MojAndroid

Na MojAndroid.sk sme sa v uplynulom mesiaci október nevenovali len novinkách, či typom na aplikácie a hry, ale pilne sme pracovali aj na tom, aby sme vám prinášali recenzie na najhorúcejšie novinky. V októbri ste si preto mohli u nás prečítať celkovo 19 recenzií a testov, medzi inými aj tie na Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperiu Z3 a Z3 Compact, Lenovo Vibe Z2 Pro a ďalšie. Venovali sme sa aj príslušenstvu a nechýbal ani generačný duel medzi Xperiou Z2 a Z3. Prehľad všetkých recenzií za mesiac október vám prinášame nižšie.

Smartfóny

Lenovo Vibe Z2 Pro

Lenovo začalo s predajom svojich smartfónov na Slovensku vo veľkom štýle, keď jedným z prvých predstavených smartfónov je Lenovo Vibe Z2 Pro. Ten ponúka napríklad veľký 6 palcový QHD displej, 4000 mAh batériu a tiež výkonný procesor Snapdragon 801. Viac sa o ňom dozviete v našej recenzii.

 

lenovo vibe z2 pro cover

Samsung Galaxy Note 4

Tabletofón Samsung Galaxy Note 4 je aj tento rok najlepším na trhu. Aj tentokrát prichádza s veľkým displejom, podporou S Pen a prepracovaným operačným systémom. Pozrite sa, aké plusy a mínusy sme postrehli počas jeho recenzovania.

note-4-titulka

Huawei Ascend Mate 7

Huawei v novom modeli Ascend Mate 7 zaujme konštrukciou vyrobenou z hliníka, 8-jadrovým procesorom vlastnej výroby, veľkou batériou, ale aj čítačkou odtlačkov prstov. Nepochybne lákavou je aj cena, za ktorú sa predáva.

Huawei Ascend Mate 7-10-cover

Sony Xperia Z3 Compact

Sony pri návrhu modelu Xperia Z3 Compact opäť ukázala svoje zameranie na detaily. Prečítajte si recenziu tohto šikovného spoločníka, ktorý aj napriek svojim malým rozmerom ponúka skutočne veľa.

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 ako nasledovník Xperie Z2 prináša vítané zmeny. Konštrukcia je tenšia, ľahšia a oblejšia, pričom viaceré vylepšenia sa udiali aj pod kapotou. Stále sa tu nachádza výborný fotoaparát a nechýba ani odolnosť voči vode a prachu.

Sony Xperia Z3 recenzia-5-cover

Lenovo S850

V redakcii MôjAndroid.sk sme otestovali lacný dual SIM od Lenova. Smartfón Lenovo S850 nás zaujal najmä fotoaparátom, no nesklamal ani displej či systém.

ASUS Zenfone 4

Do redakcie nám na testovanie dorazil dostupný smartfón ASUS Zenfone 4. Ten zaujme najmä svojou nízkou cenou, použitím procesora Intel a taktiež vlastnou používateľskou nadstavbou.

Asus Zenfone 4-10-cover

HTC Desire 510

Najnovší smartfón HTC Desire 510 zaujme najmä moderným 64-bitovým procesorom, od ktorého sme si v našom teste sľubovali veľmi veľa. Zaujať môže aj svojou cenou, či inými vlastnosťami, o ktorých sa viac dozviete v recenzii.

Alcatel Onetouch Pop S3

Táto recenzia je venovaná mobilu nižšej triedy, ktorý je určený skôr menej náročným používateľom. Napriek tomu má isté prednosti, ktorými môže zaujať v šedej mase konkurenčných smartfónov.

Tablety

Lenovo Yoga Tablet 2 8.0 + VIDEOrecenzia 

Lenovo Yoga 2 je osempalcový tablet s Full HD displejom, 8 MPix fotoaparátom a procesorom Intel. Zaujme aj netradičnou konštrukciou s integrovaným výklopným stojanom, vďaka ktorému môžete tablet nielen bezpečne postaviť, ale dokonca aj zavesiť na stenu.

Lenovo Yoga Tablet 2-1

LG G Pad 8.0 4G

Novšia generácia obľúbeného Android tabletu prináša okrem 4G aj slabšie parametre. Prečítajte si, ako nový LG G Pad 8.0 4G s podporou LTE a 8 palcovým displejom uspel v našom testovaní.

Príslušenstvo

Logitech UE Mini Boom

V redakcii sme otestovali veľmi šikovný a prekvapivo výkonný reproduktor Logitech Ultimate Ears Mini Boom, ktorý skrýva v malom tele veľa prekvapení. Ide o kompaktný reproduktor, ktorý zaujme práve malými rozmermi a dlhou výdržou batérie. Nás však prekvapil aj vysokou hlasitosťou a bezproblémovým používaním.

Test originálneho príslušenstva Sony

Smartfóny spoločnosti Sony môžete vybaviť aj celou radou originálneho príslušenstva. Či už vlastníte vlajkový model, alebo lacnejšie modely tohto výrobcu, vhod vám prídu napríklad slúchadlá, obaly, externý mikrofón, či fitnes náramok Sony Smartband. Všetky sme v krátkosti otestovali a prinášame vám naše postrehy z ich používania.

Creative Sound Blaster E3 a E1

Zosilnenie audio signálu pre slúchadlá s impedanciou až do 600 ohmov, či zvuk prenášaný cez Bluetooth. To sú len niektoré z funkcií zosilňovačov od Creativu, ktoré sme testovali.

creative SB E3 SB E1-6

Púzdro Roswheel pre cyklistov

Hoci leto sa už skončilo a o chvíľu príde jeseň, cyklistická sezóna ešte stále nekončí. Aj preto sme sa rozhodli pre test príslušenstva, ktoré ocenia najmä cyklisti.

Logitech x100

Reproduktor Creative x100 patrí rozmerovo medzi menšie, no konkurenciou sa rozhodne nedá len tak ľahko zahanbiť. Ponúka dostatočnú hlasitosť aj kvalitu.

logitech-x100-titulka

Creative T50 Wireless

Nároční poslucháči, ktorí si potrpia na bohatú konektivitu, si reproduktory Creative T50 Wireless určite obľúbia. Prekážkou môže byť iba vyššia cena.

Iné

Samsung Gear S – malý mobil na zápästie

Otestovali sme momentálne najlepšie vybavené inteligentné hodinky. Samsung Gear S ponúkajú veľký zahnutý displej, prepracovaný systém, GPS a dokonca aj slot na nanoSIM, vďaka ktorej dokážu fungovať úplne samostatne bez potreby ďalšieho zariadenia.

samsung-galaxy-gear-s-titulka

Android DUEL: Sony Xperia Z3 vs. Sony Xperia Z2 

V najnovšom súboji generácií sme do porovnania zaradili nie tak veľmi odlišné smartfóny Sony Xperia Z2 a Xperia Z3. Vekový rozdiel medzi nimi činí približne len pol roka, o to viac nás však zaujímalo, čo nové novší model prináša a či sa oplatí priplatiť si zaň. Vyhrá oblejšia Xperia Z3 alebo o niečo menej komfortná, no stále rovnocenná Xperia Z2?

Porovnanie Sony Xperia Z2 vs Z3-12 cover

9.11.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+