MojAndroid

V poradí siedmy ročník ankety Smart Banka je na konci a my sme spoznali jej víťazov. Ide o jedinečnú anketu,v ktorej sme v spolupráci s čitateľmi hľadali banky s najlepším bankovníctvom a smart funkcionalitami na Slovensku.

Hlasovať za najlepšie aplikácie ste mohli od 27.1..2022 do 20.3.2022. Na základe odovzdaných hlasov môžeme teraz vyhodnotiť najlepšie bankové aplikácie podľa ich funkcií a vlastností, ktoré svojim klientom ponúkajú. Vieme, ktorá banka má podľa Slovákov najlepšie mobilné bankovníctvo v roku 2022. Do ankety sa v tomto roku zapojilo 41 409 hlasujúcich.

Objektívne hodnotenie ankety

Anketa Smart Banka nie je len obyčajným hlasovaním. Vyhodnocovací systém sa skladá z niekoľkých dôležitých súčastí a vyplýva z komplexného systému Smart Banka INDEX. Ide o systém hodnotenia mobilných bankových aplikácií na základe informácií získaných od ich reálnych používateľov v ankete Smart Banka.

Ide o živý systém, v ktorom sú zohľadnené všetky skúsenosti a hodnotenie používateľov na jednotlivé funkcionality bankových aplikácií, ich celkovú použiteľnosť a prínos pre klienta banky.

Hodnotenie sa skladá z dvoch zložiek:

  • Spokojnosť – pomer hlasujúcich, ktorí sú klientmi danej banky k počtu hlasov získaných v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu mobilnú aplikáciu?”
  • Funkcionality – jednotlivým funkcionalitám bola priradená váha na základe počtu hlasov, ktoré v ankete získali od hlasujúcich. To znamená, že čím je funkcionalita pre ľudí dôležitejšia, tým väčšiu váhu a viac bodov banková aplikácia získa, ak túto funkciu ponúka.

Víťazné banky Smart Banka 2022

Ako po uplynulé roky, tak aj teraz prvé tri banky získali poradie v oficiálnom hlasovaní a opäť sme odovzdali aj Cenu sympatie, ktorú získala banka s najväčším počtom hlasov v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu bankovú aplikáciu?”

Najlepšie bankové aplikácie majú:

  1. miesto: Tatra banka
  2. miesto: Slovenská sporiteľňa
  3. miesto: VÚB
Zdroj: Miloš Debnár/redakcia

Cena sympatie putuje do Tatra banky, ktorá ju získala aj v minulom roku. Získala najviac hlasov, z celkového počtu až 41,68 % hlasujúcich. 

Cena sympatie | Zdroj: Miloš Debnár

Ocenené bankové aplikácie

Ocenené bankové aplikácie spoznáte veľmi jednoducho pomocou “nálepky” s umiestnením v ankete.

Pomôžeme tam, kde je to potrebné

Anketa Smart Banka 2022 tiež pomáha. V minulom roku zaznamenala 50-tisíc hlasujúcich a všetky hlasy boli pretavené do finančnej podpory pre projekt IPčko. V tomto duchu sme sa rozhodli pokračovať aj tento rok. Vaše hlasy sa zmenia na pomoc tým, ktorí to v týchto zložitých časoch potrebujú najviac.

Rok 2021 bol náročný pre nás všetkých. Sme radi, že sme ho v zdraví prekonali. Nie všetci však mali rovnaké šťastie, a tak by sme chceli hneď od začiatku nového roka viac pomáhať. Preto sme sa rozhodli podporiť OZ IPčko sumou 2 centy za každého hlasujúceho v ankete. Spoločne sme tak vyzbierali sumu 828,18 €, ktorá poputuje na dobrú vec. Ďakujeme!

Vybrali sme si túto internetovú linku dôvery pre mladých ľudí. Psychologickú pomoc poskytujú nonstop, bezplatne a anonymne prostredníctvom chatu a emailu. Aj vďaka vám budeme tak môcť pomôcť ľuďom, ktorí ju potrebujú.

Výherca smartfónu za 1000 eur

Súčasťou ankety bola aj súťaž, v ktorej ste mohli vyhrať smartfón podľa vlastného výberu v hodnote 1000 €. Každý hlasujúci, ktorý odpovedal na otázky v ankete a uviedol kontaktné údaje, bol automaticky zaradený do žrebovania o nový smartfón v hodnote 1000 € podľa vlastného výberu.

Výhercom sa stáva Andrei Davidovich. Výhercovi srdečne gratulujeme a v dohľadnej dobe ho budeme kontaktovať. Všetkým ostatným ďakujeme za účasť.

31.3.2022

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+