Black Shark 2 – výkonnejší herný žralok so zvýšenou citlivosťou displeja

Xiaomi minulý rok rozšíril kategóriu herných smartfónov svojou radom Black Shark. Prvý model po niekoľkých mesiacoch doplnila jeho vylepšená verzia Black Shark Helo. Teraz spoločnosť predstavila jeho 2. generáciu Black Shark 2. Hlavné vylepšenia sa týkajú výkonu a displeja. Xiaomi ich zhrnul pod názvom Ludicrous Mode.

Skutočne citlivý displej

Nový 6,39-palcový AMOLED displej od spoločnosti Samsung má zvýšenú 43,5-milisekundovú odozvu na dotyky. Displej tiež reaguje na tlak a umožní hráčom mať pocit, ako keby mali pod prstami skutočné tlačítka gamepadu. Displej s rozlíšením 2340 x 1080 pixelov má podporu HDR a DCI-P3. Svetelnosť displeja je 430 nitov. Zobrazovacia frekvencia displeja by mala byť podobná ako u špičkových televízoroch, ale zo špecifikácií výrobcu nie je zrejmé, či je to viac ako 60 Hz. V displeji sa nachádza aj snímač odtlačkov. Smartfón má 2 stereo reproduktory na prednej strane, takže ho môžete držať bez obáv, že by ste ich zakrývali.

Výkonom nesklame

O výkon sa stará najnovší procesor Qualcomm Snapdragon 855 so 6, 8 alebo 12 GB RAM. Vnútorná pamäť má 128 GB, respektíve 256 GB bez možnosti rozšírenia microSD kartou. Parná komora Liquid Cool 3.0 zníži teplotu pri hraní hier až o 14 °C a špeciálne navrhnutý zadný kryt o ďalších 5 °C. S teplotou pomôže aj umelá inteligencia, ktorá optimalizuje CPU, GPU, sieťové prvky aj nabíjanie. Batéria s kapacitou 4000 mAh sa nabíja pomocou 27W rýchleho nabíjania cez USB-C konektor.

Dobrý fotoaparát aj oficiálny gamepad

Duálny fotoaparát Black Shark 2 má hlavný 48-megapixelový Quad Bayer snímač so svetelnosťou f/1.75 a 0,8µm pixelmi. Sekundárny 12-megapixelový snímač má 2x optický zoom s 1,0µm pixelmi. Rozlíšenie prednej selfie kamery so svetelnosťou f/2.0 je 20 megapixelov. Telo Black Shark v čiernej, striebornej alebo modrej farbe má rozmery má 163,6 x 75 x 8,8 milimetrov a hmotnosť 205 gramov. Smartfón sa bude predávať v Číne za cenu v prepočte 420 až 550 EUR podľa pamäťovej verzie. Cena pre ostatné trhy nebola oznámená. K smartfónu sa dá dokúpiť aj oficiálny gamepad v štýle gamepadov Nintenda Switch.

Náš tip
Bezdrôtové slúchadlá Redmi AirDots sú Xiaomi AirDots s polovičnou cenou
Disqus Comments Loading...