridávať ďalšie krajiny a rozširovať databázu novín. Budeme radi, ak si novú verziu stiahnete a dáte nám vedieť váš názor ako ste s aplikáciou spokojní pomocou hodnotenia priamo na android market tu alebo emailom na helpfordroid@gmail.com

News Selection – noviny

Verzia 2.4 (14. 12. 2011)
Veľkosť 2,4 MB
2.1+

Zadarmo

Slovenská aplikácia je zaradená do súťaže o najlepšie slovenské Android aplikácie Android Code 2011. Zaregistrujte sa a hlasovať za aplikáciu môžete na stránke AndroidCode.sk. Ak máte vlastnú Android aplikáciu, stačí ju prihlásiť a odborná a verejná porota ju ohodnotí. Vyhrať môžu všetci – developeri aplikácií aj zaregistrovaní hlasujúci. Súťaž trvá od 1.10.-30.12.2011. Viac sa dozviete na stránke AndroidCode.sk.

 

16.12.2011

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+