MojAndroid

Aktualizované 23.4.2019

Spoločnosť HMD zapracovala na rýchlosti skenera odtlačkov prstov až tak, že smartfón teraz odomknete prakticky čímkoľvek. Odomkne ho váš súrodenec, kolega, prípadne hocikto iný. Údajne naň stačí položiť kúsok žuvačky a smartfón sa odomkne. Vyzerá to na celkom slušný problém, ktorý bude musieť výrobca čo najrýchlejšie odstrániť ďalšou aktualizáciou. Krátke video, ako skener teraz funguje, si môžete pozrieť nižšie.

Nokia 9 PureView síce neponúka taký výkon ako drahšie konkurenčné vlajkové lode, ale má výnimočný systém fotoaparátu. Ponúka 5 12-megapixelových snímačov, ktoré umožňujú získať oproti klasickým riešeniam podstatne viac svetla z fotografovanej scény. Okrem fotoaparátu sa ale Nokia 9 PureView pýši aj snímačom odtlačkov priamo v displeji. Podobne ako u konkurenčného modelu Samsung Galaxy S10 ani majitelia Nokie 9 neboli spokojní s jeho kvalitou. Samsung Galaxy S10 dostal nedávno aktualizáciu, ktorá to napravuje a teraz sa aktualizácia opravujúca rovnaký problém dostáva aj na Nokiu 9 Pureview.

Aktualizácia má veľkosť 250,4 MB a snímač odtlačkov by po nej mal snímať prst presnejšie a rýchlejšie. Ďalším vylepšením je rýchlosť a optimalizácia aplikácie Fotoaparátu aj rozpoznávania tváre pri odomknutí smartfónu. Zlepšilo sa aj podanie farieb OLED displeja. Súčasťou aktualizácie je aprílová bezpečnostná záplata, ktorá opravuje kritické chyby v systéme Android 9.0 Pie. Aktualizácia je dostupná formou OTA a pred jej nainštalovaním sa presvedčte, že je vaša Nokia 9 Pureview nabitá aspoň na 60 % kapacity.

Náš tip
Nokia 9 Pureview sa začína predávať na slovenskom trhu, poznáme cenu

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Nenašlo sa žiadne zariadenie. Skúste zmeniť vyhľadávaný výraz.
23.4.2019
Zdroj: GizmoChina

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+