MojAndroid

Dizajn mobilných zariadení je veľmi chúlostivá vec. Všeobecne platí, že čo sa páči jednému používateľovi, môže byť inému úplne odporné. Spracovanie konštrukcie a použitie kvalitných materiálov je už objektívnejší parameter zariadení, no je to práve dizajn, ktorý často zaujme potenciálnych zákazníkov. Preto sme si pre vás pripravili výber smartfónov, ktoré zaujmú najmä prémiovým spracovaním a mnohým používateľom sa pozdáva aj ich vzhľad.

HTC 10

Spoločnosť HTC zostala aj tento rok verná svojej tradícii a pripravila skutočne luxusne vyzerajúce zariadenie. Možno by sa niekto mohol hádať, že 10-ka nie je najkrajšie zariadenie v histórii výrobcu, no určite patrí do úzkej špičky. Prémiové spracovanie je cítiť pri každom dotyku s telefónom. Celokovová konštrukcia je jednoducho atraktívna a hoci má svoje nevýhody, mnohým používateľom maximálne vyhovuje.

Náš tip
Android Duel: HTC 10 vs. Samsung Galaxy S7

HTC 10-recenzia-16

Samsung Galaxy S7/edge

Ďalší rok a ďalší luxusný smartfón z dielne kórejského giganta. Galaxy S7 a S7 edge sú skutočne atraktívne zariadenia, ktoré idú v šľapajách svojho predchodcu. Vlani to bolo prvýkrát, čo Samsung v kategórii konštrukcie skutočne exceloval. Tento rok je vlajková loď nie len pekná, ale aj praktická, a to vďaka odolnosti voči vode a prachu. Konštrukcia zo skla a kovu, zahnutý displej v prípade modelu edge s minimálnym rámikom a tenký profil robia z novej línie S7 skutočne luxusné zariadenia.

Náš tip
Samsung Galaxy S7 edge VIDEOrecenzia | ANDRground

Samsung_Galaxy_S7_edge-9

OnePlus 3

Veríme, že tento telefón nemusí byť každému po chuti, no napriek jednoduchému dizajnu patrí medzi tie, ktoré pútajú našu pozornosť. Po troch zaujímavých modeloch bol na spoločnosť vyvíjaný patričný nátlak, a tá ho zvládla spolu s novým smatfónom OnePlus 3. Ten ponúka prvýkrát celokovové spracovanie, ktoré síce nie je najoriginálnejšie, no je skutočne vydarené. Minimalistický dizajn, 2.5D zaoblené sklo, zbrúsené hrany a zaoblený zadný kryt robia z OnePlus 3 jeden z najkrajších telefónov reprezentujúcich moderné poňatie industriálneho dizajnu.

OnePlus 3 4

Xiaomi Mi5

V tomto výbere nemôže v žiadnom prípade chýbať vlajková loď čínskeho výrobcu Xiaomi. Nový Xiaomi Mi5 zaujme mnohými svojimi vlastnosťami, no nás dostal najväčšmi dizajnom. Bez pochýb ide o jedno z najkrajších zariadení, aké sme kedy držali v ruke. Kvalitou a spracovaním sa poľahky vyrovná vlajkovým lodiam od Samsungu a do kariet mu hrajú aj menšie rozmery a hmotnosť. Vďaka tomu ide o skutočne luxusné zariadenie, ktoré často ani necítite vo vrecku nohavíc. Aj napriek menším rozmerom a hmotnosti však telefón ponúka extrémne výkonný hardvér, ktorým zaujme aj najnáročnejších používateľov.

Náš tip
Xiaomi Mi5: Konkuruje najlepším nielen cenou | RECENZIA

Xiaomi Mi5 Recenzia-4_výsledok

Lenovo Vibe S1

Jedným z najkrajšie spracovaných smartfónov od spoločnosti Lenovo, ktoré si už teraz môžete kúpiť na našom trhu a ani vás to nebude stáť až tak veľa, je Lenovo Vibe S1. Táto štýlovka je určená presne pre tých používateľov, ktorým záleží na dizajne telefónu a nepotrebujú tie najaktuálnejšie špecifikácie. Lenovo Vibe S1 okrem konštrukcie zo skla a kovu ale zaujme aj inými vlastnosťami, ako napríklad dvomi selfie kamerami. Tým sa nemôže pochváliť hocikto, a tak ide o naozaj zaujímavé zariadenie.

Náš tip
RECENZIA Lenovo Vibe S1: Elegán s dvomi selfie kamerami

Recenzia_Lenovo_Vibe_S1-5

Coolpad Torino

Jedna z najnovších značiek na našom trhu produkuje jeden zaujímavý smartfón za druhým. Coolpad Torino patrí medzi tie najkrajšie v portfóliu spoločnosti a hoci ide o dostupnejšie zariadenie, má čo ponúknuť. Po dizajnovej stránke ide o skutočne atraktívny telefón so zaobleným sklom, prémiovými materiálmi a elegantným spracovaním, Vďaka tomu vynikne aj v ženských rukách a ocenia ho fanúšikovia pekného dizajnu.

CoolPad_Torino

Huawei Mate 8

Na svoje si v kategórii smartfónov s prémiovým dizajnom prídu aj fanúšikovia tabletofónov. Huawei Mate 8 je atraktívny smartfón s celokovovým spracovaním, ktorý sa v ruke drží skutočne skvele. Aj napriek tomu, že telefón ponúka až 6″ displej, rozmermi konkuruje mnohým 5,5″ zariadeniam na trhu a je možné ho ovládať aj jednou rukou. Okrem toho poteší aj solídnou výbavou, a tak ide o výkonného obra, ktorý navyše výborne vyzerá.

Náš tip
Huawei Mate 8 – takmer bez slabiny | RECENZIA

Huawei Mate 8 Photo-7_výsledok

HTC One A9

Síce trošku starší model, no stále veľmi atraktívny. HTC One A9 je trochu kontroverzné zariadenie, ktoré náramne pripomína model konkurenčného výrobcu. Napriek tomu ide o jedinečný smartfón plný zaujímavých funkcií. Poteší každého fanúšika prémiových smartfónov, ktorý si nepotrpí na najvýkonnejšie špecifikácie. Kovový dizajn a kompaktnejšie rozmery však môžu mnohým imponovať.

Náš tip
RECENZIA | HTC One A9: Pán kontroverzný

HTC_One_A9_recenzia-6

Samsung Galaxy A5 2016

To, že prémiový dizajn nie je doménou tých najdrahších telefónov, nám tento rok ukázal Samsung. Spoločnosť vlani začala s výrobou smartfónov z radu Galaxy A, ktoré ponúkali krajší dizajn a zároveň patrili do dostupnejšej kategórie zariadení. Celý koncept sa tento rok posunul na novú úroveň vďaka smartfónom Samsung Galaxy A5 a A3 z modelového radu 2016. Tieto telefóny ponúkajú skutočne prémiové spracovanie, ktoré sa veľmi podobá na vlaňajšie aj súčasné vlajkové lode výrobcu. Ani špecifikáciami úplne nezaostávajú a potešia tak menej náročných používateľov, ktorým ide najmä o pekný dizajn.

Náš tip
RECENZIA Samsung Galaxy A5 2016: Špecifikácie idú bokom

Samsung Galaxy A5

Nexus 6P

Medzi veľmi atraktívne zariadenia patrí aj Nexus 6P. Tento model vznikol v dielni spoločnosti Huawei a ponúka všetko, čo by prémiové zariadenie ponúkať malo. To znamená odolné sklo, ktoré pokrýva celú prednú stranu zariadenia a kovovú konštrukciu, ktorá má niekoľko veľmi pekných prvkov. Niekomu môže prekážať vystúpená lišta s fotoaparátom, no toto vystúpenie nie je až také výrazné a slušne dotvára celkovú identitu telefónu. Ako bonus sa môžete tešiť na včasné aktualizácie a dostatok výkonu na nejaký čas dopredu.

Náš tip
RECENZIA | Nexus 6P – najlepší Nexus smartfón v histórii

Nexus-6P-4

Huawei P9

Náš výber uzatvárame smartfónom, ktorému tiež nie je pojem luxus cudzí. Aktuálna vlajková loď spoločnosti Huawei patrí medzi najkrajšie zariadenia, aké tento rok pristáli v našej redakcii. Predná strana Huawei P9 je pokrytá 2.5D zahnutým sklom, ktoré plynulo prechádza do hrán a veľmi dobre sa drží v ruke. Zadná strana je zasa úplne plochá, vďaka čomu telefón dobre leží na stole a je možné na ňom písať aj v takomto režime. Celokovové spracovanie je na dotyk veľmi príjemné a aj v tomto prípade ide o rozumne veľké zariadenie, ktoré neodradí odporcov tabletofónov.

Náš tip
Huawei P9: Ide na to inak | RECENZIA

Huawei P9_recenzia-6

23.8.2016

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+