MojAndroid

Aplikácie s počasím zrejme patria medzi najčastejšie používané služby na smartfónoch alebo tabletoch. Mať prehľad o aktuálnych poveternostných podmienkach, ako aj o predpovedi na najbližšie hodiny či dni, je veľmi užitočná pomoc. V obchode Play je na výber niekoľko veľmi dobrých aplikácií s počasím, pričom niektoré z nich ponúkajú veľmi pekné prostredie a patria tak medzi najkrajšie aplikácie vôbec. Väčšina z nich však uvádza informácie iba z jedného zdroja, prípadne si môžete vybrať váš preferovaný zdroj informácií.

Aplikácia s predpoveďou počasia Climendo sa však pokúša zmeniť tento spôsob. Ponúka totiž predpoveď z piatich rôznych zdrojov súčasne. Jednoducho sa tak môžete pozrieť, ako sa líši predpoveď v závislosti od toho, ktorá služba informácie poskytla. Tieto odchýlky bývajú neraz naozaj veľké a môžu výrazne skresliť našu predstavu o tom, aké počasie nás čaká či koľko je práve vonku stupňov. Climendo užívateľom ešte viac uľahčuje prehľad o skutočných poveternostných podmienkach, pretože ponúka ešte aj ďalší zdroj informácií, a to svoju vlastnú predpoveď. Tá funguje tak, že aplikácia zistí priemer zo všetkých ponúkaných údajov a túto hodnotu potom zvýrazní. Okrem toho, Climendo ešte aj zobrazí mieru hodnovernosti tejto predpovede. Tá je vypočítaná na základe toho, na koľko sa priemerná predpoveď zhoduje s jednotlivými zdrojmi údajov. V praxi to znamená, že ak sa údaje z jednotlivých služieb približne zhodujú, miera hodnovernosti priemernej teploty bude vysoká a vy naozaj môžete očakávať teplotu blížiacu sa zobrazenej hodnote. Ak je ale rozpätie hodnôt údajov z jednotlivých služieb veľmi veľké, ani priemerná teplota nebude mať veľmi vysokú hodnovernosť.

 climendo1 climendo2 climendo3

Aplikácia je v obchode Play dostupná už nejaký čas, no čoskoro dostane veľkú aktualizáciu. Tá sa už dostala do iOS aplikácie a prináša ešte viac zdrojov predpovede počasia a zároveň aj nové funkcie. Okrem iného vám Climendo po novom povie aj to, ktorý zdroj predpovede je najpresnejší pre konkrétnu geografickú oblasť. Teraz si aplikáciu v obchode Play môžete kúpiť za 0,81€. Veľkú aktualizáciu potom obdržíte zdarma, no ak by ste si chceli Climendo kúpiť až v novej verzii, zaplatíte zaň dvojnásobok.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 3,99 €
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 3,99 €

Zdroj: engadget

11.7.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+