MojAndroid

To, že Motorola pripravovala vo svojich dielňach inteligentné hodinky s okrúhlym dizajnom, bolo známe už dlhšiu dobu. V utorok počas Google I/O boli aj oficiálne predstavené, pričom niekoľko prezentujúcich na keynote malo Moto 360 v tej dobe na ruke. Žiaľ, nedočkali sme sa žiadnych podrobných špecifikácií či aspoň ukážky funkcií týchto konkrétnych hodiniek. Pozornosť bola zameraná na samotný systém Android Wear a už dostupné modely od LG a Samsungu.

Včera sme vám priniesli niekoľko prvých pohľadov zblízka na demo jednotku Moto 360 a dnes tu máme dokonca oficiálne video priamo od Motoroly. Marketingová riaditeľka spoločnosti Cathay Bi ukazuje niekoľko dôležitých funkcií a vlastností hodiniek. V prvom rade potvrdila, že Moto 360 budú vyrobené z prémiových materiálov ako nehrdzavejúca oceľ a pravá koža. Softvérové funkcie sú totožné s tými, ktoré boli predstavené so systémom Android Wear. Hodinky vedia zobrazovať notifikácie v spodnej časti obrazovky a ďalej s nimi môžete manipulovať jednoduchými gestami. Podporovať tiež budú hlasové ovládanie a budete môcť nimi aj prijímať a odmietať hovory.

Vzhľad hodiniek je tiež možné prispôsobiť podľa vlastných predstáv. Motorola včera vyhlásila víťaza súťaže o najlepší dizajn a je možné, že ho uvidíme aj v základnej konfigurácii, keď budú Moto 360 dostupné. To by malo byť niekedy “neskôr v lete”, ako odznelo niekoľkokrát vo videu a aj predtým počas Google I/O 2014. Stále však nie sú k dispozícii žiadne oficiálne hardvérové špecifikácie. Na tie si zrejme budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

Zdroj: phonearena

27.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+