MojAndroid

Hoci sa denne pripájate k internetu hneď z niekoľkých zariadení, existujú krajiny, kde je slovo internet obrovskou neznámou. OSN vydalo správu o tom, že do konca tohto roka nebude mať prístup k internetu ešte stále viac ako polovica obyvateľov našej planéty, konkrétne 57% ľudstva, čo predstavuje približne 4,2 miliardy ľudí. A to aj napriek tomu, že 80% všetkých ľudí žije v plne rozvinutých krajinách.

Dôvodov, prečo veľká časť ľudstva ešte stále nemá pripojenie k internetu, je hneď niekoľko. Nejde len o pokrytie, ale aj o to, že internet je stále dosť drahý a dostupný len v zlomku jazykov, ktoré sa na Zemi používajú. Hoci by si niektoré spoločnosti internet mohli dovoliť, nedokážu ho používať v materinskom jazyku, takže je pre nich nevyužiteľný (cudzí jazyk v niektorých krajinách ovláda iba málokto).

Internet connection

V roku 2021 by mala mať prístup k internetu väčšia časť ľudí, konkrétne okolo 60 percent, najmä vďaka pripojeniu cez mobily. O rozšírenie internetu sa však musia zaujímať aj samotní operátori, ktorých pokrytie je stále situované len v husto zaľudnených oblastiach. O rozvoj internetu by sa mohli zaslúžiť aj netradičné projekty, ako napríklad lietajúce drony Facebooku, či balóny s internetom od Googlu. Internet, ako jeden z najmocnejších nástrojov pre vzdelanie, by však mali rozvíjať aj samotné vlády a medzinárodné organizácie pôsobiace na miestach, kde ľudia prístup k online sieti nemajú. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie v najbližších rokoch.

Zdroj: Engadget

22.9.2015

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+