MojAndroid

Ako to už býva každý rok zvykom, keynote konferencie Google I/O poskytuje aj prehľad rôznych štatistík týkajúcich sa Google a Androidu za posledné obdobie. Tento rok Sundai Pichai oznámil, že Android má už celú miliardu aktívnych používateľov. To znamená, že sa nejedná iba o počet aktivovaných zariadení, ktorý sa cez magické číslo dostal už v septembri minulého roku. Tentokrát sa ale toto číslo týka užívateľov, ktorí aktívne používajú svoje zariadenie aspoň 30 dní.

Pichai ďalej uviedol, že pokračuje aj nadvláda tabletov poháňaných Androidom na trhu týchto mobilných zariadení. Podľa štatistík uvedených počas keynote patrí zariadeniam s Androidom až 62% svetového trhu tabletov čo je tiež významný nárast oproti vlaňajšiemu roku, keď Androidu patrilo na poli tabletov iba 46%. Čo sa týka smartfónov, tak v štvrtom kvartáli minulého roku bolo predaných 315 miliónov Android smartfónov. Aktivovaných bolo dokonca až 900 miliónov zariadení s Androidom, čo je obrovský nárast oproti 400 miliónom z predošlého roku. Len tak pre zaujímavosť, počas tohtoročnej konferencie WWDC venovanej konkurenčnej platforme iOS spomenul Tim Cook fakt, že do dnešného dňa bolo aktivovaných 800 miliónov iOS zariadení. To znamená, že Google prekonal tento počet v priebehu jediného roka!

google-io1

Tu sa ale zaujímavé čísla nekončia – používatelia Androidu pošlú denne 20 miliárd SMS-správ a odfotia 93 miliónov selfie obrázkov každý deň. Majitelia Android zariadení si kontrolujú svoj smartfón či tablet dokopy až 100 miliárdkrát denne, čo znamená, že každé z týchto zariadení vezme užívateľ do ruky v priemere stokrát každý deň.

Podľa ďalších údajov spravia majitelia Android zariadení až 1,5 bilióna krokov každý deň. Inštalujeme si aj oveľa viac aplikácií – oproti minulému roku narástol tento počet o neuveriteľných 236%. Na YouTube pozeráme omnoho viac videí prostredníctvom našich Android tabletov – vlani bolo iba 28% všetkých videí pozretých na YouTube cez aplikáciu na Android tabletoch, dnes má toto číslo hodnotu 42%.

google-io2

Zdroj foto: gsmarena

25.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+