MojAndroid

Jednou z noviniek v najnovšom Androide L je adaptívna technológia displeja, ktorá dokáže meniť farby na základe používateľových pokynov. Tento mód je určený pre farboslepých alebo zrakovo inak postihnutých ľudí, ktorí dokážu smartfón využiť na špeciálne účely. Menu pre nastavenie farieb displeja nájdete v Nastavenia > Zjednodušenie ovládania, kde si môžete zvoliť vašu zrakovú poruchu. Celé prostredie displeja sa potom zmení na takú kombináciu farieb, ktorá vám nebude robiť problém pri používaní. Z možností je dostupné zamietnutie farebných kombinácií či farieb červeno-zelená, modro-žltá, zelená, červená a modrá. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zmena farebného módu kompletne zmení zobrazovaný obsah vrátane videí a aplikácií. Zaujímavosťou je, že sa farby nezmenia pri screenshotoch – tie tak môžete zdieľať so svojimi priateľmi bez toho, aby boli ochudobnení o hociktorú z farebných zložiek. Ak máte iný problém so zrakom, v rovnakom menu nastavení môžete zapnúť aj ďalšie módy. Napríklad trojitým poklepaním po displeji zväčšíte zobrazovaný obsah a následne dvomi prstami môžete hýbať zobrazenou oblasťou. Podobné funkcie nájdete už dnes v niekotrých Samsung smartfónoch, napríklad v Samsungu Galaxy S5. Hľadajte v Menu > Nastavenia > Zjednodušenie ovládania > Zrak.

Náš tip
Všetko, čo by ste mali vedieť o Androide L

Zdroj: AndroidCentral

28.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+