MojAndroid

Je to potvrdené – Google dnes počas Google I/O 2014 ukáže svetu novú verziu operačného systému Android. V rozhovore pre Bloomberg Businessweek to potvrdil šéf Androidu Sundar Pichai. Uviedol, že počas tohtoročnej keynote na Google I/O ukáže, ako bude vyzerať a fungovať nová verzia obľúbeného OS. Prístupná bude zrejme až na jeseň, no užívatelia ale najmä vývojári sa budú môcť v predstihu pripraviť na to, aké zmeny nový OS prinesie.

Google totiž čelil kritike zo strany ostatných výrobcov. Tí boli počas vianočných nákupov v nevýhode, keďže najnovšia verzia Androidu sa nachádzala iba na zariadeniach Nexus a ostatní potrebovali vždy ešte nejaký čas na vydanie aktualizácie svojho systému. Takto by mali firmy ako Samsung či HTC dostatok času pripraviť najnovší systém pre súčasné, či aj budúce modely svojich zariadení, aby boli počas Vianoc k dispozícii s tým najčerstvejším softvérom. Nie je však isté, či Google naozaj začne posielať výrobcom nový softvér ešte pred jeho zverejnením, no dávalo by to tak zmysel. Momentálne všetko nasvedčuje tomu, že Sundar Pichai sa snaží o to, aby bola nová verzia systému prístupná na čo najväčšom počte zariadení čo najrýchlejšie od jeho predstavenia.

android-status-io

Okrem nového operačného systému pre smartfóny a tablety dnes Google predstaví aj niekoľko ďalších noviniek. Uvidíme multimediálne centrum do obývačky Android TV, dôležitou témou bude určite aj Android Wear, nové inteligentné hodinky poháňané týmto systémom a mnoho ďalšieho. Keynote začína už dnes o 18:00 nášho času a naživo ju budete môcť sledovať aj vy.

Zdroj: Bloomberg Businesweek via The Verge

25.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+